Unghundskurs och vattenträning
2013-08-03 23:23

Äntligen har tiden kommit för matte och Finesse att få lite egentid så tisdagseftermiddagarna tillbringas med fyra andra mattar med hundar hos Maria Sundberg i Ärla medan de tre "pojkarna" umgås med varandra. Träningstid kan verkligen behövas efter graviditet och spädbarn så det känns fantastiskt roligt att komma igång. 

Den här veckan fick vi en hemläxa av Maria: TRÄNA VATTEN! Detta efter att Finesse inte alltför gärna ville gå i vattnet. Det är väl bara att erkänna att vi varit dåliga på det i år. Förut bodde vi bara några hundra meter från Hjälmaren så då var det så enkelt att ta sig ner, men sedan vi flyttat till Knutsta har det blivit ett väldigt stort projekt att packa in hundar och barn i bilen för att träna vatten och följaktligen har det inte blivit av. Så sagt och gjort. I förrgår tog vi med barn och hundar till sjön så Finesse och de andra fick ha lite "plask och lek". Finesse, som är en väldigt följsam hund, gjorde som de andra och hade inga större svårigheter att gå i vattnet och simma med. En enkel markering på vattnet avslutade passet och den hämtades och lämnades av utan problem. 

Idag hade vi kvalitetsträningstid med hundarna. Tex, Humlan och Finesse fick följa med till ett litet vatten inne i skogen. Melker och Algot fick vara hos farmor och farfar under tiden, tack för det! Vi ställde oss på varsin sida om vattnet. Tex och Humlan fick varsin enkelmarkering över vattnet följt av ett lnjetag till samma ställe. Båda klarade uppgiften galant. Finesse fick därefter två enkelmarkeringar på vattnet. Hon gick i vattnet utan att tveka och hämtade hem båda två med fina avlämningar i handen utan att skaka sig. Under de andra hundarnas arbete satt hon tyst vid sidan och hade fullt fokus på det som försiggick. Efter en fin dubbelmarkering av Tex avslutade vi träningen med en övning som Maria visade i tisdags. Vi satte alla hundarna på ena sidan vattnet och gick själva över och ställde oss på andra sidan. Därefter kallade vi in hundarna i tur och ordning och alla hundarna valde vägen över vattnet 

Så nu kan vi komma till kursen på tisdag med en väl genomgången läxa!

Och som ett extra bevis på att tiden kommit för mig och Finesse har jag nu äntligen skrivit mitt första (men definitvt inte sista) blogg-inlägg här på hemsidan!!!

Husse skickar Tex på ett linjetag

Finesse på väg in efter en markering

Finesse tränar avlämning

Fina Finesse

Inkallning från andra sidan


1 kommentarer
Namn: Anna
Tidpunkt: 2013-08-04 06:57
Låter som lyckad träning och en förig liten tik. Lycka till med träningen framöver.
Kram anna

Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«januari 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031