Träff med Tex barn tillika Finesse syskon hos Justlike
2012-11-04 09:56

Igår hade vi första träffen med Tex barn hos kennel Justlike-Sören Noréns uppfödning!

Alla valparna var på plats, tyvärr inte mamma Majja, så vi fick tillfälle att se alla fem bröderna både i arbete och passivitet. Måste säga att alla var väldigt lika både utseende och till sätt. Ett par av hanarna hade lite mer tryck. Och alla valparna hade en väldigt tydlig avknapp när de inte skulle göra något, fint fotgående och väldigt tysta.

Först tränade de för Helena Lindström som gick genom lite fotgående och kontakt för att sen köra nån enkel markering eller lite närsök, beroende på vilken hund som var på tur. De flesta hundar hade inte tränat så mycket utan mest ägnat träningen åt kontakt, följsamhet mm.

Efter Helena tränade de ett par timmar för Marie Ahlgren och där stod det markering och minnesmarkering samt markering med knipa, kricka och kanin (flying rabbit ;). Alla valparna visade härlig stadga, viltspontana och trevlig attityd, orädda, lugna, följsamma och föriga!

Eftermiddagen avslutades med att vi som hade föräldrarna till kullarna fick visa upp dom. Tex var ju enda föräldern till Majja/Tex-kullen. Den andra kullen som också hade träff hade båda sina föräldrar Tee och Kenzo på plats. Vi la ut ett litet område plus att vi fick en lång och en kortare markering. Tänkte först att stackars Tex knappt aldrig tagit någon markering likt denna förut. Markeringen var ca 120m lång och kastades precis bakom en stor sten och på vägen dit var det en snårigt hallonsnår och lite annat högt gräs att ta sig genom. Tex överaskade sin husse genom att gå som en kanonkul ut och spika knipan!! Tog sen dirigeringen lite snett till höger. Efter det fick de varsin markering på halva avståndet i hallonsnåret, där övermarkerade Tex rätt rejält, fick därmed lite möjlighet att visa dirigerbarhet. Tex har efter höstens jakter styrts upp de senaste veckorna och tagit pardon riktigt bra!

Efter en lång förmiddag tog vi middag hemma hos Sören vid 16-tiden!

En riktigt trevlig dag, jättekul att träffa alla valpköpare, valpar och självklart upphovsmannen Sören Norén! Tack Sören för en trevlig dag samt hans medhjälpare Helena och Marie som höll i själva träningen och Märta och Ann som stod för bakandet-det får vi göra om!!!

Tog lite bilder under dagen, tyvärr inget under viltapporteringen vilket var lite synd men jag hade Melker att underhålla också, inte bara kameran. La in bilderna i ett nytt Picasa-klicka på länken här under!!

BILDER FRÅN KULLTRÄFFEN KLICKA HÄR!!


1 kommentarer
Namn: Jenny
Hemsida: http://searoverallinduff.blogspot.com
Tidpunkt: 2012-11-05 19:22
Vilka fina bilder. Låter som om ni hade en härlig dag!
Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«februari 2020»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
242526272829