Hund- och jakthelg...
2012-10-07 20:14

Helgen har tyvärr inte ägnats åt familjen, inte dagtid iaf, synd för helgen är den bästa på väldigt länge!!!

I lördags ägnades tiden i det fina vädret åt hundträningsjakt och idag söndag åt tackjakt på godset!

Hundträningsjakten var roughshooting med två spaniels i linjen efter fasan!! Jakten bedrevs med hjälp av två spanielförare, fem skyttar, två picking-up och sex träningshundar! Fåglar fanns det med lagom avstånd och lagom mängd som flög fint för skyttarna. Även några flockar rapphöns lyckades flyga framför skyttarnas pipor vilket självklart förgyller dagen. Dagen var helt underbar med härligt väder, bra fåglar, fint skytte med ett jättebra bakomliggande arrangemang av Martin som driver gården och jakterna.

Själv är jag jättenöjd med Tex, han uppför sig som jag önskar, markerar bra, sorterar bra, det som ska slipas på är dirigeringar. Tex fick under dagen ta fyra fasaner, en markering på en runnder på andra sidan staketet ner i ett vattenfyllt dike, den andra en fasan vi lät ligga som Tex tog bakåt efter att fågel fallit framåt, den tredje en lång och svår markering som han fick hjälp på och den fjärde en fasan som hamnade i vattenbrynet som en dirigering. 80% av fågeln som föll fall när vi gick på linjen. Dagen avslutades dock när vi ställde upp i en halvmåne ner mot sjön och ett område med enbuskar motades av och fasaner sköts som drivna fåglar, bra stadgeträning då fåglar ramlar lite överallt.

Idag söndag var det då tackjakt på änder på godset vi apporterar på. Även idag var vädret på vår sida, ibland en nackdel då solen har en tendens att lysa rakt i ögonen, men det gör inte så mycket!! Även idag var Tex med, fick åka bil med storstjärnor som Pondus som är både A- och B-provschampino, hoppas han smittade av sig lite :) Skyttet är jag hyggligt nöjd med, ett par doubléer fick jag till, avslutade tyvärr med kass skytte på de änder jag fick över mig på finaldrevet "Viken".. Tex som var med mig på pass, okopplad hela tiden, skötte sig med den äran. Tex fick en fin markering in i ett buskage på första såten, plus en kort dirigering, sen fick han ett närsök var på de nästföljande två såtarna!!

När det nu går som det går börjar man såklart fundera på KKL, men eftersom det inte är så brådis väntar vi till nästa år... Sen är det lite läskigt att det skiljer så som det gör mellan domarna, gigantisk skillnad mellan domare både på det praktiska provet och kkl, hur kan det vara så? Tanken på kkl ska visst vara att hunden ska vara så pass redo att den ska vara bra nog för pris på A-prov Elit!

Tog en del bilder på träningsjakten, lite rasistisk är jag, fotar mest min egen hund såklart.. Fick även in en ball sekvens på AnneCharlottes hane Solo som gick på en dirigering mot oss efter sista driven, han fick typ syn/doft på fasanhönan samtidigt som matte blåste stopp!

Linjen

Tex med sina första fasan

Tex med sin andra fasan

Vad gör Jenny med Oban?

Vincent med fasan

Marcus visar AnneCharlotte vart fågeln bör ligga

Soya med fasan

Två hönor och en tupp ;)

Anne och Susa

Husse och Tex

Solo på väg ut

WTF-där är den ju

På väg hem

Kattis och Soya

Martin stöter de sista fåglarna

Tex med hämtad fasanhöna

Jag och Tex under skytte-foto Katarina Ågren


1 kommentarer
Namn: Jenny
Hemsida: http://searoverallinduff.blogspot.com
Tidpunkt: 2012-10-08 20:18
Fina bilder! Kul att se - och läsa! Kände plötsligt att jag var alldeles för sparsam med superlativen - för jag tyckte att det var precis lika bra som du beskriver det, men kanske uttryckte det lite mindre :) Ser fram emot nästa helg!
Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«december 2019»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031