Unghundsderby 2015 i Hishult
2015-06-07 23:16

Kan bara sammanfatta derbyt med ett ord "WOW"

Vi medverkade på ett superarrangerat arrangemang där hela 50 funkionärer fått till ett fint derby på fantastiska marker! Alla stationerna bjöd på olika klurigheter där man utnyttjat terrängen både till klurighet och för att få flyt på hundarna på tur. Och med trevliga domare som höll hela dagen genom!

1. Markering tvärs över en rätt rejäl stenmur

2. Markering på andra sidan ett djupt dike

3. Vattenmarkering i en vik

4. Skott och kast under förflyttning

5. Skott och kast efter förflyttning (jävligt lång markering upp i en backe)

I stort sett alla kast var dolda.

Vi, alltså jag och min fru Anna, var så glada och stolta över att vå lilla uppfödning presterade fem hundar i katalogen där alla kom till start. Bara det var vi nöjda med. Sen när vi började förstå att flera av dom gick riktigt bra blev vi liksom lite smått euforiska. Vi hade på känn att hundarna var bra och att det ev kunde bli en Wijmas i finalen om allt klaffade. När sen resultatet från grundomgången förkunnade två Wijmas till finalen med hela 98 respektive 96 poäng så blev det liksom lite vått i ögat.

Vi som inte klarade oss dit, alltså jag själv med Ticki, Kattis med Berta och Micke med Sniff, var även vi väldigt nöjda. Kattis inledde tyvärr med två nollor men avslutade med 20-20-18. Micke hade varit i final om nu inte Sniff rammat en sten på station 4 och vimmelkantig räddade 9 poäng från den stationen. Jag själv med Ticki bommade att markera kastet på station 4 och fick väldigt mkt avdrag på station 1. I övrigt väldigt nöjd. Nog om oss som inte stod på pallen.

När sen finalen gick med 8 hundar fick vi ståpäls. Båda Wijmas-hundarna klarade sina apporter relativt smärtfritt och snyggt och det kändes ändå som att vi hade segervittring och tom vittring om två pallplaceringar. När sen prisutdelningen ägde rum och de sparade Tove (Wijmas Lilla My) och Urpo (Wijmas Mumin) till sist så var vi mållösa. Helt sjukt. Galet. Fantastiskt. Underbart. Fina valpar. Fina valpköpare. Underbara Bracken och helt överjävliga Laslo. Att en av dessa två förare med sina unga hundar skulle kunna placera sig högt upp skulle ju kunna vara möjligt men att båda två skulle befinna sig där är ju bara för bra för att vara sant! Vi går på moln!

Stort grattis fina Anita med Wijmas Lilla My "Tove" till vinsten och stort grattis till andreplacerade Tomi med Wijmas Mumin "Urpo". Även väldigt stort grattis till den tredjeplacerade tiken från Minnows som ägs av finske Kari Piki Silvenoinnen samt alla övriga i finalen!

Vi tog lite bilder, svårt att få bra bilder på alla under dagen men några bilder visas nedan.

Mästarinnan Anita med Wijmas Lilla My

PallenDe åtta placerade hundarna

Domarna

skaplig serie av Tove

Redo på Station 1

Ticki med funnen dummy på station 1

Urpo hämtar vattenmarkeringen

Nöjd efter vattnet

Jag och Ticki är redo för en nolla

Redo att skicka på den långa på Station 5 - blev 20 poäng


Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«maj 2021»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31