Lördag-And & Söndag-Gås :)
2012-08-26 16:24

Då var hösten igång på allvar, halmen ligger och får en massa regn på sig och jakterna avlöser varandra! Då jag är pappaledig till 1 november kan jag "bara" apportera/jaga" på helgerna vilket resulterat i att varje helg är bokad med en jaktdag, med undantag för två helger till sista oktober..

I lördags var vi på första apporteringsuppdraget, bilen full med fyra labbar gjorde att dagen blev kanon!! Lova hänger med och gör ett grymt jobb på eftersöken vilket lär bli hennes paradgren i fem år framöver!! Hon är lite för stissig att ha på pass men kommer till sin rätt på eftersöken då hon har en grym motor och ligger i in i det sista. Vi gjorde ett extra eftersök sist på dagen och när jag stod och bytte om från stövlar till skor vid bilen kom hon med den sista anden!! :)

Tex var med för att se och lära och gjorde det med den äran. Han satt kopplad vid första dammen och sen okopplad vid de andra tre dammarna. Sköter sig toppen på pass, lugn, fokuserad och inga tendenser till knallning trots att änderna landar en meter från honom. Vid sista dammen fick han ta en and på vattnet.

Humlan fick vara med, så klart, och jobbade bra i vanlig ordning. Hennes klor som jag varit orolig för höll riktigt bra med en klo som undantag.

Raps var med och fick i uppdrag att hämta rena markeringar vilket han fixade fint!!

Och imorse hade jag planerat in att jaga gäss då jag fått tillåtelse att jaga på en grannmark där gässen gillar att landa! Uppstigning tidigt för att vara på plats när gässen landar vid 05.30-06.30.. Ut med bulvaner och en kopp kaffe. Men i vanligt ordning ville inte riktigt gässen landa där jag ville utan ville ut på en intilliggande vall. Första floget kom dock kanonfint rakt in och där fick jag två kanadagäss. Sen blev det några lägen där jag fick ner två grågäss. Fyra gäss på några fler skott tycker jag ändå var helt ok. Hundarna fick tas ur bilen för att söka efter ett par gäss, en som låg på andra sidan ett krondike plus en som landade ute i kornfältet. Att jaga gäss är nåt speciellt, att skjuta fåglar som väger som ett halvt rådjur (litet rådjur) är rätt mäktigt!! Att man desutom hjälper bönderna att skrämma fåglar gör inte saken sämre, de gör otrolig skada när de kommer i hundratal/tusental!

Lova på eftersök

Raps med apporterad and

Humlan med and

Master of command

Jakt12

Stiliga herrar på pass - Tex och Raps

And

Tex på tredje såten

Fälltmässig klädsel ;)

Humlan på väg ut...

Humlan på väg in...

Humlan tar and i vatten

Tex med sin första godsand

Lova med dagens sista and

Gåsjakt - Tex med gås från andra sidan diket

Gåsjakt-lyckad morgon med fyra nedlagda gäss


Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«januari 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031