Mellandagar i Småland
2012-01-01 15:42

I tisdags for vi söderöver för att fira jul i mellandagarna hos Annas föräldrar i Angelstad och sen fira nyår hos Annas bror med familj utanför Vetlanda. Planen höll hyffsat ända tills jag blev krasslig med lite feber, huvudvärk och havererad kista.. Men vi hann med att fira jul, träna hund en dag, promenera, jaga älg o gris hos Annas bror men när det kom till Nyårsafton gick det lite snett.. Istället för att packa bilen och åka till Tåndemåla för nyårsfirande packade vi bilen och åkte hem. Med tanke på trafik, väder mm var det nog ganska klokt. Idag har det varit snöoväder och troligen rätt tung trafik, mot gårdagens torra vägbanor och glesa trafik. Men det var tråkigt att missa nyårsfirandet med Annas släkt!

Tanken var att vi skulle släppa taxarna en dag i skogarna utanför Angelstad men då var det halvstorm och inte alls trevligt jaktväder, då ställde vi in jakten. I torsdags åkte vi dock på jakt efter älgkalv och gris hos Annas bror Fredrik utanför Vetlanda. Två hundförare med varsin spetskorsning skulle hålla i hundjobbet vilket började väldigt fint med att ena hunden presenterade en kviga för mig, tyvärr ville den hunden hålla på med den hela dagen och älgen ville inte skena så att hunden skulle släppa. Den andra hunden var inte alls lika bra men fick fart på lite älg den med. I andra storsåten hade vi ko med två kalvar inne som gick förbi en passkytt på 30 meter men utan att ge skottchans på bara en av kalvarna, surt. Totalt hade vi sex älgar och inga grisar med, jämfört med förra jakten de hade då de sköt tre grisar och såg betydligt fler.

Nu är vi iaf hemma i Stora Sundby igen, har inte orkat packa upp än. Anna fick äta micrad mat från frysen igår på Nyårsafton, iof andgryta men ändå. Jag skålade in tolvslaget med vätskeersättning, inget hit direkt! Idag har vi orkat oss med en långpromenad med hundarna och jag får fortsatt "snälldiet" men kunde inte hålla mig borta från en halv kopp nybryggt kaffe ur premiärbryggningen med vår nya Moccamaster som vi fick i julklapp av svärföräldrarna!

Idag är vår lille Melker 7 månader, gud va tiden går! På bilden nedan är han iklädd en body från Södra, så klart när ena morbrorn jobbar åt Södra, den andra kör skördare och morfar är mycket i egen skog och handlar mycket med Södra!

Gott Nytt År alla vi känner och inte känner - 2012 blir ett kanonår!!

Sixten

Humlan pratar hundspråk med Sixten

Älgkviga kommer på gångstånd

Ståndskall

Melker leker i sin skogsbody

Premiärbrygger med Moccamaster


Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«april 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930