När tiden inte räcker till
2015-09-14 21:16

Det där ständigt dåliga samvetet som gnager; "det är dags att uppdatera hemsidan, "det här måste vi lägga upp på hemsidan!", "hur länge sedan är det nu vi uppdaterade hemsidan?"...Det är bara att konstatera; med fem hundar, två små barn, hus, trädgård, gård, jobb och nu bygge på det så räcker inte tiden till. Det finns så mycket vi vill skriva om, både som händer i vårt hundliv och som händer i valpköparnas hundliv, som aldrig hamnar här och det får vi kanske leva med.

I början av augusti hade vi kennelträff här hemma på Knutsta. Från att förra året bara kunna bjuda in en kull fick vi i år äran att bjuda in tre kullar! Vi är så glada över att uppslutningen blev så god och att ni ville komma hit och umgås med oss och de andra valpköparna. Dagen började med förmiddagsfika och sedan tog sig Tomi Sarkkinen an Mumin-kullen för några timmars träning medan de andra fick vara åskådare. Efter lunch var det dags för våra unga valpar att få gruppträning. Tomi tränade de tre musketörerna och Anita Norrblom gick igenom apporteringens grunder med Nashville-kullen. Det är fantastiskt roligt att se alla kullsyskon individuellt och tillsammans. Det är bara att konstatera att alla tre kullar har stora likheter inom kullen, både utseendemässigt och egenskapsmässigt. Vi är så nöjda över alla tre kullarna så långt och det ska bli så spännande att fortsätta följa er alla! 

Efter att hundarna fått sin beskärda del av hjärngympa var det dags för alla mattars och hussars hjärngympa, tipspromenaden med HUND-tema. Kanske inte de hundfrågor de var vana vid men de skötte sig nästan lika bra som hundarna  . Dagen avslutades med en härlig grillkväll i strålande fint väder. Ni ska veta att vi verkligen uppskattar att ni kommer på våra träffar! Och vilken ynnest att ha valpköpare som också är fantastiska hundtränare. Tack Anita och Tomi än en gång, vi är säkra på att alla fick med sig många idéer och tips på fortsatt träning från dagen!

Efter kennelträffen har vi ägnat oss åt lite jakter. Eftersom vi bygger nytt kostall har vi fått prioritera även när det gäller jakter så vi har bara ägnat oss åt egen jakt i form av gåsjakt. Det är en fantastisk upplevelse att sitta i ett gömsle tillsammans med våra fyrfota vänner när naturen vaknar. Att höra gässen som låter någonstans långt borta när de lämnar sjön för åkrarnas grödor och hoppas att de ska slå på bulvanerna som är uppsatta. Och att till slut få arbeta med hundarna när de hämtar hem det som skjuts. Mycket kaffe blir det, men också ganska många kalla koppar eftersom gässen alltsom ofast kommer just när kaffet är upphällt  . Det är faktiskt ren kvalitetstid för oss!

Jag hade egentligen räknat bort den här säsongen som tävlingsår eftersom det är så mycket annat som händer....tills husse meddelar lite mumlande i soffan att: -Jag har anmält Finesse och Ticki till kkl i höst! Kan lova att den ramsa som kom ur min mun just då inte lämpar sig för publikation. Jag strök mig som intresserad, givetvis! Men så fick jag fundera lite mer och fick tid att läsa på vad det innebär. Vi frågade också de som varit med vad kkl egentligen är och efter det kändes det ändå som ett möjligt mål att nå. Så jag och Finesse tackade jag till en start på Beckershof. Vad är det värsta som kan hända tänkte jag. Det kan inte hände så mycket mer än att vi misslyckas och får icke-godkänt. Men då vet jag iaf vad som krävs för kkl. Så vi åkte dit. Det var en helt fantastisk jaktdag som började med mycket passivitet då fåglarna flög dåligt. Men efter tredje såten hade vi kommit upp i godkänt antal fåglar och Finesse hade klarat alla angivna apporter och den fjärde såten bjöd på många fåglar. Det är så härligt att ha en hund som bara finns vid sidan, tyst och stabil och som löser uppgifterna som hon utsätts för. Alla apporter hade säkert kunnat lösas med än större finess men vi lyckades och när domaren meddelade att vi var godkända var lycka total! Jag var säkert flera kilo lättare än när jag åkte dit och Finesse trött men nöjd efter dagens jakt.

DSC_0225 (800x532)

musketör (640x426)

DSC_0168 (640x425) (2)


Namn:  
E-post:  
Hemsida:  
Extra 2:
Kommentar:  

Skriv av koden:  
«maj 2021»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31