2011-04-11 21:52 | 0 kommentarer

En del åker på WT till Lidingö, andra kör ved..

Så ikväll tog vi ut hundarna och tränade lite. Började med Tex och Humlan för att sen ta Humlan, Raps och Ivar! Fick med kameran också vilket resulterade i några halvbra bilder-men mer rutin på kameran är önskvärt!! :)

Annars en helt ljuvlig dag i vårens tecken, inte mycket snö kvar nu inte!!

Tex o Humlan

Greenbriar Texas-Tex

Tex

Tex

Tex

Anna o Raps

Anna berömmer Raps

FluffIvar


2011-04-07 07:42 | 1 kommentarer

Vi är i allra högsta grad levande!!

Min älskade Anna blir bara tjockare och tjockare-1½ månad till nedsläpp-SPÄNNANDE!!!!

Och vår älskade Tex var hos tant veterinär i måndags, röntgade höfter, armbågar och fick en spruta vaccin! Eva på Hvarsta har äntligen fått användning av sin fina utrustning fullt ut och får nu skicka röntgenplåtarna direkt till SKK. Och behöver nu inte skicka de för utskrift för att utskrifterna sen ska skickas till SKK för avläsning. Nu betalade vi skk-avgiften hos veterinären och plåtarna mailades dit och avlästes i tisdags-snabba puckar. Igår var jag så jäkla nyfiken så jag mailade och undrade hur det gick, resultatet kom ju aldrig ut på Hunddata.. Fick svaret att hunden var avläst och att certifikatet skulle komma med posten torsdag och då skulle även det synas på hunddata.. What the fcuk.. Snälla snälla kan inte du svara mig vad resultatet blev bönade och bad jag i nästa mail och fick då svaret HD-B och ED-0!! Skämta att jag är glad?! Har varit lite orolig då Tex visat hälta under sina första 8 månader, blev iof lugnare då Kattis hade han till veterinär som konstaterade växtvärk när vi var i England.. Man vet aldrig men nu är han alltså friröntgad-UNDERBART!!

Jag har lite kontakt med hans syskon som är utspridda lite överallt; Götet, Tjeckien, Holland och England. Några resultat är på g, andra kommer i sommar-bara att hålla tummar och tår!

Vi har kört igång lite träning också! Anna har tagit över Raps-han är nog mer en ladydog än en mandog-eller nåt.. Det blir nog bäst för alla parter-bara jag får ha han på jakterna i höst!! :) Tex har jag börjat lite mer med, inte bara kontrollerat vad han kan och inte kan. Han visar goa takter, får se hur långt vi kommer i år och vad som får vänta med till nästa år-ingen brådska dock!!

Har anmält oss som åskådare på Scottmoors brittdag-dagen före Eucanuba. Gordon Hogdson och Kevin Jackson håller träningsseminarie-vi får vara med på nkl-ska bli skitkul! Gordon träffade vi på ett av FT vi var på i november, jättetrevlig!! Lite roligt när det började med att han misstog oss för att vara några andra som han träffat tidgare och var så himla tjenis.. Men det gjorde inte så mycket, då kom vi igång o pratade mycket med han!! Extra kul att just han dyker upp här på Gesta nu!

Hade gott alla glada-lägger in en bild på Tex som bebis!

Mattis

Tex vill också plocka blubärrys


2011-03-13 19:57 | 1 kommentarer

Igår packade vi bilen med hundar, träningsprylar och övernattningssaker och begav oss 2½ timme söderöver! Vi skulle träna hund med kompisen Olle på hans fina marker utanför sammhället Örserum strax öster om Gränna!

Med på träningen var även Susanne Eng med sin unga hane Olle och Maria Cedersmyg med sin unga tik Billie! Jag hade tänkt köra Raps, han gick bra på två markeringar sen slog han av totalt. Om det beror på löptiken eller bara bristande apporteirngslust vet jag inte, men lite trött blir man....

Vi varvade bumperapporter med apportkastarapporter med ett o annat kast på ett väl kuperat hygge! Avstånden var låånga och hundarna skötte sig bra!!

Idag tränade vi hemma hos Maria. Jag dammade av Humlan och hon gick bra, kan ju inte säga att hon är så vältränad för dagen!

Olles tik Dizzy började löpa i fredags och ska på det här löpet paras med en lämplig hane. För den som är ute efter en jäkligt bra flatte är Dizzy en himla fin valpmamma, 2*1EKL på B-prov och väldigt duktig!!! Maria körde igår sin unga tik Billie efter sin egna tik Doris. Båda hundarna är jättefina, faen vore väl annars, Doris är ju halvsyster med Humlan (båda är efter Djurbergas Emil "Japps")  !

Tack Olle för härlig träning, god mat, bra övernattning trevlig samvaro!! Tack till Maria och Susanne för bra träning!! Vi är snart nere och tränar hos er igen, men då är vi troligen en till i bilen!!

Anna med Ivar och Raps

Susanne skickar sin Flying Olle

Olle på väg hemåt

Dizzy

Bennie

Susanne tar emot Olle

Jag&Humlan, Maria&Doris och Olle&Dizzy

Olle riktar upp och skickar Dizzy

Humlan hämtar dummy på stubbe

Maria med Doris

Olle o Maria diskuterar nästa övning

Humlan

Husse o Humlan


2011-03-13 19:56 | 0 kommentarer

Charlotte skickade en bild på Tex kullsyster Izzie idag, rätt lik sin bror är hon allt!!!

Izzie


2011-03-05 20:36 | 1 kommentarer

... i skinande sol!

Tog ner hundarna till sjön och insåg när vi gick dit att det var ett tag sen sist. Stigen ner till sjön var inte trampad sen sista snön kom..

Vädret var kanon; nån plusgrad, molnfri klarblå himmel, lite blåst och dagsmeja-supernice!

Vi bökade mest runt vid den mest strandnära ön, inspektarade bäverns jobb att hålla ett par-tre vakar öppna samt att han haft stockparty med hela traktens bävrar inbjudna..

Tex lyckades plurra två gånger i bäverns halvöppna vakar, så han försökte torka sig genom att rulla i snön-se bild nedan!

Tränade lite, en o annan dummy med alla hundarna uppradade!

Nu "njuter" vi av melodifestival och popcorn efter en middag bestående av klyftpotatis och älgskav gjord av fransyska-jättegott!

Tex "torkar" sig efter att ha plurrat...

Det går inte att ta miste på bäverns farmfart..

Här har bävrarna haft "stockhäng"-no doubt..

Utflyktsbryggan i vinterskrud

Husse o Tex

Raps lämnar av till husse - Tex ser på

Humlan o Raps kämpar pinne

Ivar undrar vad som händer

Porträtt av Raps

My honey!!!!


2011-03-04 07:40 | 0 kommentarer

Helgen närmar sig med stormsteg, ska bli såå skönt!

För två veckor sen gick jag runt och var lite orolig för min första vecka med EU-ansökningar på jobbet, snart har jag kört två veckor och det går som tåget!

Helgen blir förhoppningsvis lite mild med skinande sol och dagsmeja.. Men det kanske är att hoppas på för mycket!?!?

Helgen kommer annars ägnas åt lite vägning av djur, se över vad som ska huggas till ved och serva skogskärran lite. Sen ska vi hinna med lite träning av hundarna och nån löprunda också!

Till er som inte beställt köttlådor-gör det!

Inom en snar framtid gör vi slaktanmälan på de djur som ska slaktas inför lanseringen! Tills dess behöver vi veta hur många som vill ha kött från Knutsta Charolais!

Efterfrågan är större än vad vi vågat hoppas på vilket är superskoj, men det finns fortfarande utrymme för några fler beställningar!

Initialt är det enbart kvigor som slaktas, alltså inga tjurar eller stutar. I höst kommer vi att slakta ungkor, alltså en kviga som kalvat en gång!

http://knutsta.cybersite.nu/blogg.html

Vårhälsningar

Mattias och Anna


2011-03-02 22:16 | 0 kommentarer

En syster till Tex och Izzy bor i Tjeckien! Hon heter Greenbriar Oregon men kallas Kitykity, ägs av Pavla på Excellent étencelant.

Fick en nytagen bild idag, visst är hon fin? Väldgit lik både min egen Tex, mamma Lizzie och morbror Spot tycker jag!

Lägger in en bild på Lizzie som är tagen när Carole för henne i Novice hösten 2009, då är hon 2 år gammal, inge lik?

 Kitykity

Lizzie trialing


2011-02-17 18:59 | 3 kommentarer

Växelvis inkallning

Flöck

Det händer ju inte jättemycket nu, inte i hundsvängen iaf.. Våra egna har jagat klart för den här säsongen, om det nu inte blir lite kråkjakt-kom på det nu ;) Eftersom jag har förmånen att kunna sitta hemma och jobba ibland så blir det en och annan prommis på eftermiddagarna. Kör vidare med växelvis inkallning med alla fyra hundarna, tycker att det gör de väldigt bra att sortera när det är deras tur. Nu har jag ibland även med en boll i fickan, hunden som blir kallad får den som belöning (som om de behöver belöning-kommer alltid som skjutna ur en kanon), mest för att de andra hundarna ska få nån störning! Jag vill lite smått väva in störningar för Tex, så han får lära sig att se på och vänta när andra hundar jobbar! Idag gick vi en sväng i St Sundbys hjorthägn, i stort sett fot/sida-prommis genom hela hägnet förbi sissodär 200-300 dov och 50-60 mufflon-nyttigt även det!

Helgen bjuder på ved och troligen en sväng till Karlskoga av alla avkrokar.. För den som har missat det så behöver vi införskaffa lite bebisprylar då vi väntar tvåbent tillökning i slutet av maj! Nu bär det av på barnvagnsjakt i Karlskoga, en Emmaljunga om det säger nån nåt.. Jag är lika lost i den svängen som jag är olost i hundsvängen, typ. Vi vill ha en vagn som är stadig, tål lite grusväg och inte bara trottoarbeläggning, hyffsat lätt att fälla ihop och peta in i bilen osv.. Denna verkar inte så himla lätt men väldigt liten ihopfälld.. Har ju även funderat på ev bilbyte, men vilken bil skaffar man om man vill få plats med 3-4 retrievers, barnvagn PLUS föräldrar och ett lite barn? Jag kikade länge på VW Caddy Life, även Caddy Life Maxi som är lite längre.. Men efter mycket övervägande behåller jag min Avensis och lägger på en takbox så får det lösa läget så länge. Det är ju inte sååå ofta vi drar iväg med fullpackad bil, tar ju liksom inte med knodd o fästmö på apporteringsuppdrag varje helg  . Fast nån resa till Småland och jaktprovsturné kan det säkert bli. Compact travel får det bli, får åka med LaCrossen på fötterna och dummiesar i fickorna!!

Til then-take care folks!


2011-02-08 20:14 | 1 kommentarer

Det är troligen jag som är slut i kupan men när en annons återkommer i Shooting Times, så börjar man undra.. Först trodde jag att det var en annons som nån satt in "åt" en kompis som fyller jämt, som när Anders Carlsson fyllde 50 år och nån fyndig polare satt ut alla hans välmeriterade labbar på Jägareförbundets annonssida..

Annonsen annonserar alltså ut en korsningshane (lab*jack russel) som söker "loyal wife"..

Härlig annons


2011-02-06 18:46 | 0 kommentarer

Vi packade matsäck och begav oss till Söder som vi kallar St Sundbys marker söder om Hjälmaren. Riktigt nice promenadvägar utan en bilist i vägen, men en jäkla massa gris-, hjort-, rådjur- och älgspår! Det blev en två timmars prommis i härlig solsken, nån plusgrad, perfekt prommisväder!

DSC_0363

DSC_0366

DSC_0368

DSC_0372

DSC_0381

DSC_0399

DSC_0415

DSC_0417

DSC_0447


«  09  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  »
«april 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930