Stora Sundby - Härnösand ToR 118 mil
2012-07-31 20:12

Då var provsäsongen igång, eller kanske till och med över..

I fredags for jag, Anna, Melker och tre hundar (Ivar, Finesse och huvudrollsinnehavaren Tex) norröver! Tanken var inte att fara E4 norrut i år utan vi anmälde först till Lövnäs för att få lite omväxling. Tyvärr ställdes Lövnäsprovet in och vi anmälde till Kuså och Härnösand, jag ville få ett par starter på Tex för att stämma av läget. Då det var många som anmälde till Kuså så anmälde vi även till Härnösand för att gardera plats.. Vi fick plats på båda... Vi hade bokat en campingstuga på Storsjöns trädgårdscamping en dryg mil från provplatsen strax norr om Höga Kusten-bron!

Lördagen inleddes med en liten överaskning då vi trodde att vi som R1 skulle gå in på tom plats nr 8, men vi fick startnummer 2, alltså i första par. Gick i par med Bengt Andersson och hans flattehane Jäger, domare var Jenny Hamring. Provupplägget var väl rätt rakt, dubbelmarkering på land, dirigering på land, sök på var sin sida om en väg, dubbelmarkering på vatten och dirigering på vatten. Det som gjorde det hela lite lurigt var att vi blev hänvisade att skicka hunden rakt ut på blankvattnet för att sen vinkla höger då anden låg i vassen, knappt synlig från skickplatsen. Sen var kasten så gott som osynlinga på vattnet och terrängen på land var en snårigt hygge. Tex var väl lite okoncentrerad och missade landmarkeringarna något, var inte alls med på någon av dirigeringarna, fixade söket ok och klarade vattenmarkeringarna bra.

Söndagen var provrutan längre ut på samma halvö vi var på under söndagen. Helt andra provmarker med äldre halvgles skog. Dubbelmarkering på vatten på en plats och vattendirigering till andra sidan en vassvik på en annan plats. Sök på ena sidan om en väg, båda hundarna använde samma sök fast inte samtidigt. Dubbelmarkering på land. Tex fixade väl det mesta ok förutom den där härliga vattendirigeringen, han löste den men inte riktigt som domaren ville, han gick in i vassen lite tidigt och löste det den vägen. Det mest anmärkningsvärda var att domaren, som för dagen var Bertil Furberg, sa åt oss att sätta på kopplet och få KEP (kan ej prissättas) då han ansåg att Tex hade ett så fult sår att han inte fick fullfölja prövningen. Jag blev lite frågande med inser ju samtidigt att man inte ska frågasätta domarens beslut. När jag väl satt på kopplet och kontrollerade "såret" som såg ut som ett litet skrapsår på framsida höger framben, såg jag att det var blåbär (!!!!) och bad domaren om att få fullfölja provet med den sista dubbelmarkeringen på vatten.

Då vi inte var med till prisutdelningen någon av dagarna vet vi inte till 100% vad prisvalören blev men vi misstänker ett tredjepris på lördagen och samma eller eventuellt ett andrapris på söndagen.

Egentligen inga som helst resultat att skryta över men jag är jättenöjd med hur kära Tex aggerade och uppträdde!!! Då han är en hund med mycket motor och arbetsglädje är jag jättenöjd med grunderna han visade upp, fotgående, stadga, tyst och hyffsat fokuserad. Vi är ju inte ute på så mycket gruppträningar och övningsprov utan kör ju mest själva eller med ett par andra när vi tränar. Sen kan jag ju säga att vårens CNM-chock gjort att motivationen att träna trytit något!! Nu vet vi att vi måste träna dirigeringar och åter dirigeringar, dubbelmarkeringar på land och kanske lite sök.. Det där med sök har jag lite smått hoppat över, inför Nkl förra sommaren tränade vid det fyra gånger och nu i sommar har vi kört ett viltsök och ett dummysök. I lördags var han lite frågande och sökte inte ut som jag ville. På söndagen var han bättre och sökte ut som jag gillar, fast kanske inte riktigt ända ut! Markeringarn och dirigeringar måste vi skärpa oss med vad gäller val av terräng, vi är kanske lite bekväma :P Nu ska vi träna och kommer igen på proven i vår!

SSRK Prov som är det centrala systemet att använda för anmälan till prov tycker jag både är bra och lite mindre bra. Vi kikade på startlistan fredag morgon innan vi drog iväg, då var vi R1, när vi sen kom till provet ett dygn senare hade det ändrats och de hänvisade till att vi måste hålla koll på just SSRK Prov. Nu när jag avanmält till Kuså och går in och tittar sisådär 12 timmar innan samling, står jag fortfarande med som första startande imorgon och R1 på torsdag, inte direkt aktuellt...

Angående flocken här hemma händer det lite i sommar och höst, mer om det framöver :)

Jag och Tex innan start

Jag och Bengt i väntan på start

Dags för första jobbet-dubbelmarkering på land

Vi i väntan på vattenmarkeringar

Tex på väg hem med vattenmarkering

Domare dag 1-Jenny Hamring

Mina supporters

Efter andra dagens prövning

Söndagens domare Bertil Furberg


Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«januari 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031