Team Gårdhammar dag 2
2011-09-29 07:15

I lördags hade vi andra jakten för Team Gårdhammar, som vi tills vidare heter!

Första och andra jakten är kombinerade jakter efter änder och rapphöns. Änderna drivs och rapphönsen stöts. Den tredje och fjärde jakten är rena fasanjakter. Jakterna genomförs i möjligaste mån så att hundträningen sätts i första rum.

Det två första jakterna har varit galet bra tycker jag. Änderna har drivits upp och skjutits pulsvis, när jag gett klartecken efter apporteringen är klar kommer fler änder. Rapphönsen tar man ju undan för undan så där blir det ju bra för hundarna naturligt. De kommande fasanjakterna kommer troligen att jagas som både stötta och drivna fasaner så det ser vi fram emot!

De som varit med under dessa två första jakter verkar väldigt nöjda med jakten och resultatet med hundarna. Hundträning likt denna är bra för båda slipning av en redan riktigt bra hund som injagning av en ung!

Då vi hoppas att det här upplägget fortsätter även nästa år planerar jag redan nu till dess. Tanken är att de som varit med flest gånger i höst får förfrågan att medverka i samma utsträckning nästa år med förhoppningen att få 8st fasta medlemmar som apporterar på tre jakter var. Vi hoppas på en fortsatt existens av Team Gårdhammar!

Är det någon som är intresserad av en plats på sista fasanjakten 17 november-hör av er till mig då det blivit en plats ledig!

Soya på väg hem till matte med bärgad and

Maria stöttar sin Speja i arbetet

Grappa efter funnen blind anka

Mackan på väg hem med en skammad and

Skjuten and i luften

Gun på väg hem med and

Mackan på väg hem med and igen

Brudar med brudar på pass

Susa på väg hem med and på andra sidan vägen

Spaniels laddar för rapphönsjakt

Spaniel in action

Hyggligt rak och låång linje med skyttar, spanielförare och apportörer

Maria väntar in linjen

Martin med paraden och Hjälmaren bakom sig


Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«april 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930