Retrievermästerskapet 2011
2011-10-23 19:53

Igårmorse åkte fasanslipsen på och hängde med ända till i eftermiddag, fin måste man ju vara när det vankas mästerskap! :)

Jag var inkallad som eftersök/pickingup, under själva prövningen fungerade jag som uppsamlare av vilt. Uppsamlande av vilt var kanon, då fick jag vara långt framme, se och höra mycket! Första dagen prövades hundarna på enbart änder vid två olika dammar, en före och en efter lunch. Det kändes som att apporterna som hundarna fick före lunch, två var till varje hund som skötte sig var tämligen enkla. De hundar som inte fick vara kvar åkte pga något enstaka pip, olydnad samt att de inte fann vilt där andra hundar fann vilt. Efter lunch höjdes ribban betydligt och hundarna blev anvisade områden de skulle hålla, gjorde de inte det var det armbindel av och koppel på.

Kvar till dag två efter de två dammarna var; Hillus Drake, H-Falks Ronja, Justlike Prince Phillip, Pumpans Autumn Gold, Jaktyrans Biggles, Jaktyrans Blixt Gordon samt Moorman´s Hearty.

Idag, söndag, var tanken att resten av prövningen skulle gå på enbart fasaner, så blev det också. Domarna efterfrågade roughshooting/walkup på fasaner och det blev både det och lite drivna. Idag sorterades hundarna ut av lite olika anledningar, en knallade, en gick ur hand, en la ner vilt på väg in plus var lite orolig vid sidan och en annan gick efter ej påskjutet vilt på väg till apport. De tre som stod på finaldriven var Justlike Prince Philip, Jaktyrans Blixt Gordon samt Pumpans Autumn Gold, alla tre hundarna var GRYMMA!! Sista driven bestod av tre fasaner som landade en bit från hundarna, som ändå fick backa undan för att stretcha avstånden lite. Pondus skickades först och de flesta undrade nog vad Mats gjurde när han la Pondus på fel område, efter lite strul fick Pondus hem fasanen. Mats hade helt tappat markeringen och fick chansa för att få hem fågeln. Efter det skickade Peggy sin Pepper på nästa fågel som tämligen okomplicerat fann sin fågel. Och sist skickade Ann sin Blix som gick som en blixt, rakt ut och pang-hem med fågeln. Efter det var prövnignen över och vi fick vänta ända till efter lunch på att få reda på vem som vann. Inte helt oväntat korades Peggy och Justlike Prince Philip som vinnare, en otroligt värdig sådan! De belönades även med CERT. Andraplacerade blev Ann Sommarin med sin Jaktyrans Blixt Gordon med prise 1CK. Tredjeplacerade blev Mats Närling och Pumpans Autumn Gold med ett andrapris. Fyra kom Tomas Söderström och Hillus Drake med ett tredjepris!

Måste bara passa på att hylle Peggy lite extra, för ett par veckor sedan klapp de 1CERT på det internationella a-provet och blev då a-provschampinjon, och idag klipper de alltså andra CERT'et inom kort tid-imponerande!!!!

Jag har gjort ett Picasa-album där mina bästa bilder ligger, klicka häääääääääääääär!


Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«april 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930