Vi har de bästa valpköparna
2017-11-03 20:24

Vi har inte uppdaterat bloggen på 2 år (!!!!!) Helt sjukt!

Vi har sedan dess fött upp en kull och många av våra valpköpare har varit ute och gjort så otroligt bra ifrån sig! Vi ska sammanställa allt och lägga ut det här men det är resultat ur alla kullarna, ex har en hund i vår första kull gått och klippt hem 2 CACIT på Internationellt Field Trial, ur nästa kull har en hund tagit 2*1ökl, ur Finesse båda kullar har hundar tagit förstapris på B-prov. Vi är så fantastiskt glada åt allt våra valpköpare gör!

I dags datum planerar vi lite för framtiden! Tanken var att åka till Danmark 16 november och titta på tänkbara täckhundar, nu blev det inte så för Finesse började löpa redan i söndags. Så nu fick vi sondera terrängen hemifrån och bestämma oss på tidigare erfarenheter, meriter, hälsa och tusen andra saker! Finesse kommer förhoppningsvis att paras med en fin hane på Jylland om en dryg vecka! Mer info om kullen finner ni på Valp-sidan!

Vi har inte riktigt hunnit med nån kennelträff i år men tänker kompensera detta med att bjuda in er alla med WIJMAS-hundar till en träningsjakt på fasan (roughshooting) i januari - så slipa upp era diamanter och kom! Mer info kommer!

Finesse3


2015-12-01 21:32 | 0 kommentarer

Ibland undrar man varför man håller på med uppfödning..

Nu när vi hade tagit alla prover, tom dubbelprövat Bracken på ex PRA. Hon är fri på PRA, CNM, SD2 och EIC, samt så klart fri HD och ED. Lik förbaskat går det snett. Just nu avvaktar vi utredning och uppföljning i Brackens första kull hos oss. Två avkommor utreds då de haft anfall eller liknande uppträdande. Brutalt tråkgigt för oss och inget vi trodde kunde hända. Pappa Laslo har inte haft ett enda fall hos avkommorna.. Vi ropar inte HEJ än utan avvaktar nu utredning och utveckling hos resterande syskon. Därför tänker vi inte att para Bracken eller Ticki nu.

Däremot parar vi vår fina tik Finesse. Finesse hade en jättefin kull med valpar födda i februari som utvecklar sig väldigt bra. Vi har hane utsedd men måste nu bara få klartecken från hanhundsägaren. Finesse beräknas löpa i januari/februari.

Tittut


2015-10-11 22:05 | 0 kommentarer

Snart mitten av oktober och hösten är här på allvar!

Sist hade frun precis blivit Godkända på KKL med Finesse. Nu har även jag (Mattias) varit ut och luftat Ticki på KKL med resultatet Godkännt. På samma KKL startade Mikael Ek även Tickis kullbror Sniff som även han blev Godkänd! Måste säga att den kullen med Bracken*Laslo går från klarhet till klarhet. Av tre b-provsstarter i Sverige är det 3*1nkl (Wijmas Lilla My, Wijmas Sniff och Wijmas Too-Ticki, av två starter på KKL är det två godkända hundar. Båda av hundarna som bor i Finland är godkända på anlagsprov (Wijmas Mumin och Wijmas Mymlan) och Urpo vann förra året ett inoficiellt Field Trial. I våras kom två kullsyskon etta och tvåa på Unghundsderbyt (Wijmas Lilla My och Wijmas Mumin) och tre andra (Wijmas Sniff, Wijmas Snorkfröken och Wijmas Too-Ticki presterade också väl (alla omnämda i Apportören).

Brackens kull som snart är ett år (om några dagar) känns väldigt lovande. Har träffat alla tre och de känns så bra! Vi känner oss så pass nöjda med den kullen så att vi kommer att göra en liknande kombination igen. Nu blir det Ticki som kommer att paras med pappan till den kullen nämligen FTCH Batmoors Leitrim Jake. Mer om det på valpsidan.

Själva apporterandet på stora jakter har det inte varit lika mycket av i år som tidigare år, detta pga ett stort lagårdsbygge här hemma på Knutsta. Vi är mitt i en byggprocess just nu. På torsdag reses en stomme på ca 1000 kvadratmeter (60*18m). Sen blir det gjutning mm för att få allt inflyttningsklart för korna innan värsta vintern sätter in.

Men lite har vi hunnit med, och en hel del egen jakt har hunnits med. Idag var det bla Tackjakt på närliggande slottet. Stora kameran var med och några bilder blev det!

Bracken

Finesse

1

DSC_0007 (2)


2015-09-14 21:16 | 0 kommentarer

Det där ständigt dåliga samvetet som gnager; "det är dags att uppdatera hemsidan, "det här måste vi lägga upp på hemsidan!", "hur länge sedan är det nu vi uppdaterade hemsidan?"...Det är bara att konstatera; med fem hundar, två små barn, hus, trädgård, gård, jobb och nu bygge på det så räcker inte tiden till. Det finns så mycket vi vill skriva om, både som händer i vårt hundliv och som händer i valpköparnas hundliv, som aldrig hamnar här och det får vi kanske leva med.

I början av augusti hade vi kennelträff här hemma på Knutsta. Från att förra året bara kunna bjuda in en kull fick vi i år äran att bjuda in tre kullar! Vi är så glada över att uppslutningen blev så god och att ni ville komma hit och umgås med oss och de andra valpköparna. Dagen började med förmiddagsfika och sedan tog sig Tomi Sarkkinen an Mumin-kullen för några timmars träning medan de andra fick vara åskådare. Efter lunch var det dags för våra unga valpar att få gruppträning. Tomi tränade de tre musketörerna och Anita Norrblom gick igenom apporteringens grunder med Nashville-kullen. Det är fantastiskt roligt att se alla kullsyskon individuellt och tillsammans. Det är bara att konstatera att alla tre kullar har stora likheter inom kullen, både utseendemässigt och egenskapsmässigt. Vi är så nöjda över alla tre kullarna så långt och det ska bli så spännande att fortsätta följa er alla! 

Efter att hundarna fått sin beskärda del av hjärngympa var det dags för alla mattars och hussars hjärngympa, tipspromenaden med HUND-tema. Kanske inte de hundfrågor de var vana vid men de skötte sig nästan lika bra som hundarna  . Dagen avslutades med en härlig grillkväll i strålande fint väder. Ni ska veta att vi verkligen uppskattar att ni kommer på våra träffar! Och vilken ynnest att ha valpköpare som också är fantastiska hundtränare. Tack Anita och Tomi än en gång, vi är säkra på att alla fick med sig många idéer och tips på fortsatt träning från dagen!

Efter kennelträffen har vi ägnat oss åt lite jakter. Eftersom vi bygger nytt kostall har vi fått prioritera även när det gäller jakter så vi har bara ägnat oss åt egen jakt i form av gåsjakt. Det är en fantastisk upplevelse att sitta i ett gömsle tillsammans med våra fyrfota vänner när naturen vaknar. Att höra gässen som låter någonstans långt borta när de lämnar sjön för åkrarnas grödor och hoppas att de ska slå på bulvanerna som är uppsatta. Och att till slut få arbeta med hundarna när de hämtar hem det som skjuts. Mycket kaffe blir det, men också ganska många kalla koppar eftersom gässen alltsom ofast kommer just när kaffet är upphällt  . Det är faktiskt ren kvalitetstid för oss!

Jag hade egentligen räknat bort den här säsongen som tävlingsår eftersom det är så mycket annat som händer....tills husse meddelar lite mumlande i soffan att: -Jag har anmält Finesse och Ticki till kkl i höst! Kan lova att den ramsa som kom ur min mun just då inte lämpar sig för publikation. Jag strök mig som intresserad, givetvis! Men så fick jag fundera lite mer och fick tid att läsa på vad det innebär. Vi frågade också de som varit med vad kkl egentligen är och efter det kändes det ändå som ett möjligt mål att nå. Så jag och Finesse tackade jag till en start på Beckershof. Vad är det värsta som kan hända tänkte jag. Det kan inte hände så mycket mer än att vi misslyckas och får icke-godkänt. Men då vet jag iaf vad som krävs för kkl. Så vi åkte dit. Det var en helt fantastisk jaktdag som började med mycket passivitet då fåglarna flög dåligt. Men efter tredje såten hade vi kommit upp i godkänt antal fåglar och Finesse hade klarat alla angivna apporter och den fjärde såten bjöd på många fåglar. Det är så härligt att ha en hund som bara finns vid sidan, tyst och stabil och som löser uppgifterna som hon utsätts för. Alla apporter hade säkert kunnat lösas med än större finess men vi lyckades och när domaren meddelade att vi var godkända var lycka total! Jag var säkert flera kilo lättare än när jag åkte dit och Finesse trött men nöjd efter dagens jakt.

DSC_0225 (800x532)

musketör (640x426)

DSC_0168 (640x425) (2)


2015-06-07 23:16 | 0 kommentarer

Kan bara sammanfatta derbyt med ett ord "WOW"

Vi medverkade på ett superarrangerat arrangemang där hela 50 funkionärer fått till ett fint derby på fantastiska marker! Alla stationerna bjöd på olika klurigheter där man utnyttjat terrängen både till klurighet och för att få flyt på hundarna på tur. Och med trevliga domare som höll hela dagen genom!

1. Markering tvärs över en rätt rejäl stenmur

2. Markering på andra sidan ett djupt dike

3. Vattenmarkering i en vik

4. Skott och kast under förflyttning

5. Skott och kast efter förflyttning (jävligt lång markering upp i en backe)

I stort sett alla kast var dolda.

Vi, alltså jag och min fru Anna, var så glada och stolta över att vå lilla uppfödning presterade fem hundar i katalogen där alla kom till start. Bara det var vi nöjda med. Sen när vi började förstå att flera av dom gick riktigt bra blev vi liksom lite smått euforiska. Vi hade på känn att hundarna var bra och att det ev kunde bli en Wijmas i finalen om allt klaffade. När sen resultatet från grundomgången förkunnade två Wijmas till finalen med hela 98 respektive 96 poäng så blev det liksom lite vått i ögat.

Vi som inte klarade oss dit, alltså jag själv med Ticki, Kattis med Berta och Micke med Sniff, var även vi väldigt nöjda. Kattis inledde tyvärr med två nollor men avslutade med 20-20-18. Micke hade varit i final om nu inte Sniff rammat en sten på station 4 och vimmelkantig räddade 9 poäng från den stationen. Jag själv med Ticki bommade att markera kastet på station 4 och fick väldigt mkt avdrag på station 1. I övrigt väldigt nöjd. Nog om oss som inte stod på pallen.

När sen finalen gick med 8 hundar fick vi ståpäls. Båda Wijmas-hundarna klarade sina apporter relativt smärtfritt och snyggt och det kändes ändå som att vi hade segervittring och tom vittring om två pallplaceringar. När sen prisutdelningen ägde rum och de sparade Tove (Wijmas Lilla My) och Urpo (Wijmas Mumin) till sist så var vi mållösa. Helt sjukt. Galet. Fantastiskt. Underbart. Fina valpar. Fina valpköpare. Underbara Bracken och helt överjävliga Laslo. Att en av dessa två förare med sina unga hundar skulle kunna placera sig högt upp skulle ju kunna vara möjligt men att båda två skulle befinna sig där är ju bara för bra för att vara sant! Vi går på moln!

Stort grattis fina Anita med Wijmas Lilla My "Tove" till vinsten och stort grattis till andreplacerade Tomi med Wijmas Mumin "Urpo". Även väldigt stort grattis till den tredjeplacerade tiken från Minnows som ägs av finske Kari Piki Silvenoinnen samt alla övriga i finalen!

Vi tog lite bilder, svårt att få bra bilder på alla under dagen men några bilder visas nedan.

Mästarinnan Anita med Wijmas Lilla My

PallenDe åtta placerade hundarna

Domarna

skaplig serie av Tove

Redo på Station 1

Ticki med funnen dummy på station 1

Urpo hämtar vattenmarkeringen

Nöjd efter vattnet

Jag och Ticki är redo för en nolla

Redo att skicka på den långa på Station 5 - blev 20 poäng


2015-05-09 22:07 | 0 kommentarer

Då var det dags igen, jaktprov för oss!

Ticki startade i lördags och Bracken i söndags. På lördagen startade även Tickis bror Sniff med husse Micke på nybörjarklass-provet i Vingåker. Båda våra Wijmas-uppfödda unghundar uppförde sig med den äran och belönades med varsitt förstapris. Micke och Sniff belönades även med ett Vandringspris. Så otroligt kul och ett sånt kvitt på att den kullen är att räkna med. Nu är halva kullen startad på officiella prov. I Sverige har Anita fått 1Nkl med Tove - Wijmas Lilla My redan i höstas. Tomi med Wijmas Mumin "Urpo" är godkända på anlagsprov, de har även vunnit ett inoficiellt A-prov Novice i Finland. Nu fick då både Wijmas Too-Ticki och Wijmas Sniff sina välförtjänta förstapris.

Bracken startade i öppenklass under söndagen och kunde med lite finare dirigeringar nått lite högre upp. Nu blev priset ett andrapris efter en fin insats av henne. Husse får ta på sig ansvaret att knappt blåst en signal på henne under hela våren. På´t i höst igen!

Pris1*2


2015-05-09 21:47 | 0 kommentarer

Nu äntligen kommer ett inlägg, säkert två veckor sent men bättre sent än aldrig ;)

Vi är så nöjda med den här kullen med Finesse och Nash. Så trevliga framåt och nu även så nöjda valpköpare!!¨

DSC_0334 (640x425)

Wijmas Kitty Wells "Mira" Flyttar till Sabina och Sören Svärd i Västerås. På bilden är Sabin och William.DSC_0335 (640x425)

Wijmas Willie Nelson "Nelson" flyttade till Paulina och Joakim i Stockholm.

DSC_0342 (640x425)

Wijmas Gretchen Wilson "Gilla" flyttade till Helena Odenrick i Märsta

DSC_0350 (640x425)

Wijmas Alan Jackson "Pussel" flyttade till Hanna och Alexander Norling i Siljansnäs

DSC_0355 (640x425)

Wijmas Dolly Parton "Safir" flyttade till Gun och Gunnar Andersson i Tumba

DSC_0357 (640x425)

Wijmas Jill Johnson "Nova" flyttade till Göran och Marie Sandberg i Vikingstad

DSC_0361 (640x425)

Wijmas Johnny Cash "Johnny" flyttade till Nils och Calle Dafgård i Tällberg

DSC_0362 (640x425)

Wijmas Emmilou Harris "Freja" flyttade till Inger och Peter Beijer i Örebro

DSC_0369 (640x425)

Wijmas Faith Hill "Elsa" flyttade till Eva och Ismo Melakari i Angelstad utanför Lungby


2015-02-22 22:19 | 0 kommentarer

Finesse Nash valparNatten mellan söndag och måndag fick vår fina Finesse en rejäl kull med valpar. Hon som var så tjock fick hela nio valpar varav 6 tikar och 3 hanar, alla svarta! Pappa är som ni vet Stenbury Askrike Black Nash och det känns så bra! Valpningen gick bra och alla valpar har vuxit bra första veckan och det känns stabilt! Vi har kontaktat alla intresserade och har ett par valpar kvar att placera. Är ni intresserade kontakta Mattias 0706946384 eller per epost gm.wistrand@gmail.com


2014-12-25 17:31 | 0 kommentarer

Då har tiden gått sådär jättefort igen, valparna växte ur valplådan, flyttade in i hundrummet och har nu lämnat oss för nya äventyr!

De tre musketörerna utvecklades till tre underbara valpar som vi tyckte så mycket om. Väldigt tråkigt att det försvannn fem syskon ur den kullen men samtidigt väldigt kul att vi fick kvar tre musketörer! Vi hade från början planerat att behålla en tik men då det blev som det blev beslutade vi att lämna ut lilla fina Ara som fodertik till Johanna.

Wijmas Aramis

Johanna och Ara

Wijmas Aramis "Ara" flyttade till Johanna i Karlstad. Ara släpper vi inte helt, Johanna är en noga utvald fodervärd, Ara kommer där att bo med en och ibland två andra labbar.

Wijmas Porthos

Urban, Agneta och Roffe

Wijmas Porthos "Roffe" bor hos Urban och Agneta utanför Västerås tillsammans med två labradorer.

Wijmas Athos

Camilla och Tom

Wijmas Athos "Tom" bodde kvar hos oss en vecka och bor nu hos Camilla i Eskilstuna tillsammans med halvmorbror Pax (Pax och Bracken har samma pappa= FTCH Rumbleton Quicksilver)


2014-11-15 14:40 | 1 kommentarer

Brackens tre små musketörer mår finfint, de är nu fyra veckor och börjar bli roliga att vara med! Vi hade från början tänkt behålla en tik. När det nu blev som det blev, och att vi båda har varsin tik att träna i sommar (jag tränar Ticki och Anna tränar Finesse) så beslutade vi oss för att lämna ut tiken i Brackens kull på foder. Det känns så bra med valpköpare och fodervärd, valparna kommer till bästa tänkbara hem!

Valp

Finesse hade vi planerat att para till sommaren, men då vi kommer att ha fullt upp då så tidigarelägger vi hennes kull. Vi tänker nu para henne på hennes kommande höstlöp. Finesse bör löpa nu i nocember/december. Hane är inte helt spikat men ett par kandidater finns.

Vi är så glada i våra hundar, de sköter sig så bra. Finesse har utvecklats kanon i höst, först på andjakter och nu i oktober och november på fasanjakter. På fasanjakterna har hon varit enda hunden med, sitter okopplad i linjen av skyttar, markerar fallna fåglar, stadig, tyst och när det önskas apportering gör hon det utan minsta tvekan. Ticki var med på de senare andjakterna och skötte sig även hon med den äran, känns bra för framtiden! Provsäsongen 2015 ser vi ljust på, Ticki ska först genom Nybörjarklassen, Finesse ska till hösten upp i öppen. Även Bracken tänkte vi locka upp i öppen klass samt kkl på A-prov.

Måste även passa på att nämna RM2014, vilken helg! Vi stod som sponsorer och hade därmed skytteplats. Två anddrev på lördagen och sen final på fasaner på söndagen. Och vilken vinnarapport vi fick se. Första drevet på söndagen sköts en höna långt till vänster, Tomi och Laslo fick apporten och Laslo gjorde en hårresande apport. Först över 100 meter på stubbåker, sen upp i högväxt fd hagmark ca 70 meter. Spik på hönan och hem till husse, många kände nog på sig att det var en avgörande apport! Tomi och Laslo har därmed vunnit RM två gånger-otrlligt starkt med tanke på nivå på startande hundar. Och det känns ju extra kul när vi förra året hade en kull med Laslo, behåll vår Ticki och ser hur fint hela kullen utvecklar sig. Naturliga hundar, tar allt vilt, tysta och följsamma med ett fint driv.

Ticki

Finesse på fasanjaktTomi och Laslo vinnare RM2014


 01  02  03  04  05  06  »
«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031