2011-10-09 21:28 | 0 kommentarer

I fredags var det pürsch på dov på Selaön (en fälld sptes), igår storjakt på godset och idag Team Gårdhammar-en får passa på när familjen är bortrest :)

Det var några änder i dammen så vi inledde Team Gårdhammar dag 3 med ett drev änder, det resulterade i ca 8 apporter på lagom bra vis. Efter det fasaner för hela slanten både drivna och stötta. Fasanerna flög jättefint och dagen blev en helt suveränt fin hundträningsdag! Raps byttes efter anddrevet mot Humlan som fick ta både en stark runner som en dirigerad tupp samt en minnesmarkering! Detta var tredje dagen och nu återstår bara en jakt den 17 november, för Team Gårdhammar alltså..

Fick även ett härligt besked i morse, nämligen att mamman till våran Tex; Adoraden Izzy at Greenbriar vann ett 2 Day Open Stake igår, förd av matte Carol Clarke, därmed är de kvalificerade för IGL Championship 2011 på Nevil Holt-GRYMT!!! Jag kikade nu också in på listan över kvalade hundar och hittar där ex Billy Steel Snr´s hane Copperbirch Paddy of Leadburn (f.Greenbriar Falkland), en hane jag tror mycket på-håll ögonen på den! Även den gula Brim-dottern Jobeshill Lotta of Stautonvale är kvalad.

Nu blir det lungt på apporteringen ett tag, sen en storjakt och efter det ett två-dagars intressant pickingup-uppdrag :)

Linjen inför första drevet

Grappa på väg hem till matte Gunilla

Soya på väg hem med en runner

Soya på väg att lämna av till matte Kattis

Humlan på väg hem med en runner

Humlan med hemdirigerad fasantupp

Humlan hoppar mur med tupp

Martin med Gunillas dotter Emma på paraden


2011-10-08 21:04 | 0 kommentarer

Inledde helgen med att pürscha en dovspets hos Anders på Selaön igårkväll, får passa på när familjen är i Småland! Idag var det storjakt och imorgon är det Team Gårdhammar dag 3!

Kombinerad and- och fasanjakt stod på schemat. Dagen inleddes med ett anddrev och sen blev det en handfull fasandrev fram till lunch. Efter lunch några tunga anddrev. Hade med Humlan och Raps före lunch och Lova och Raps efter lunch. Lova som jag inte haft med jättemycket skötte sig utmärkt. Jag brukar försöka komma ihåg att ta med henne när det vankas mycket fågel, som idag, då kan hon ta Humlans plats på några drev. Hon är väl inte så mycket för finlir men jäklar vad hon kan jobba, gjorde lillhusse skitnöjd idag!

När änderna var färdigjagade åkte jag och efterapporterade fasanerna innan mörkret föll. Tex som fått ligga i bilen hela dagen fick då hänga med alla de andra ut på lite eftersök. Ställde inga som helst krav utan tog det mest som en "walk in the park" för honom. Han fick varva att gå fot och att vara "fri". Han tyckte att det var helfränt att de andra hämtade en och annan fasan, han själv fann en fin tupp som han stolt kom in med till husse!

Hade med kameran efter lunch, fick till en rätt bra bildserie på Lova som går ikapp och tar en skadad and.

Smutsig Lova med and

Raps

Lova spanar in nästa apport

The battle of the wounded duck

The battle of the wounded duck

The battle of the wounded duck

The battle of the wounded duck

The battle of the wounded duck

The battle of the wounded duckThe battle of the wounded duck

Som Lova vinner :)

Raps

Raps

The pack of the day


2011-10-02 18:04 | 0 kommentarer

Det är mycket jakt nu, mest apportering men en tackjakt på slottet har vi även hunnit med! Gott om änder och en skyttetränad husse gjorde att jag fick ner lite fågel!!

Sen hann vi med lite svampplockning, en kasse med gula kantareller och en kasse med svart trumpetsvamp, magiskt mycket. Passade då även på att träna hundarna lite, gick fint. Vår lilla Melker har ju gått o blivit 4 månader också, jösses vad tiden går fort!

Idag var första dagen med fasanjakt, fina fåglar och bra skytte och hundarna fick slita!

Lagt in en hög med bilder från helgen som gått, orkar inte skriva mer nu, svamppasta på gång!

 

Ticka på väg hem med and

Raps med and

Lova in action

CSC_1052

CSC_1057

RapsRaps nos

CSC_1047

DSC_1039

Melker fyra månader

Tex passiv

Humlan med skottapport från vattnet

Tex på väg hem med vattenapport

Da flock

DSC_0016

Prinsessan

Pappan med bebis och svamp

Svart trumpetsvamp

Marias cockrar

Flygande fasan

Raps med fasanhöna

Humlan med träskapporterad safan

Rappe

Kändis-nä skulle inte tro det ;)

Spånmonster? nä men en bespånad cocker :)

Hunarna på paraden


2011-09-29 07:15 | 0 kommentarer

I lördags hade vi andra jakten för Team Gårdhammar, som vi tills vidare heter!

Första och andra jakten är kombinerade jakter efter änder och rapphöns. Änderna drivs och rapphönsen stöts. Den tredje och fjärde jakten är rena fasanjakter. Jakterna genomförs i möjligaste mån så att hundträningen sätts i första rum.

Det två första jakterna har varit galet bra tycker jag. Änderna har drivits upp och skjutits pulsvis, när jag gett klartecken efter apporteringen är klar kommer fler änder. Rapphönsen tar man ju undan för undan så där blir det ju bra för hundarna naturligt. De kommande fasanjakterna kommer troligen att jagas som både stötta och drivna fasaner så det ser vi fram emot!

De som varit med under dessa två första jakter verkar väldigt nöjda med jakten och resultatet med hundarna. Hundträning likt denna är bra för båda slipning av en redan riktigt bra hund som injagning av en ung!

Då vi hoppas att det här upplägget fortsätter även nästa år planerar jag redan nu till dess. Tanken är att de som varit med flest gånger i höst får förfrågan att medverka i samma utsträckning nästa år med förhoppningen att få 8st fasta medlemmar som apporterar på tre jakter var. Vi hoppas på en fortsatt existens av Team Gårdhammar!

Är det någon som är intresserad av en plats på sista fasanjakten 17 november-hör av er till mig då det blivit en plats ledig!

Soya på väg hem till matte med bärgad and

Maria stöttar sin Speja i arbetet

Grappa efter funnen blind anka

Mackan på väg hem med en skammad and

Skjuten and i luften

Gun på väg hem med and

Mackan på väg hem med and igen

Brudar med brudar på pass

Susa på väg hem med and på andra sidan vägen

Spaniels laddar för rapphönsjakt

Spaniel in action

Hyggligt rak och låång linje med skyttar, spanielförare och apportörer

Maria väntar in linjen

Martin med paraden och Hjälmaren bakom sig


2011-09-26 07:03 | 0 kommentarer

Spenderade några dagar i Småland i förra veckan och det slumpade sig så väl att lördagen ägnades åt en storjakt efter gris! En gris blev skjuten och några andra observerade! Jag själv såg inte tillstymmelse till gris men hade däremot förmånen att få två älgar i pass, som tur var hade jag kameran med som jag snabbt slet upp ur väska och fick några fina kort på ko, tjur och gråhund!

Det var dagens andra såt som jagades då hundföraren ropade på radion att han fick påstick och att det knakade rejält, gris eller älg.. Min puls steg rejält men sjönk dock när kon kom lufsande, jag fick trixa upp kameran ur väskan för att få några fina bilder på en älg istället för en 30-06 genom en gris. Först kom alltså kon, någon minut efter henne kom gråhunden och efter ytterligare några minuter kom en fyrtaggad älgtjur lockandes (läs kåt) i kons och hundens spår. Jag missade kons hopp över staketet men fick in några fina bilder på tjuren, tyvärr tog kameran fokus på några löv istället för tjuren när han stod uppställd på vägen..

Igår hade vi andra träningsjakten för "Team Gårdhammar", bilder och text kommer vad det lider..

Först kommer kon

över vägen..

sen kommer gråhunden

Älgtjuren hoppar graciöst över staketet

Älgtjur över staket

och nu är han över

ut över vägen

tjur på vägen

Fyrtaggad älgtjur tittar på en jäkligt märklig skytt som skjuter med kamera


2011-09-18 21:28 | 0 kommentarer

Helgen har bjudit på två jaktdagar, en för hundträningsklubben och en som apportör!

Det var första jakten för hundträningsklubben, lite spännande var det allt, vi är sex apportörer som tränar vid varje tillfälle! Fyra jakter är bokade varav de två första är på både änder och rapphöns, de två andra på fasaner! Jag är otroligt nöjd med upplägg och genomförande, allt kanonbra gjort av Martin på Gårdhammar! Första två drev på änder, vi styr jakten, det flyger änder, det skjuts änder, vi apporterar, vi släpper upp mer änder osv. Rapphönsjakt med spaniels och vi apporterar en fågel i taget, helt perfekt! Jag tror och hoppas att alla var nöjda med dagen! Apporteringsuppdraget dagen efter bjöd på mer fälld fågel vilket är helt naturligt då vi sällan direktapporterar skjuten fågel och därmed inte stöter fågel med apportören, utan att i stort sett all fågel stöts av spaniels. De gånger vi skickar direkt är om fågel hamnar på öppen mark eller om de bara är påskjutna och måste in fortast möjligt! Det var första gången jag var med på fågeljakt på rapphöns stötta av spaniels, mest cockrar och jag måste säga att det var ruskigt kul!  Det genererar en sån inlevelse och upplevelse att gå med, se hundarna få vittring, stöta fågel, fågel skjuts och sen vår uppgift att få in skjuten fågel-skoj! Nu hoppas vi att nästa söndag ger lika fint väder och lika fina fåglar!

Jag hade med kameran första dagen när vi gick på träning men inte när jag apporterade, kanonvädret gav några hyggliga foton!

Nedan ser ni lite snapshots från helgen!

Raps med sina dags första and under överseende av Kattis o Soya

Extra levererar en tjusigt inhämtad and till Ellis

Andra sidan där Soya levererar till Kattis under överseende av Marie & Grabben och Anne & Susa

Helena & Weasel, Raps, Fredrik & Knox samt Ellis & Extra

Skyttar, spanielförare och apportörer

Raps med rapshöna ;)

Susa susar fint hem en rapphöna till Anne

Soya på väg hem till Kattis med rapphöna

Parad på Gårdhammar med ledaren Martin

 


2011-09-14 07:55 | 0 kommentarer

Imorse hade vi åter igen siktet inställt på att skjuta några gäss! Pontus och jag ställde ut våre bulvaner i hopp om att gässen vill flyga ner bland dom.. Men som vanligt ville gässen inte flyga vid våra bulvaner, utan hellre dra till ett annat fält. Det slutade med att vi ställde oss i en vass intill ett dika och sköt på överflygande gäss! Hyffsat skytte på inte jättemånga passerande gäss gav två kanadagäss och en grågås, alla apporterade av Raps som fick vara med under skyttet! Han tar sig den goda Raps, den här gången blev han skickad över ett två meter brett dike för vidare färd ut på stubben där gässen landat! Han fick kötta på rätt bra för att få hem dom, en fullvuxen kanadick väger sina kilo vill jag lova!

Våra småjakter är egentligen ingenting mot A-provet som hölls uppåt Ljusdalskanten, där de klapp 90 gäss plus några änder, inte illa!! Grattis Mats och Pompe som vann med Cert!

Nu får vi se när vi ger oss an gässen igen, ev någon gång under nästa vecka. På fredag är det första hundträningsjakten och på lördag apporteringsuppdrag på samma ställe. Så först det, sen nästa vecka!

Kameran var med imorse, fick skydda den från stark vind och lite regn men några bilder fick jag allt! Inte alla med superskärpa men man ser vad det är iaf ;) Det är kul med en bra kamera, men jag/vi skulle behöva gå en kurs i hur att ta bra bilder med manuella inställningar. För den novisa är det en djungel med ISO, slutare och bländare-suck!

Raps framme vid den första kanadicken som gör allt för att gömma sig

Hem till husse ska den ju

fortsatt färd hemåt

DSC_0559

Raps med den andra kanadagåsen precis innan han hoppar över/i diket

Raps på väg över/i diket

Raps på dagens parad

Humlan och Raps på stubben

Humlan och Raps med Köpings spannmålssilo i bakgrunden


2011-09-07 17:19 | 1 kommentarer

Greenbriar Texas

Vår fina Tex ska bli pappa!

Två tikar ska han få para under hösten, troligen löper de under september och oktober!

Ni som är intresserade av en valp efter honom vänd er direkt till respektive kennel för mer information!

Vi själva är så himla glada att andra än vi själva gillar honom! Tex är en himla mysig kille som vill vara nära och med hela tiden. I jobb är det fullt fokus och järnet som gäller, men ändå med en lyhördhet som gör mig tårögd! Båda tikarna är välmeriterade med toppstam och topphälsa vilket känns så himla kul!

Helena och Fredrik Lindström, Kennel Reedsweepers, kommer att använda Tex på sin Justlike Fast Weasel.

http://www.reedsweepers.se/

http://www.rasdata.nu/labrador/hund/2007/s2387407.htm

Birgitta Bernadotte, Kennel Sea-Croft, kommer att använda Tex på sin SJ(j)CH Sea-Croft Misteltoe.

http://www.sea-croft.com/index1.htm

http://www.rasdata.nu/labrador/hund/2005/s3186705.htm


2011-09-04 20:23 | 0 kommentarer

Eftersom vi gillar svamp och efter ett tips om nya kantarellmarker begav vi oss iväg-den promenaden resulterade i fyra timmars promenad och 2,1kg rensade kantareller (typ 10L)!!

Efter att ha tagit hand om svampen och ätit en sen lunch åkte vi till Knutsta för att ta hand om gässen som sköts igår.. Efter att det var gjort tränade vi hundarna på stubben, jag med Humlan och Tex, Anna med Ivar och Raps och min mamma med Lova! Vi ställde oss i en trekant och kastade markeringar, både enkla och dubbla. Förutom två knallningar från Tex så gick det kanonbra, alla hundarna jobbade motiverat och med fokus!

Helgens väder har inte bara varit nice utan även fotovänligt vilket har resulterat i lite bilder-delar med mig av bilderna här nedan :) Som ni ser får Melker hänga med oss på det vi beger oss ut på, allt från svampplockning till hundträning-han kan snart UT bättre än nån annan!

Nu en rätt normal vecka framför oss som avslutas med dop av Melker på söndag i Öja kyrka, ska bli jättekul!

Svampprommis med hundarna o bebisen

 En jäkla glad Melker

Anna med kantareller

 

 

Gässen bröstas ur

Ytterligare en glad Melker

Nu blir det hundträning

Humlan dyker på funnen dummy

Humlan snart hemma hos Melker

Morsan o Lova redo för markering

Tex med dummy

Ivar i fina höstfärger

 


2011-09-03 11:20 | 0 kommentarer

... fick vi till en riktigt lyckad gåsmorgon!

Pga dimman var gässen sega att komma igång och de ville inte flyga så långt som till våra bulvaner! Vårt tålamod tog oss närmare sjön och där gässen låg och kvackade.. Efter lite väntande kom de med lite halvregelbundna mellanrum och vi abröt nog jakten när den egentligen var som bäst! Men vi hade ett par gäss att göra eftersök på och sen ska bytet också tas om hand, därför for vi hemåt vid kl.08.30!

Vi fick ner totalt 16 gäss och alla hittades av hundarna, ett par av dom fick de kämpa rätt bra med! Humlan gör som vanligt ett slitjobb, idag med precis läkt ansikte efter förra helgens andjakt och idag i prästlöss. Även Raps kom igång bra och hittade ett par gäss han med!

Vi delade gässen mellan oss och nu får de hänga till sig i kylskåpet innan de bröstas ur för att sen rökas!

Fick ju med mig kameran idag också, och lite fina bilder fick jag också!

Härlig gåsmorgon

Niels med skjuten gås

Har man ingen hund i gömslet får Pontus apportera

Humlan med gås

Raps med gås

Raps med grågås

Humlan med vingad grågås

Stolt husse och skytt med grågäss och hundar

Pontus bär hem gäss

Humlan och Raps på grågåsparaden - 16 gäss

Raps med apporterad grågås

Gås i ena mungipan och tungan i andra ;)

 


«  06  07  08  09  10  11  12  13  14  15  16  »
«juli 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031