Wijmas Kennel & Gundogs
2012-07-06 07:41

Då var vårt kennelnamn klart!!

Vi har funderat, tittat på SKK, tittat på FCI och återigen funderat vad vi skulle hitta för lämpligt namn! Många kennelnamn finns det, det insåg vi när vi tittade lista upp och lista ner på FCI, jösses!!

Till slut fick vi fram fyra namn som vi trodde skulle kunna passa och då stod Wijmas som Nr.1.

Först godkändes tre av namnen av SKK som då skickade de vidare till FCI för godkännande och till slut publicerades Wijmas i Hundsport Nr.6, alltså typ nu! Skulle ingen protest inkomma före 1 juli skulle kennelnamnet vara godkänt! Ingen protest har kommit och vi har nu ett prefix för framtida uppfödning!!

Ni som undrar hur vi har kommit fram till Wijmas kan vi säga att det är tre-fyra bakomliggande faktorer. Wij heter en by (vid Hjälmarens norra strand strax väster om där vi bor) där Wistrand är taget från för nåt hundratal års sedan. M kommer från Mattias och A från Anna och då blev det Wijmas.

När nu vår första kull föds får framtiden utvisa!?  Ibland undrar man om man över huvud taget ska pyssla med uppfödning och istället ägna sig åt frimärkssamling.. Men avel är kul oavsett om det rör sig om att få fram funktionsstarka vita kossor eller arbetsmässigt kanonfina labbar!

Jag, Mattis, har varit gräsänkling i snart en vecka. Anna, Melker, Finesse och Ivar har varit hos mina svärföräldrar i Angelstad utanför Ljungby. Då har jag passat på att slå lite gräs till korna som pressades i onsdags, 65 balar kofoder, kanon. En kväll tränade jag hund med AnnMargret och Maud på betet utanför Torshälla, trevligt med lite sällskap. En annan kväll provtränade jag i en ny skogssjö jag hittat bara 1 mil hemifrån, helt suverän sjö, där lär vi träna mycket framöver. Igår körde jag ut lite kött som vi fick hem. Den som är intressserad av att köpa prima köttlådor lagom till sommarens högsässong vid grillen, gå in på EKOBIFF eller maila mig direkt på gm.wistrand@gmail.com vi har 10kg köttlådor i lager för omgående leverans! Om två veckor har vi även färsk grillkorv innehållande 100% nötkött från våra egna djur! Korven som är vår egen uppfinning och som legotillverkas på Mälarchark här i Eskilstuna, har visat sig vara rikigt populär och älskas av såväl stor som liten!

Imorgon drar vi till Falköping för två dagars sommarträff med Svenska Charolaisföreningen!

Over and out!

Mattis

AnnMargret skickar Biggles

Maud tar emot Rhea

Den nyfunna skogssjön

Gul hund hämtar gul markering :)


1 kommentarer
Namn: Anna
Tidpunkt: 2012-07-09 22:06
Grattis!!!! Kul med eget kennelnamn. Passande då ni redan nu har en flock kort och långhåriga doggar. Ska med spänning följa er uppfödning.

Anna med endast en gammal dam i Kalmar (men still going strong)

Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«april 2019»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930