2011-06-12 17:50 | 0 kommentarer

Kompisen Michael Rinman har fått valpar efter sin fina tik Pytte och en hane vid namn Olle!

Fyra hanar och en tik, varav två hanar finns kvar att tinga!

Valparna är födda 1 juni och är då leveransklara 1 augusti!

Pytte heter Valsjöhöjdens Tinca och är 3 år gammal, driver allt klöv med skall i 10-30minuter, skjutet gris, dov, älg och rådjur för henne. Tränad på gris hos Mamima Jakt med jättebra vitsord. Pytte är utöver en kanonfin jakthund även en utmärkt familjehund ihop med småbarn och andra hundar!

Olle heter Hailees Roller Blade och är 5 år gammal, driver allt klöv med skall i 10-30 minuter, skjutet allt utom kron för honom. Ägs av Jan Gustafsson som är jägare på Dylta Bruk där även han är en utmärkt familjehund med småbarn och många hundar i hemmet. Gå in på Fågeltorp som äger Olle för att läsa mer.

Jag har själv jagat och umgåtts med Pytte och jag kan ge de varmaste rekomendationer!

Vaplarna säljs företrädesvis till aktiva jägare då det förväntas valpar med hög jaktlust!

Är ni intresserade ring Michael på 0706932219.

Pytte med valpar1

Pytte med valpar

Hailees roller blade olle


2011-06-08 14:17 | 2 kommentarer

Det är inte helt fel att vara pappaledig när värmen är +25-+30 grader!

Det bästa hade iof varit 50mm regn utspritt på 3 dagar nu, allt för att få igång andraskörden på vallen.. Men när läget är som det är så packade vi bil med sambo, barn, hundar och matsäck och åkte till andra sidan sjön! Där finns ett ställe på "Söder" som heter Sand, har aldrig förut varit där men jag kan förstå varför det heter Sand - jättefint ställe!

Väl där fick hundarna busa med en boll, vi softade i skuggan, fikade och njöt. Kameran var med och jag lekte lite med den och hundarna. Melker åt och sov sedan i sin bilstol i skuggan-helnöjd!

Att träna hund i den här värmen är inte lätt, blev lite stadge- och avlämningsträning på stranden, i övrigt inte så mycket. Det är liksom för varmt på dagarna och lagom på kvällarna, tar nog upp lite vilt idag eller imorgon! :)

Playa del Sand

Anna på picnic-filten

DSC_0521

DSC_0559

Ivar

Raps och Tex busar

bus

Tex och Ivar busar boll :)

Humlan har hämtat boll

Raps kommer med bollen

Ivary

CSC_0578

CSC_0577

Tex är snart hemma med bollen

Så här trött blir man när man varit på stranden


2011-06-05 16:03 | 1 kommentarer

I onsdags hade jag tagit ledigt, så en sovmorgon hade suttit fint. Men när värkarna drog igång vid kl.04.30 var det inte riktigt läge att somna om kan jag lova (jag var så inställd på igångsättning den 6 juni).. Vi for in till kl.9.45 efter rastning av hundarna, frukost och lite fix. Efter ett antal timmars arbete var till slut bebis ute kl.19.05. Platsen var Mälarsjukhuset och förlösande barnmorska var Berit Olsson-helt underbar! När Berit tog över på eftermiddagen var vi såå lugna, hon hade några förlösta bebisar på sitt samvete vilket kändes lugnt! På natten kom vi upp till BB och där fick vi vara i 2½ dygn, jag sov över i två nätter och Anna i tre! Bebis var 3225gram tung och 50cm ståtlig och hans namn är Melker (Gustaf Melker Wistrand). Vi är så fantastiskt glada över vår Melker och Anna gjorde ett otroligt jobb med honom, både innan, under och efter förlossningen!! Melker äter, bajsar, sover och mår fint!

Igår checkade vi ut från BB och tog med lilla Melker hem, lite konstigt var det allt! Hundarna fick hälsa på han och vi fick fika hos farmor och farfar! Jag hann bara lämna in bebis och mamma i huset innan jag for iväg på bröllopskalas. Jag missade själva akten men kom lagom till förrätten. Det var Anders "Lillröven" Ekman som gifte sig med sin fina Victoria på Waxäng mellan Strängnäs och Stallarholmen! De var så fina tillsammans och det är så kul att de nu svarat "Ja" till varandra! Jag var med under middagen och var åter hemma hos Anna och Melker vid 22.30!

Idag är mormor och morfar på besök från Småland, ikväll ska vi grilla och då kommer även farmor och farfar på besök!

Härliga tider väntar med några veckors ledighet tillsammans med min härliga lilla familj!! Sen några veckors jobb innan fyra veckors semester infinner sig-huvva vad tiden går!!

Hade så klart kameran med-lägger lite bilder nedan!

Over and out från en outstandingstolt nybliven pappa som får tårar i ögonen bara man tänker på den lilla familjen!!

Anna tidigt onsdag morgon

En alldeles färsk Melker

Min prinsessa efter ett fantastiskt arbete med Melker

Vår underbara barnmorska Berit-vi var såå nöjda med henne

Spacecowboy Melker blir klädd för första gången

Påklädd för första gången

En tämligen stolt pappa

Lilla Melker i pappas famn

Pappa med sin son

Läkarbesiktning innan hemgång

Mamma med sin son Melker-precis hemkommen

Mormor är på besök hos Melker också


2011-05-30 21:50 | 2 kommentarer

I väntan på annat passade vi på att tina upp lite vilt som vi tränade hundarna på ikväll! En jättefin kväll, varmt, soligt och inte mycket vind. Vi gillade vädret och det gjorde även myggen!

Gårdagkvällens frysinventering gjorde att vi tog med oss en and, en mås och en kråka som vi la på tining till idag. Alla labbarna tränades på samtliga fåglar, gick fint! Ivar som inte är så mycket för vilt fick dummy vilket han först tyckte var lite konstigt... Raps går betydligt bättre på vilt än dummies medans de två gula går för fullt med både dummies och vilt!

Idag är en vecka över dagen D, vi får väl se när familjen blir liite större, men länge till dröjer det inte!

Tex lämnar av panka till husse

Humlan på väg hem med mås

Raps snart hemma med mås

Anna gör Raps iordning

DSC_0186

DSC_0189

DSC_0190

DSC_0194

 


2011-05-15 20:28 | 0 kommentarer

Tiden bara rusar iväg, vi går i väntans tider men ändå går tiden fort!

Gårdagen ägnades åt kompisen Anders svensexa! Haffade han på förmiddagen  hemma för att sen blåsa till Kolmården för lite äventyr och sen tillbaka till Stallarholmen och sen Strängnäs! Kul hade vi, jag körandes för att vara standby!

Idag har vi pysslat lite! Strax innan middagen tog vi ut hundarna för lite träning, hittade bra mark med ett hyffsat brett dike att köra över och gropig äng att skicka över! Kameran var med och här nere följer lite bilder! Hjortarna behagade även visa sig och det är inte i Stora Sundbys hägn utan på Salstas mark ett par hundra meter från vårt hus! Tog även en softarbild på Ivar när han sover under vårt matbord-men kan det vara skönt?

Anna skickar Ivar på markering

Ivar på hemväg

Humlan har precis tagit ett halvdopp i dammen

Dovhjortar på Salsta

Ivar slaggar under köksbordet


2011-05-09 21:27 | 0 kommentarer

Har inte skrivit så mycket om min dust med Agria, sen vårt kvällsbesök på Strömsholm en frusen söndag för ett tag sen. Någon av Hundarna hade ätit upp ett knappt en meter långt snöre, Humlan och Tex var skäligen misstänkta. Efter lite konsultation av komipsar och Strömsholm åkte vi i ilfart dit. Vi var där ca en timme efter att snöret inmundigats.. Väl där fick Tex, som var mest misstänkt, en rejäl portion burkmat och en spruta kräkmedel. Tex som ännu inte är så erfaren spydde som en räv efter fyra minuter, dock inget snöre.. Nästa hund in var Humlan som vi hade som "backup"-plan i bilen. Hon fick samma behandling men eftersom hon är en 6½ år gammal och erfaren labradÅr så kan hon konsten att stå emot illamående. Den norska tjejen som var jourhavande för kvällen skruvade lite på sig och sa att vissa hundar är mindre tåliga mot apmorfin (stavning??). Efter två rejäla spyfrossattacker och 15 minuters pina la sig Humlan ner och spydde upp snöret och all god burkmat. Glada i hågen gjorde vi rätt för oss, och den stora kostnadsposten togs av Tex. Perfekt tänkte vi då han hade blivit behandlad för en bruten tå i december och allt av det här besöket skulle vara över självrisken.. Totalt gick det på ca 3600kr (Tex 2800kr (bara att gå innanför dörren en söndagkväll kostade 2200kr) och Humlan 700kr). När vi sen skulle fixa detta med Agria fick vi blankt nej, de ersätter inte förebyggande åtgärder. What the fcuk...?? Jag resonerar att det är bättre att betala nån tusenlapp och få upp snöret än att chansa och ev åka på en buköppning för 25tkr... Ingen sa heller att detta INTE går på försäkringen utan ses som en förebyggande åtgärd!! Jaja, tänkte jag, det ordnar sig nog med lite kontaktande, konsulterande osv, men nyligen fick jag åter igen samma besked.. För att friskriva sig mot alla hypokondriska dårar som åker in för minsta lilla hosta har de med det i sina fina villkor!! Efter detta har jag minst sagt börjat fundera på att bara ha liv på hundarna och ta veterinärkostnaderna med sparade pengar, när de väl kommer.. Nu förnyades dock försäkringen och jag gjorde inget, så den lär väl löpa på som den är men lite förbaskad är jag allt. Nog om detta, skit är ordet..

Nu till foderfunderingen.. Jag ger Hundköket till mina hundar, av den enkla anledningen att jag inte ser vitsen med att ge ett foder för 500-600kr/säck när de mår lika bra på ett foder för 220kr/säck. Humlan och Ivar som är lite mer lätthållna får av den gula säcken och Raps och Tex som kräver lite mer får av den röda säcken. Vi brukar gå ihop några kompisar och beställa en pall i stöten. Nu låg jag lite före med det röda och beställde 12 säckar av det för någon vecka sedan. Jag började ge av det och tyckte mig märka en markant sämre mage på både Raps och Tex men tänkte väl att det ger med sig.. När jag påbörjade andra säcken tänkte jag att det måste vara nåt fel. När en en kompis upplevde samma sak; hundarna mådde kanon innan och kass när nya säcken öppnats.. Jag mailade Hundköket när bara jag hade problemet och fick svaret att de skulle se om den satsen blivit dålig-dock utan återkoppling. När nu Pontus fick kassa kistor på sina hundar mailade jag och skrev som det var och undrade hur de kunde kompensera för dåligt foder, gärna i form av en ny leverans av gula säckar-snabbt svar att de skulle skicka nya säckar omedelbums.. Troligen har det blivit nåt galet med tillverkningen och nåt fel är det med fodret! Jag har iaf tagit beslutet att byta foder, inte till nåt superduperjänkarfoder utan till Djurspecialistens eget foder som de döpt till nåt så fyndigt "Vårt eget". Jag har fått ett rätt hyggligt pris om jag köper en pall åt gången och då kommer jag att ge Premiumfodret till Raps och Tex. Humlan, Ivar och Lova får då av deras Stanmdard-foder. Raps och Tex har redan börjat med sitt foder och magarna mår nu fint igen! Så det är väl så med de lite mer prisvärda fodren, man kan få lite otur och få en dålig omgång, det händer nog inte med de fodren som kostar 2-3ggr så mkt!

Det var både ris och ros det, mest ris dock..

Annars är det bara fint, kanonväder njuter vi av, fast lite regn skulle ju sitta jäkligt gott just nu!!

 


2011-05-02 07:44 | 2 kommentarer

Det närmar sig för oss att bli föräldrar! Själv glider man ju bara med, iaf än så länge. Däremot får Anna stå ut med bebis som inte vill ligga still, ont i magen osv. Hon är iaf min prinsessa och snart får vi se vad som döljer sig där i. Den 23 maj är duedate, men vi får väl se när den behagar hälsa på sina föräldrar!

/Den skyldige

Min prinsessa efter sin sista jobbdag


2011-05-02 07:41 | 0 kommentarer

I lördags var vi åskådare på en träningsdag på Gesta. Madeleine och Tomas hade bjudit in Kevin Jackson och Gordon Hogdson för en heldags träning. Kevin höll i novice-gruppen och Gorden i advanced-gruppen. Men jag måste säga att det inte var så mycket nytt under solen den här gången. Rätt mycket samma övningar som man brukar se och så mycket stretchade de inte gränserna som de gav sken av på samlingen. Däremot är det tåv trevliga herrar som lyste upp sin närvaro med ett glatt humör och ett trevligt sätt!

Det var roligt att träffa Gordon igen. Sist vi sågs var på ett endagars open field trial i England. Han trodde sig känna oss men vi kände inte han. Det medförde dock att vi surrade på rätt länge innan han insåg att vi inte setts förr! :)

Dagen efter hörde jag att det stretchades lite mer på Gesta, Eucanuba var tufft men det ska det väl vara när det är EKL-WT!

Kevin Jackson och Gordon Hogdson

Linje i nkl-gruppen

Övning


2011-05-02 07:20 | 0 kommentarer

Nu har vi släppt ut de flesta korna och en grupp går på gården vi hyr vårt hus på. En grupp bestående av slaktdjur, 6 kor med kalvar och 5 kvigor. En rätt lagom vända att gå och titta till dom med hundarna på kvällskvisten! Tog en bild på hundarna häromdagen-vi tycker så himla mycket om våra hundar!!

Våra underbara hundar


2011-05-02 07:18 | 0 kommentarer

Påskafton firade vi i Småland med att fira Annas mamma Eva som fyllde 60 år!

Väl där träffade vi Annas bror Peter och hans sambo Lotta och deras unghund Sixten. Sixten är ur Kattis kull med Soya och Barry. Sixten var en mycket trevlig bekantskap, tog lite bilder som ses nedan!

Hos Mia och Fredrik, där vi var på eftermiddagen, kvällen och natten fanns även ett par Sheltivalpar som inte blivit levererade än. Mia som tillhör Sverigeeliten i Agility med sina Brainpools-sheltisar hade två kullar nu, en som nästan var levererad, den ena valpen ska till Finland! Himla söta ulltussar de där Sheltisarna!!

Sheltivalpar

Sixten morsar på valparna

Ivar i sitt favoritelement-vatten

Sixten och Tex spanar

Sixten

Raps, Humlan och Tex

Texas warrior

Sixtenplixten

 

 


«  08  09  10  11  12  13  14  15  16  17  18  »
«april 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930