Finland ToR - förenat nytta med nöje
2013-05-09 22:23

Finesse hade lagom slutat löpa när Bracken började-en sådär 1-2 månader för tidigt! Bracken började sitt förra löp på julafton så vi hade räknat med start slutet av maj-slutet av juni.. Nu var hon iaf igång och vi ville para henne! Sagt och gjort, och efter lite efterforskning beslöt vi oss för att fara till Tomi Sarkkinen för att para Bracken med hans fina hane Blackthorn Bion "Laslo". Laslo såg jag på Nordiska i höstas och tränade även med honom ett par dagar efter. Laslo är hunden som får allt att se så enkelt ut, han skickas, får stopp och närsök och kommer sen hem med fågeln!

Vi passade då på att förena nytta med nöje, tog med hela familjen och åkte nattfärjan mellan lördag och söndag från Stockholm till Åbo. Vi hade bokat boende i en stuga på en lägeranläggning ca 20 min från Tomi och Annika ett par mil utanför Vanda inte långt från Helsingfors. Vi fick en fyrarumsstuga helt för oss själva med jättebra läge mitt ute i skogen vid en fin sjö med härliga stigar i skogarna.

På söndagen träffade vi Tomi och hans sambo Annika, tog en fika och hundarna fick hälsa på varandra. Det uppstod nästan tycke men det stämde inte riktigt. Kan tillägga att Anna tog blodprov på Bracken i fredags och då sa alla sakkunniga vi pratat med att bästa dag för parning borde vara måndag-tisdag. Efter att ha varit en tur downtown Helsinki med lite shopping och sightseeing på måndagen åkte vi åter igen till Tomi och Annika för ytterligare en date mellan Bracken och Laslo. Tyckte uppstod och de fick till en bra hängning! Vi kunde andas ut, resans mål var att få en bra parning mellan de två hundarna och nu hade det hänt vilket var så himla skönt!

Eftersom vi fick till en parning på måndagen beslutade vi att ge det en till chans på tisdag förmiddag. Resten av tisdagen ägnade vi åt att se oss om utmed kusten. Det blev ett besök i den fina staden Ekenäs där vi som hastigast hann hälsa på Annas kusin på väg upp mot Åbo. Vi kom fram till Åbo ganska sent och hade lite problem med att hitta ett hotellrum, men till slut dök vi in i centrum och fick ett rum på Holiday Inn. Och efter några timmars sömn hoppade vi på dagfärjan tillbaka till Stockholm. Efter en fin tur på sjön innehållande skallgång efter Melkers favoritgossedjur "Tette" och en grymt fin frulle på Grill House kom vi till slut fram till Stockholm och sen även Knutsta! Pojkarna Melker och Algot har skött sig med den äran, de har varit så duktiga bak i bilen, sovit på nätterna och varit så mysiga som bara de kan vara!

Tack snälla föräldrarna som tog hand om hundar och kossor när vi var borta!

Nu hoppas vi på en fin kull med valpar och kommer om några veckor att ultraljuda Bracken för att försäkra oss om hon bär på valpar eller inte! Lägger inom kort ut en egen sida med information om kullen! Ni som är intresserade är välkomna att ringa eller maila oss!

Anna och barnen downtown Helsingfors

Oops-vad hände nu ;)

Laslo och Bracken har det lite intimt..

Laslo och Bracken efter avslutad date

En drygt ett år gammal dotter till Laslo

Tomi med en dotter till Laslo samt en tik från Carmals

En vanlig bild i Finland-Melker körandes med sin traktor

Vind i håret

Pojkarna på hotellet sista kvällen

Algot i hytten på vägen hem

Mattis och Algot

Anna och Algot

Bracken på färjans hundtoalett...


Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«april 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930