2011-11-30 22:02 | 2 kommentarer

Fick i uppdrag att lägga ut nån ny bild på vår fina son Gustaf Melker Wistrand "Melle" av svärmor, och nu kommer det! En bild föreställer Melker i sin jymddjäkt i full färd att ge sig ut och träna hund. Melker har just börjat att träna Tex i höger/vänster med början på en veckas nötande på högerskick, kör 50meter långa skick med fyra repetitioner per dag ett antal dagar i rad. När han gjort det i ett antal dagar, typ 7, kör vi samma visa med vänsterskick (tar emot men ändå). När han sen vet vad höger och vänster betyder blandar vi. Han är snabb och stilig den gula pojken, rolig att träna!

Melker växer så det knakar, garvar och älskar allt som går att äta, favoriten är Mild havregröt och knutstakött såklart ;)

Helgen som gick var jaktfri, jag avstod en tackjakt på klövvilt till förmån för att köra ett lass bråte till återvinningen och hjälpa till lite på Knutsta. Helgen som kommer innehåller en fasanjakt, leverans av lite kött samt ett finbesök från grannlandet i öster!

Senaste numret av av Svensk Jakt följde det med en DVD där man kunde köpa filmsnuttar från andjakt, rapphönsjakt och fasanjakt. Efter tips om att andjakten var filmad på Långtora förra hösten köpte vi andjakten. Den var rätt kass där de mest pratade om hur man skulle få en pointer eller vorsteh att apportera änder, vilket inte verkar vara det lättaste.. Men de hade de bästa av alla statister, jag och Anna, Humlan och Raps var med i bakgrunden. Humlan gjorde även en ficn apport som kom med på film. Vi undrade just när den filmen skulle visas och hur den skulle visas. Filmen är inte värd 69kr om ni inte vill se oss från förra hösten :)

Tex

Melker i sin jymddräkt på väg ut på hundträning

En glad Melle i kökssoffan med pappsen

Melker tar en slurk


2011-11-21 21:02 | 0 kommentarer

Då var Tex helldays/heavendays över för denna gång! Nu får han vila upp sig i några veckor.

Fredag och lördag var vikta åt Weasel och söndag och måndag var vikta åt Mistel!

Valparna väntas i mitten av januari och är leveransklara under mitten av mars. Troligen enbart svarta valpar ur båda kullarna. Båda tikarna har haft valpar innan, och alla som har ålder inne har topphälsa på höfter, armbågar och ögon.

DSC_0087

Ni är som intresserad efter valpar efter Justlike Fast Weasel och Tex får kontakta Helena och Fredrik Lindström på kennel Reedsweepers.

Mistel och Tex

Ni som är intresserad av valpar efter SJCH Sea-Croft Misteltoe och Tex får vända er till Birgitta Bernadotte på kennel Sea-Croft.


2011-11-20 22:31 | 1 kommentarer

Nu har vi haft årets fjärde och sista träningsjakt på Gårdhammar. Även den här gången en trevlig tillställning men med fåglar som inte ville vad vi ville, på´t igen bara!

I fredags kom även Tex första brud på besök, Weasel ihop med husse Fredrik Lindström. Tex och Weasel fattade tycke för varandra och fick till en bra parning. Och i lördags var vi bjudna upp till kennel Reedsweepers för lite trevlig samvaro, träning och middag. Tex var med och vi försökte en till parning som även den gick bra. Nu har de fått till två bra parningar som förhoppningsvis resulterar i ett fint knippe Weasexar :)

Idag har varit lite dagen efter, vi har städat (känns inte som vi gör nåt annat) och pysslat lite. Ikväll kom även Tex andra brud på besök, den här gången Mistel från kennel Sea-Croft. Mistel betedde sig nästan lite billigt så Tex visste först inte riktigt hur han skulle göra. Men med lite hjälp från en erfaren dam fick även de till en kanonbra parning, imorgon blir det samma dans igen!

Har tagit lite bilder, inte så många bra dock..

Några apportörer och skyttar på Gårdhammar

Glada Peter med Cobber och ett par fasaner

Löve is in da är-Weasel och Tex efter parning


2011-11-14 19:08 | 0 kommentarer

I lördags stod det "Vildsvinsjakt-Waxäng" på schemat! Idag skulle även polarna Rinman och Pontus följa med. Värdar var i vanlig ordning bröderna Ekman, idag representerade av Ander och Emil. Totalt var vi sju jägare och på hundlistan var Rinmans border terrier Pytte med, Anders 3-åriga jämte Doris samt Emils 10-åriga jämte Gaia.

Första såten var tom men det var inte den andra, fast egentligen fick Gaia upp grisar bakom ryggen och utanför såten. Men fullt ståndskall blev det som förflyttade sig ett par gånger. Efter närmare en halvtimmes arbete kunde Emil smyga sig in och få skottchans på en fin rödgris! Efter det tog vi korvgrillning och skitsnack för att sen ge oss på samma grupp igen men då var de som borttrollade. Såten senare fick Pytte upp rådjur som hon drev fint, nära flera av oss men utan att det gick i pass. I sista såten innan kvällen fick Doris upp grisar, troligen samma grupp som Gaia skällt innan men som smet undan. Doris jobbade riktigt bra och hade husse haft lite bättre mörkerseende under granarna hade det blivit två grisar på flaket :)

Med på korvgrillningen var Emils nya stjärna från Härkilas kennel, en 10v-jämtevalp med namnet Nikki-så jäkla söt!

Som vanligt hade vi en trevlig jaktdag där det är både jakt och umgänge med glada kompisar - Tack för det Emil och Anders!

Nikki

Nikki

Skjutet vildsvin

Emil och Gaia


2011-11-10 20:55 | 0 kommentarer

Inte bra

Att köra på ett rådjur i 90km/h kvällstid...

På väg hem från kundbesök igårkväll, hyffas tät trafik på RV56 ett par mil norr om Katrineholm. Plötsligt dyker det upp ett rådjur framför bilen, helt omöjligt att upptäcka tidigare då jag hade halvljus på. Det small bara till och jag fick stanna bilen, rådjuret hade flygit över till andra sidan vägen och dött. Det kom från vänster och jag tror att bogen tog strax till vänster om mitten på bilen och låren ungefär vid vänster lykta. Huven knäckt, vänster skärm rejält tilltygad ända bak så att även förardörren är knögglig.. Jag ringde polisen och anmälde viltolycka direkt. Ringde även LF som tog emot skadan och skickade skadenummer med SMS några minuter efter. Imorgon åker jag till Toyota så att de får ta en titt på bilen för att avgöra skadorna och boka tid!

Jag blev inte räddd men otroligt förbannad. I december 2008 körde jag på ett vildsvin med samma bil med resultatet 4 vekor på verkstad efter ex krokigt dämparben och lite plåt- o plastskador. 23 december hände samma sak men med rådjur ett par km från svärföräldrarna i Småland, rådjur kördes på i krypfart men med onödigt stora skador som följd. Och nu händer det igen.. Iof kör jag 3000-5000 mil om året, vilket är en del men ändå.... SUCK!!


2011-11-08 21:29 | 1 kommentarer

Lizzie med fasan

Texas mamma Lizzie (Adoraden Izzy at Greenbriar)

Tex fina mamma Adoraden Izzy at Greenbriar kan numer titulera sig FTCH!!

Under första delen av oktober vann de sitt första 2 dagars open stake och var därmed kvalificerade för årets IGL Retriever Championship. Jag visste från igår att de var med till andra dagen, en av 8 ekipage, som gick vidare till idag. Imorse sms'ade jag "Lycka till" och i eftermiddag fick jag det enkla meddelandet tillbaka från Carole "FTCH Adoraden Izzy at Greenbriar. Whooopee x"

Tex får så länge leva på sina föräldrars meriter, inte fel.. hehe

Snacka om att de är heta, helt grymt heta! Andra som är heta är Billy Steel som kvalat in sin gula hane FTCH Copperbirch Paddy of Leadburn, även han genom att vinna först ett och sen ett till Open och därmed också göra sin hund till FTCH. Paddy som Keith Mathews fött upp är fallen efter Carole Clarks egenuppfödda OFTW Greenbriar Falkland (f.Hatchfield Feargal m.Greenbriar Solitaire. Tex pappa Greenbriar Rum har Feargal som farfar och Solitaire som mor). Nog stamtavlenörderi, jag kan hålla på i en evinnerlighet.

Den gode Tex ska ju bli pappa också, både Mistel och Weasel löper nu. En ny flicka som dykt upp är Searover Sweet som ägs och förs av Anki Andersson, kennel Searover. Sweet förävntas löpa under november/december. Jag är helt förbluffad över vilka fina tikar Tex får mysa med, och gud vad sugen man blir på en Texvalp.....


2011-11-06 20:49 | 0 kommentarer

Det blev två förrmiddagar av apportering, eller rättare sagt stöt av änder igår och apportera fasaner idag.. Igår hade vi även en liten släktträff hos föräldrarna och idag sjöng Anna i Öja kyrka så jag och Melker gick och medverkade! Vi är fyra kusiner på min mors sida där vi fått fem barn inom 16 månader-det är snabbt marscherat (när väl syrran fått nr.2 är det sex st :)

Nu har Tex fått börja följa med på jakterna, mest för att vänja sig vid situationerna, hänga med i miljön, se jakten från insidan och inte bara höra berättelserna i Bia-bäddarna. Idag fyllde även vår underbara Humlan år, 7 år är den unga tjejen! Det känns inte som 7 år sen hon föddes och jag fick ett samtal från Grete, att jag skulle få en gul och inte en svart som stod högst upp på listan.. hehe, nu är jag egentligen mer för gula än svarta, så kan det gå! Jag som då ville ha en hund till eftersök på klövvilt, är nu helt såld i fågeljakt och apportering. Jag väljer enkelt bort en klövviltsjakt mot en fågeljakt eller apportering-allt för att få se sina hundar jobba med det de älskar!

Nu börjar till slut fågeljakterna så sakteliga att ebba ut, fast det återstår nog 4-5 jakter inklusive ett par tackjakter på fasan i december och januari! Men nästa helg lever grisarna farligt öster om Strängnäs! :)

Mats och Maud i väntan på änder

Niels egna Mette(Maarit) :)

Humlan stöter änder

Humlan stöter änder

Hund på praktiskt prov

Raps med fasan

Kusinskara med barn (sysslingar)

Glad Melker :)


2011-10-30 17:26 | 0 kommentarer

Igårkväll var det dags för kvällssträck på änder. Jag tog med labbarna och tanken var att Tex skulle få vara med på sitt livs första andjakt. Först skulle nämligen de två dammarna motas av för att sen sätta sig på kvällssträck vid den större av dammarna. Jag tog tillfället i akt och tog med Raps o Tex vid uppflogsjakten med tanken att mest se hur den gode Tex skulle reagera. Raps är nog den optimala injagningskamraten då han själv är otroligt lugn under skytte, sen kanske lite väl lugn vid efterapportering...

Tex skötte sig med den äran, stilla, fokuserad och fast, precis som jag hade hoppats! Vid första dammen sköts två änder som landade i vattnet 20 meter framför oss och en som landade på taket precis bakom oss och som sen ramlade ner bara 7 meter bort. Raps fick ta in två av änderna medans Tex satt och tittade på. Vid andra dammen satt vi oss vid två skyttar som inte fick en and över sig. Däremot fick de andra skyttarna 5-10 änder fällda med betydligt fler skott avlossade. Båda hundarna skötte sig bra både vid skyttet och när vi gick och kikade om de andra behövde förstärkning!

Vid själva kvällssräcket fick Humlan bekänna färg, kvällen till ära iförd neoprenväst!

Här hemma växer Melker så det knakar, och tiden går så galet fort, snart är han 5 månader våran lilla gosse!

Idag gjorde vi även höstens första fågelgryta, en fasangryta innehållande 3 fasaner, lite äpple, rökt fläsk, vitt vin och Calvados-supergott är ordet!

Raps o Tex med rapsapporterade änder

Raps o Tex på pass

Humlan vill inte titta in i kameran..

Jenny, Anna-Lena och Marcus efter avslutat kvällssträck

Melker


2011-10-23 19:53 | 0 kommentarer

Igårmorse åkte fasanslipsen på och hängde med ända till i eftermiddag, fin måste man ju vara när det vankas mästerskap! :)

Jag var inkallad som eftersök/pickingup, under själva prövningen fungerade jag som uppsamlare av vilt. Uppsamlande av vilt var kanon, då fick jag vara långt framme, se och höra mycket! Första dagen prövades hundarna på enbart änder vid två olika dammar, en före och en efter lunch. Det kändes som att apporterna som hundarna fick före lunch, två var till varje hund som skötte sig var tämligen enkla. De hundar som inte fick vara kvar åkte pga något enstaka pip, olydnad samt att de inte fann vilt där andra hundar fann vilt. Efter lunch höjdes ribban betydligt och hundarna blev anvisade områden de skulle hålla, gjorde de inte det var det armbindel av och koppel på.

Kvar till dag två efter de två dammarna var; Hillus Drake, H-Falks Ronja, Justlike Prince Phillip, Pumpans Autumn Gold, Jaktyrans Biggles, Jaktyrans Blixt Gordon samt Moorman´s Hearty.

Idag, söndag, var tanken att resten av prövningen skulle gå på enbart fasaner, så blev det också. Domarna efterfrågade roughshooting/walkup på fasaner och det blev både det och lite drivna. Idag sorterades hundarna ut av lite olika anledningar, en knallade, en gick ur hand, en la ner vilt på väg in plus var lite orolig vid sidan och en annan gick efter ej påskjutet vilt på väg till apport. De tre som stod på finaldriven var Justlike Prince Philip, Jaktyrans Blixt Gordon samt Pumpans Autumn Gold, alla tre hundarna var GRYMMA!! Sista driven bestod av tre fasaner som landade en bit från hundarna, som ändå fick backa undan för att stretcha avstånden lite. Pondus skickades först och de flesta undrade nog vad Mats gjurde när han la Pondus på fel område, efter lite strul fick Pondus hem fasanen. Mats hade helt tappat markeringen och fick chansa för att få hem fågeln. Efter det skickade Peggy sin Pepper på nästa fågel som tämligen okomplicerat fann sin fågel. Och sist skickade Ann sin Blix som gick som en blixt, rakt ut och pang-hem med fågeln. Efter det var prövnignen över och vi fick vänta ända till efter lunch på att få reda på vem som vann. Inte helt oväntat korades Peggy och Justlike Prince Philip som vinnare, en otroligt värdig sådan! De belönades även med CERT. Andraplacerade blev Ann Sommarin med sin Jaktyrans Blixt Gordon med prise 1CK. Tredjeplacerade blev Mats Närling och Pumpans Autumn Gold med ett andrapris. Fyra kom Tomas Söderström och Hillus Drake med ett tredjepris!

Måste bara passa på att hylle Peggy lite extra, för ett par veckor sedan klapp de 1CERT på det internationella a-provet och blev då a-provschampinjon, och idag klipper de alltså andra CERT'et inom kort tid-imponerande!!!!

Jag har gjort ett Picasa-album där mina bästa bilder ligger, klicka häääääääääääääär!


2011-10-16 13:58 | 0 kommentarer

En härlig helg har vi just nu. Igår besök av kompisar från Stockholm och idag långpromenad med hundar o bebis och nu softar vi i köket, leker med bebis och surfar med datorn! Det underbara vädret lockar till mer hundträning under eftermiddagen :)

Själv har jag ledigt kommande vecka, förutom på onsdag då vi anordnar en resa till Elmia Lantbruk med jobbet! Imorgon går jag i drevkedjan på Stora Sundbys årliga älgjakt, på torsdag levererar jag kött och fredag, lördag och söndag är det apportering på grannstället. Fredagen är "vanlig" apportering medans lördag och söndag är pickingup på det som RM-deltagarna inte tar in! Jag hoppas på fint väder så att kameran kan vara med på axeln!

Tog lite bilder på vår förmiddagspromenad, härliga bilder nu när hösten är som finast!

Höstlönn

Anna skickar Ivar

Raps på väg hem till matte

Greenbriar Tex Texas

Pallardrottningen :)

Anna pallar äpplen

Melker i väntan på puré


«  05  06  07  08  09  10  11  12  13  14  15  »
«juli 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031