Höst höst höst
2014-10-02 21:05

Mycket händer nu, jakterna avlöser varandra, Bracken blir tjockare och ett par av våra hundar och ett par av vår uppfödnings hundar har varit ut i hetluften!

Augusti och september har innehållit tämligen mycket jakt, framförallt är det gäss och änder som jagats, både mindre och större jakter. Kul har det varit. Humlan har hållt ställningarna, snart 10 år fyllda. Finesse skolas in och Ticki har börjat vara med en del också. Det är så himla kul att skola in yngre hundar och det känns så bra!

Men vi och andra har hunnit med några jaktprovsstarter också. Jag (Mattis) har startat Bracken i nkl med ett förstapris, skam vore väl annars. Anna startade nån vecka efter Finesse i Garpenberg och även den starten resulterade i ett förstapris. Sen har historiens första Wijmashund kommit till start, ingen mindre än Wijmas Lilla My "Tove" startade med matte Anita och lätt som en dans susade hon hem ett förstapris blott 14 månader gammal-stort grattis säger vi!!

Wijmas Mumin med Tomi Sarkkinen har också visat framtassarna. De har förutom ett godkänt anlagsprov i Finland även varit i Norge och startat på mästerskapets unghundsklass. De klarade sig genom båda dagarna och landade till slut på en grym femteplacering-stort grattis Tomi och Urpo!

Vi andra, som kan behärska oss, väntar med att starta våra hundar till våren.. ;)

Bracken är sedan någon vecka tillbaka ultraljudad och är dräktig. Den 18 oktober går det ut och vi hoppas på en fin kull valpar!

Till sommaren 2015 planerar vi även en kull valpar efter vår tik Finesse - Justlike Maypearl. Hanval är i stort sett klart, mer info kommer på valpsidan så småningom.

Wijmas Muminkull har även röntgats, nästan alla är röntgade. Av åtta valpar är sju röntgade, alla har HD-A och sex har ED-0 och en har en arnmärkning på en armbåge. Totalt sett ett kanonresultat. Jackie som har en lindrig armbåge har inte märkt av något av det och kommer förhoppningsvis inte göra det på många år heller!

Bilderna nedan är på förstapristagarna på jaktproven, den bilden på Anita och de andra är tagen från SSRK Östras hemsida.

Tove

Bracken 1nkl

Finesse 1nkl

Tomi och Urpo i Norge

Fotograf Tormod Ruud

Tomi och Urpo i Norge2

Foto Tormod Ruud

Finesse med and


Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«januari 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031