2011-01-30 10:57 | 3 kommentarer

Helgen har än så länge ägnats åt att byta hus och myst med Sixten!

När våra grannar flyttade ut fick vi förfrågan om att byta hus från Västra Villan till Soldattorper.. Husen skiljer sig inte mycket men Soldattorpet har en betydligt bättre tomt och är lite bredare med bättre badrum! Igår kom Anders och Vickan över och hjälpte till att flytta. Jag och Anders bar med hjälp av traktorn möbler mellan husen, ca 100 meter. Anna, Vickan och barnen Agnes och Axel packade lådor.. Nu är i stort sett allt flyttat och vi har sovit första natten i nya huset, lite småpyssel kvar i gamla huset.

Sen har vi haft nattgäster från Småland två nätter i rad. Annas bror Peter med fästmön Lotta har varit här. Först på väg upp mot Uppsala där de hämtade lille Sixten hos Kattis. Igår kom dom med lille Sixten, sov över här och åkte nu på förmiddagen söderut mot Ljungby! Sixten var en himla söt och framåt valp, väldigt fina drag tycker jag!!! Tex tog sig an uppgiften att ta hand om han!!

Sixten är ur bästa Kattis fina tik Littlekirk Gundog Caroline "Soya" efter Willy Gustafssons imporhane Statzjep Daryl "Barry".. Det finns fortfarande en eller två hanar kvar att tinga ur den kullen som igår var leveransklar! Se http://www.jagareforbundet.se/annonser/default.asp?act=details&aid=27669 för info!

Raps in pose

Tex in action

Sixten

Gullige Sixten

Sikkzten

Raps

Tex och Sixten busar

Sixten

Jag vill oxå med till Småland

Glada Lotta och Peter med deras Sixten

Vårt hus


2011-01-18 07:26 | 1 kommentarer

Tiden går fort och vi är nu inne på andra oxveckan av, jag tror, 14 innan vi är framme i påsk!

Helgen som gick bjöd på slyngeljakt efter fasan, som alltid kanontrevligt i goda vänners lag! Blev inte många apporter men Humlan fick en riktigt lång markering/dirigering när en tupp kraschade i en björk på låångt avstånd! I söndags bytte vi halm i hundhuset, så nu kan hundarna gosa i fin, glänsande havrehalm i riklig mängd!

Framöver händer det inte mycket i hundväg. Vi ska byta hus fast på samma fastighet men till ett som har lite bättre planlösning, blir nog de närmaste helgernas bestyr.

Det är ju fantastikst spännande med hundar, träning, tävling, jakt, avel, hundköp etc. Hela tiden håller jag ögonen på vad som händer runt om i Sverige, UK och även lite i DK. Men jag får väl hålla mig i något år nu, familjen växer fast inte med hund den här gången :) Sen behöver ju matten nåt kul att träna och tävla med, får se vad det kan bli!

Kattis som har valpar i Uppsala ur sin egen Soya och efter Willys Barry har fortfarande en alt två hanar kvar att sälja. De är drygt 6 veckor nu. En av pojkarna, den med en sjujädra underull som lyser brunt, ska till Annas brorsa Peter och hans fästmö Lotta i Småland, jättekul!!

Ta hand om er och bryt inte benen för guds skull!

Mattis


2011-01-09 07:53 | 0 kommentarer

Igår var det åter igen dags för en fasanjakt, där jag köpt mig en skytteplats för att både kunna skjuta och apportera! Vädret var minst sagt omväxlande, -6 på vägen dit, uppehåll ett tag, sen kom snön och när vi hade paraden kom regnet.. Fasanerna lyfte i första såten väldigt samlat och spred sen ut sig på lite olika platser på marken! Jag själv bjöds på fina skottillfällen som jag förvaltade på lite olika sätt! Det blev inte jättemånga apporter till Raps och Humlan. Raps fick en bra minnesapport i första såten och en helt blind i sista. Humlan fick vara stöthund i två såtar vilket hon inte har nåt emot, hon älskar det! Men Martin på Gårdhammar bjuder som alltid på välarrangerad jakt, som är väl planerad och som alltid poängterar säkerheten, vilket som vi alla är tacksamma för!

Jag hade med vår nya kamera för att ta lite fina actionbilder! Tyvärr har jag inte riktigt lärt mig kameran vilket resulterade i väldigt mörka bilder. Jag lyckades lägga till lite ljus i kameran i efterhand vilket gjode att man kan se vad bilden föreställer. Den lite för snävart tilltagna slutartiden gjorde att ljuset blev lite indraget.. Hade varit fint med strålande sol, då hade de bilderna blivit fina! Med lite erfarenhet och slughet kanske jag får till lite fina bilder i framtiden!

Idag är det fortfarande mildgrader och jag ska ställa mig på vedbacken!

Raps i full sula mot fasanen på isen

Tuppen går upp när Raps når fram

Men Raps visar rätta takter och tar ner den

Och tar hem den

Raps snart hemma med fasan

I väntan på fasaner

Martin och Badger på väg mot ogågna marker

Humlan och Raps på parad

 


2011-01-07 21:49 | 0 kommentarer

Har haft besök av Annas bror Fredrik, fredriks fru Mia och deras lilla sockersöta dotter Moa! Igår åt vi andgryta och hade det gott och idag när Mia hade praktik i Västerås lufsade vi på isen och grillade korv i skogen, rätt nice! Snödjupet gör att jakt inte känns så lockande, så bössan får vila tills imorgon, då det lär bli hål i luften!

Tex the mex

Ivar in action

På en kolonn går vi hemåt

Skimrande vinterdag

Grillbuffén är dukad

Moa och Fredrik

Farsgubben gillar också korv

En glad Anna

Inte bara tvåbengta som vill ha korv

Bakom rökan skymtas jag

Moa är Tex tandläkare :)


2011-01-03 07:39 | 0 kommentarer

Zlatan och jag har en sak gemensamt nämligen att vi båda har tagit Jägarexamen. Jag tog min för ca 17 år sen och Zlatan tog sin nyss!! Kul att en sån som Zlatan börjar jaga, läste att han har många kontakter med goda jaktmöjligheter.. Kan tro att hans jagande kanske inte blir så mycket viltförvaltning och hundjobb utan snarare finjakt på olika kontinenter, men lite roligt är det iaf!

Tex tå då. Han bröt den för snart tre veckor sedan, vi tog han till Eva på Hvarsta veterinärklinik där han röntgades. Första röntgenbilden visade inget vidare, men på den andra bilden såg vi att inre tån på vänster baktass hade knäckts. Men tån verkade inte ha gått helt av utan hängde fortfarande ihop på ena sidan och hade börjat att läka strax över första leden ovanför klon. Egentligen mycket bättre än en knäckt klo som säkert tar längre tid att läka. Eva skrev ut Rimadyl i 10 dagar och han blev genast mycket bättre. En gång under julhelgen slog han upp så att det började blöda men slutade snart. Men när han en morgon haltade så pass illa så han knappt stödde på benet blev vi åter igen oroliga. När vi var tillbaka till Sörmland var han dock ohlat igen och i onsdags när vi var tillbaka hos veterinär Eva var han även då ohalt. Eva gjorde bedömningen att han troligen har en öm punkt som kan orsaka hälta om den får en törn men att vi inte behövde göra något ytterligare. Nu är lille Tex frisk som en nötkärna och skuttar som vanligt med de andra hundarna.. Vi har hela tiden tyckt att han är rätt så liten, men att han hela tiden växer lite. Och nu när han är 9½ månad är han snart ikapp Humlan i höjd, bara någon cm från och hon är ändå 56-57cm hög. Så sååå liten blir han allt inte, fast nån Raps lär han inte bli!

Hoppas ni har fått en bra start på det nya året!!

DSC_010

action1

tex


2010-12-29 22:14 | 2 kommentarer

Helgen har gått fort, inledde julfirandet med att klippa ett rådjur 2km från Annas föräldrar i Angelstad. Vi lyckades undvika det första rådjuret men körde tyvärr på det andra mitt i grillen. Krocken resulterade i ett samtal med polisen för ett eftersök och en skadad grill på min bil, blä.

Annars har det varit härliga dagar i Småland. Vi har tydligen varit snälla, tomten kom till oss båda med både hårda och mjuka klappar! Maten har varit genomgående god, vällagad och riklig. Jag har även fått prova på det något sydliga påfundet sötost, vilket kanske bör ätas med mycket sylt och grädde! De obligatoriska bastubaden infann sig i vanlig ordning också, den här gången fick jag även prova Annas brors Peters bastu, riktigt fint. Nu funderas det på hur vi ska bygga bastu på Knutsta, lär nog bli i stil med Annas bror Fredrik och fru Mias bastu. Deras är ett fristående hus med vedeldad bastu och tillhörande relax, vår får dock inte sjöutsikt..

När det kommer till jakt blev det inte riktigt som planerat. Storjakten på vildsvin utelbev helt pga hundförbud på klövvilt. De obligatoriska taxdreven uteblev också, helt otänkbart att ens fundera på att ta en tax av plogad väg! Himla synd för taxjakt i rådjursrika marker är otroligt kul och spännande! På Annandagen åkte jag och Ismo till Annas bror Fredrik där de bor strax utanför Myresjö på Småländska höglandet. Fredrik agerade hund och lyckades spåra totalt tre älgar, dock ingen kalv. Själv trotsade jag sedan kylan på grisåteln på kvällen, men just den kvällen behagade de inte visa sig (dagen efter var där 9st).

 Jag bör även tillägga att vi kommit ett steg närmare ett gemensamt efternamn, vi förlovade oss nämligen på julaftons morgon!   Det känns så himla rätt!

Så idag när vi ändå var inne i stan och såg ut ringar passade vi på och köpa oss en gemensam julklapp, en riktigt fin kamera! Vi var väl redan innan vi klev in på Onoff rätt säkra på vad vi ville ha och det blev en Nikon D90 med 18-105 objektiv.. Ikväll tog vi några förstabilder, se nedan! Känner jag mig själv rätt lär den hänga med en hel del, både på promenader, träning, jakt och annat skoj! Det är sån himla skillnad på bilder tagna av en systemkamera och en "vanlig" digitalkamera, så mycket mer detaljer!

Imorgon ska vi till Skalltorp utanför Katrineholm för att se ut en ny avelstjur, alltid lika kul!

DSC_0018

DSC_0022

CSC_0024

CSC_0025


2010-12-19 19:41 | 3 kommentarer

Doris med gris

Kocken o Lillröven

Niels, Pontus o Rasmus med skjutet rådjur

Brr

Niels närmast med ett par Dolfapporterade fasaner

Det blev några pippisar på första såten

Humlan och Raps i väntan

Helgen bjöd på två jaktdagar, inga fulldagar, desto bättre :-)

Igår lördag var jag till bröderna Ekman på Waxäng.. Doris fick i vanlig ordning jobba en del, hade först ensam älg på benen som begav sig iväg, den släppte hon vid fastighetsgräns.. I nästa såt fick hon upp ko med kalv som tyvärr drog ur marken dom med, och de släppte hon som tur var vid krondiket som också är fastighetsgräns! Efter det fick hon upp ett gäng grisar som hon vallade runt i en timme kan jag tänka, en av bröderna, Lars lyckades komma åt en rätt skaplig rödgris! Vi bröt efter det och grillade vid slakteriet innan jag begav mig hemåt!

Idag var det en mindre jakt på St Sundby, lite lokalt löst folk var ditbjudna för lite folkdrev på rådjur och några fasandrev! Vi turades om att gå och började med två rådjursdrev där Rasmus och Johan lyckades skjuta varsina rådjur! Efter lunchbreak tog vi tre fasandrev där det första gav väldigt fint flygande fasaner rakt över oss! Humlan och Raps var med och skötte sig fint! Humlan får på äldre dar busa lite mer vilket hon älskar, hon lever ut rejält!

Idag kom även hundförbudet i samband med klövviltsjakt, vad jag hört iaf! Trist för jakt på girs, älgkalv o övriga klövvilt blir så mycket tråkigare om man inte kan använda sig av hundar! Men men, det går nog ändå! I julhelgen far vi till Annas föräldrar i Småland, tyvärr lär det inte bli någon taxjakt att tala om. Däremot är det storjakt på gris på annandagen, ska bli kul, ett antal tusen hektar som motas av! Sen har jag ett par fasanjakter bokade fram i januari, så lite skoj ska vi allt ha, trots hundförbud på klöv!

Mattis


2010-12-16 07:30 | 0 kommentarer

Katarina Ågren i Uppsala har fått valpar ur sin Soya efter Willy Gustavssons importhane Barry, 6 hanar och 2 tikar alla svarta!

Mamma: "Soya" Littlekirk Gundogs Caroline (f.SJCH Streamlights Brave Opal m.Trioak Wish-import)

Merit: 1Nkl B-prov

Hälsa: HD-A, ED-UA, PRA-A, CNM Fri och ögonlyst UA

Pappa: "Barry" Stazjep Daryl, importerad från England, fader FTCH Blackharn Brewster

Merit: 3*1Ekl B-prov

Hälsa: HD-A, ED-UA, Pra-B, ögonlyst UA

Valparna är födda 4 december och är leveransklara slutet av januari!

Valparna registreras i SKK och med doldafelförsäkring!

Ring Kattis för mer info 0705920205 eller maila kaagren@telia.com

Barry

 Soya

Valpar2

IMG_4254

IMG_4234

IMG_4244

IMG_4250

IMG_4263

IMG_4264

 


2010-12-12 20:03 | 0 kommentarer

Träning stod på schemat och träning blev det, trots runt -10 grader på termometern!

Anne hade bjudit till träning hemma hos sig i Vallentuna. Vi träffades kl.11 och körde en drive med dummies i en skogsbacke! Jag tränade Raps och han har iom hösternas jakter kommit igång bra tycker jag! Snön gjorde det lite lurigt men vi gjorde det inte onödigt bökigt för hundarna! Vi bröt sen för en glöggfika för att sen köra en walkup innan vi fick en härlig lunch i Annes härliga hus! Raps jobbade bra på linjen, hur soft som helst utan en tendens att knalla! Med på träningen var ochskå så klart Anne med Susa, Kattis med Axxa, Helena Eliasson med sina hundar Cynhinfa Hamik och Harperrig Skye, Johanna Tayor med Hexxa, Sverker Olausson med Brazze, samt utan hund Eva Bodfält, Karin Wallander och min Anna!!

Tack snälla Anne för en kanontrevlig vintergnistrande dag på dina fina marker!

Till nåt relaterande så vann Mogens Petersen danskarnas Elitprvöve med sin Ffynongain Gunner!

Helena dirigerar C.Hamik

Kattis med Axxa

Anne med Susa

Sverker och Johanna

Anna o Raps

Husse o Raps

Middag i stugvärmen


2010-12-11 18:43 | 2 kommentarer

Raps på ingång med höna

Raps med tocke

Samling på vägen

Humlan med en eftersökstupp hon fick slita för

Martin håller genomgång innan walkup

Marcus och Jäger med skjuten och apporterad fasan

Jag med doggies efter jakten

Raps och Humlan vid fasanparad

Även Tex fick testa på fasan när vi kom hem

Idag stod apportering av fasan på schemat, värsta lyxen med bara 23km bilresa för att ta sig till Martin på Gårdhammar utmed Hjälmaren!

Lagom kallt, fina fåglar, fantastikst sällskap, bra såtar och duktiga hundar gjorde dagen minnesvärd! Jag körde en hund i taget och allt gick bra! Raps börjar komma igång bra och tycker det är skitkul med riktiga fåglar, få se imorgon vad han tycker om dummies.. Humlan fick göra lite av varje, bla stöta fasaner i vassen vilket hon tyckte var superkul, lite apportering blev det också ex eftersök på en nedgången fasan!

Imorgon blir det hundträning i goda vänners sällskap!

Jag undrar jag hur det går på Elitpröve i Danmark, skulle tro att Anders Carlsson och Jan Wiberg försvarar de svenska färgerna med Fetch (RM-vinnaren 2009 och Red)!!

So long!

Mattis


«  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  »
«april 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930