Hundträningsjakt nr.2 men första för oss
2012-09-30 13:43

Igår hade vi hundträningsjakt på Gårdhammar!

Det var andra hundträningsjakten för i år men den första var inte vi med på då varje ekipage apporterar på tre av fyra möjliga jakter. De två första jakterna har hållits på änder och rapphöns och de två andra är de första två helgerna i oktober och de hålls framförallt på fasan. De allra flesta fältfåglarna fälls under walkup/roughshooting och vi går alla på linje med skyttarna.

De här jakterna riktar sig till folk som är blåbär på jakt med sin hund och ända till den som siktar på a-prov. Det luriga är dock att se till att hinna gå genom allt innan jakt, så att alla är med på noterna, speciellt när det är folk med för första gången. Att hålla koll på att alla vet vad som gäller, vara rättvisa mot varandra, att nivån är tillämpad åt alla mm mm. Man kan som samordnare bli matt för värre saker kan jag säga! Vissa är glada att hunden går fot och tar rapphöna för första gången, när nästa vill ha apporter över häckar, staket på hyggligt håll.. Oftast går allt detta att tillgodose och alla brukar vara väldigt nöjda när vi står vid paraden och tar en kaffe efter avblåst jakt!!

Vi hade dock skitväder igår, från början till slut, med nån timme med uppehåll! Trots ihärdigt regn fick rapphönsen att flyga väl som erbjöd apporteringstillfällen så att alla blev nöjda. De inledande änderna valde tyvärr att flyga ut där det inte stod några skyttar.

Jag hade med Tex för första gången ensam, perfekt tillfälle att jaga in honom. Tex är fokuserad och kul att ha med hela dagen. Målet var att han skulle gå fint fot och uppföra sig generellt bra på linjen och få en lyckad apport eller två. Strax innan lunch fick vi möjlighet att apportera en rapphöna som föll längst till vänster när vi gick i mitten. Tex gick fint ut i omrdået, sökte och fann hönan, kanon. Den apporten gjorde min dag och jag sökte inga fler apporter.

Idag är det söndag och vi tog med oss hundarna och sonen ut i skogen för an liten Melkerwalk, blev en bild därifrån!

Lena, AnnMargret, Anne och Markus inför änderna

En sammanbiten Anne

Kattis-business as usual :)

Jenny, Pirat och Lots-pickingup

Anna skickar Ärtan

Ärtan väntar på vidare direktiv

Linjen på jakt efter rapphöns

Arbetande springer spaniel

Soya på väg hem med rapphöna

Tex med sin livs första rapphöna-stolt? :)

Husse och Tex på rapphönsjakt-Foto Katarina Ågren

Markus :)

Är dessa med i jakttidtabellen? ;)

Parad

Martin avslutar jaktdagen vid en fin parad

Bara mamman saknas


1 kommentarer
Namn: Jenny
Hemsida: http://searoverallinduff.blogspot.com
Tidpunkt: 2012-10-01 20:09
Roligt att läsa och se på de fina bilderna! Låter som om ni hade en härlig dag regnet till trots! Vi ser fram emot kommande helger! Hälsningar Jenny & Oban
Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«december 2019»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031