2014-10-23 22:15 | 0 kommentarer

Bracken valpade natten mellan fredag och lördag och ut tittade fem hanar och tre tikar! Allt var frid och fröjd tills tre valpar insjuknade söndag kväll. Tillståndet gick lite upp och ner tills måndag eftermiddag då fem valpar var rejält dåliga och till slut gick bort. Så oerhört tråkigt så vi vet inte ord till det! Vi hade alla valparna sålda och har med detta lärt oss att inte kontakta valpköpare förrän efter några dagar när man vet hur läget ligger med de små. Det är när något sådan händer man inser hur skört ett litet liv är. Vi trodde först att det var herpesvirus som drabbat dem när det gick så otroligt fort. En valp är obducerad, vid obduktionen fanns inga tecken på herpes, inte heller när en odling gjordes!

Nu mår de tre fina valparna prima, de äter, växer och ökar i vikt! Vi gläds nu oerhört för de tre som är kvar! Det känns som ett givet namn till dessa tre är just "De Tre Musketörerna"

Kommande helg går årets retrieverhändelse av stapeln på St Sundby, Retrievermästerskapet 2014! Knutsta Ekobiff sponsrar och jag är skytt under båda dagarna! En rolig helg att se fram mot. Imorgon fredag inleder vi med en PreRM-duckshooting, precis som förra året! På RM kommer Muminkullens pappa och tävlar, en liten tumme hålls allt till honom! En annan "släkting" är med från Danmark, en helmorbror (fast ur en annan kull) till de valparna vi har hemma nu nämligen Batmoors Gentle George Will, samma hund såg jag för första gången på Nordiska 2012 på just Stora Sundby. Men konkurrensen är hård, väldigt många duktiga hundar och några nya stjärnor som börjat lysa på höstens A-prov, superkul!!

Världens finaste valptrio


2014-10-02 21:05 | 0 kommentarer

Mycket händer nu, jakterna avlöser varandra, Bracken blir tjockare och ett par av våra hundar och ett par av vår uppfödnings hundar har varit ut i hetluften!

Augusti och september har innehållit tämligen mycket jakt, framförallt är det gäss och änder som jagats, både mindre och större jakter. Kul har det varit. Humlan har hållt ställningarna, snart 10 år fyllda. Finesse skolas in och Ticki har börjat vara med en del också. Det är så himla kul att skola in yngre hundar och det känns så bra!

Men vi och andra har hunnit med några jaktprovsstarter också. Jag (Mattis) har startat Bracken i nkl med ett förstapris, skam vore väl annars. Anna startade nån vecka efter Finesse i Garpenberg och även den starten resulterade i ett förstapris. Sen har historiens första Wijmashund kommit till start, ingen mindre än Wijmas Lilla My "Tove" startade med matte Anita och lätt som en dans susade hon hem ett förstapris blott 14 månader gammal-stort grattis säger vi!!

Wijmas Mumin med Tomi Sarkkinen har också visat framtassarna. De har förutom ett godkänt anlagsprov i Finland även varit i Norge och startat på mästerskapets unghundsklass. De klarade sig genom båda dagarna och landade till slut på en grym femteplacering-stort grattis Tomi och Urpo!

Vi andra, som kan behärska oss, väntar med att starta våra hundar till våren.. ;)

Bracken är sedan någon vecka tillbaka ultraljudad och är dräktig. Den 18 oktober går det ut och vi hoppas på en fin kull valpar!

Till sommaren 2015 planerar vi även en kull valpar efter vår tik Finesse - Justlike Maypearl. Hanval är i stort sett klart, mer info kommer på valpsidan så småningom.

Wijmas Muminkull har även röntgats, nästan alla är röntgade. Av åtta valpar är sju röntgade, alla har HD-A och sex har ED-0 och en har en arnmärkning på en armbåge. Totalt sett ett kanonresultat. Jackie som har en lindrig armbåge har inte märkt av något av det och kommer förhoppningsvis inte göra det på många år heller!

Bilderna nedan är på förstapristagarna på jaktproven, den bilden på Anita och de andra är tagen från SSRK Östras hemsida.

Tove

Bracken 1nkl

Finesse 1nkl

Tomi och Urpo i Norge

Fotograf Tormod Ruud

Tomi och Urpo i Norge2

Foto Tormod Ruud

Finesse med and


2014-08-21 15:53 | 0 kommentarer

En bildkavalkad från förra veckans gåsjakter, helt blandade ordning för jag kommer inte överens med nya Windows-datorn...Gäss på ingång

Humlan efter en lång vassapport

GåsamorgonJag och Humlan på TåkernaPremiärmorgonHumlan med några TåkerngässWijmas Mumin med en TåkerngåsParad på en kvällsjaktHumlan på pass i diketWijmas MuminHumlanWijmas MuminWijmas Mumin urpo på väg in med gåsTomi och Blackthorn Bion Laslo efter lyckat eftersökMicke spanar åt ett håll och Laslo kommer med gås från annatGäss på ingångBlackthorn BionUrpo med Kanadagås


2014-08-21 15:44 | 0 kommentarer

Bracken är parad i Danmark med Peter Jörgensens fina hane DKBRCH DKJCH DKWTCH Batmoor's Leitrim Jake och valpar hoppas vi på i mitten av oktober! Se mer info under Valpar.

DSC_0078

DSC_0086

Jake4

CSC_0139CSC_0135

Jake1

CSC_0136


2014-08-21 12:28 | 0 kommentarer

Idag är det andpremiär och mycket har hänt sedan jag sists skrev något här på bloggen!

Vi har haft historiens andra kennelträff med vår Muminkull och jag kan inget annat säga än att det ser mycket lovande ut! Nästa år ses vi i provmarkerna och det ser vi fram mot!!

Vi har haft Tomi Sarkkinen här för en veckas kursande och gåsjagande och det har gått över förväntan. Vi har haft väldigt lyckade jakter och jag tror att kursdeltagarna har uppskatttat träningen för Tomi!

Bracken har börjat att löpa och vi fick boka in hane och åka till Danmark för parning. Den gågna helgen blev Bracken parada med Peter Jörgensens fina hane DKBRJCH DKJCH WTCH Batmoors' Leitrim Jake. Jake och Bracken parades både lördag och söndag så nu ser vi fram mot en fin kull med valpar. Färgen kommer även den här gången att bli enbart svarta då Jake är dominant svart.

Innan kennelträffen hann vi även med att röntga vår fina Ticki med resultatet HD-A och ED-0, riktigt skönt. Nu är totalt fem av åtta valpar ur kullen röntgade och av dessa är fyra avlästa med samma fina resultat som Ticki. Den femte är inte ännu inregistrerad i finska kennelklubben, men snart har vi även det resultatet. De resterande tre hundarna i kullen kommer attt röntgas under hösten!

Vi har även hunnit med att ögonlysa våra tikar Bracken, Finesse och Ticki med det lysande resultatet UA för alla tre!

Nu väntar en dryg månad med relativt myket apporteringsuppdrag vilket vi ser fram mot. Vi ser även fram mot att uppleva ett RetrieverMästerskap på Stora Sundby den 25-26 oktober! Vi är med och anordnar och sponsrar, publiken kommer att åka Knutsta Ekobiff´s kotrailer till såtarna!!

Bilder på nämnda händesler kommer vad det lider!


2014-05-31 22:04 | 1 kommentarer

Efter majhelgens lyckade träning har vi nu åter igen bokat Tomi Sarkkinen för träning under en vecka i augusti.

Upplägget är grupper med 6 hundar för 3 timmars träning. Beroende när under tiden det är, är det antingen förmiddagsgrupper, eftermiddagsgrupper och någon enstaka kvällsgrupp.

Nivå blir antingen nybörjare eller mer avancerat. När vi tränar landarbete är det samma nivå i gruppen. Däremot går det bra att mixa nivåerna för vattenträning.

Tomi

Tomi Sarkkinen har med sin hund INT FTCH Blackthorn Bion varit oerhört framgångsrik. Väldigt ofta placerar de sig högt upp på A-prov/field trials. De vann 2011 Field Trial Cup i Finland, 2012 kom de fyra individuellt på Nordiska Mästerkskapet samt vann Retrievermästerskapet i Sverige. 2013 fick de ett förstapris på Retrievermästerskapet i Sverige och kom Fjärdeplacerad på Elitpröve i Danmark. Tomi har en filosofi han tränar efter och delar gärna med sig av sina tankegångar och träningssätt! Tomi är sen ett tag tillbaka professionell hundtränare och livnär sig på att dela med sig till andra intresserade!

Läs mer om Tomi på hans hemsida Tompan Gundogs

Kostnad 500kr per hund(400+moms). Det är då 6 hundar i gruppen och tiden 3 timmar.

Meddela mig vilken dag och grupp ni önskar deltaga så får ni en faktura att betala. När fakturan är betald är er plats bokad. Avbokning innan 20 juli ger pengarna tillbaka.

Boende går att boka i närområdet för er som är långväga, finns campingplatser för husvagn, campingstugor mm att boka.

Maila mig på gm.wistrand@gmail.com eller mobil 0706946384. Går även bra att meddela på Facebook.

Schemat ser ut som följer:

Fredag 8 augusti, kvällsträning landarbete ökl/ekl Fullbokat

Lördag 9 augusti kennelträff för Wijmashundar obokbar

Söndag 10 augusti, förmiddag unghundar, eftermiddag ökl/ekl Fullbokat

Måndag 11 augusti, eftermiddag vattenträning Fullbokat

Onsdag 13 augusti, eftermiddag vattentträning Fullboka

Fredag 15 augusti, eftermiddag landarbete ökl/ekl Fullbokat

Lördag 16 augusti, förmiddag landarbete nkl  4 platser kvar

Söndag 17 augusti, förmiddag vattenarbete Inställd

Vid mån av fågel kan det finnas möjlighet för apportering under jakt efter gäss 13 och 15 augusti, tidiga morgnar. Samt duva 16 och 17 augusti eftermiddagar. Meddela mig intresse så kontaktar jag er med kort varsel.

Finns ev någon mer plats på duvjakt, gåsjakterna är fullbokade


2014-05-31 21:44 | 0 kommentarer

Den 9e maj hade vi historiens första kennelträff för Wijmas kennel hemma hos oss på Knutsta! Det var valparna efter Bracken och Laslo som träffades och Laslos husse Tomi gick genom varje ekipage och gav tips och råd till oss alla! Enda frånvaro var tok12an aka Wijmas Lilla My "Tove".

Det var så kul att se alla valpar och ägare och hur ni jobbar med era hundar! Tomi gav tips och råd till alla, oavsett nivå vilket var så kul att se!

Lägger nedan ut lite bilder från träffen

Micke och Sniff

Henrik och HarryTomi och UrpoLotta och JackieKrista och ReinaKattis och Berta

Mattis och Ticki


2014-03-14 08:57 | 0 kommentarer

Ja det är en bra fråga :)

Vi hinner inte med våra hundar så mycket som vi kanske skulle vilja för tillfället.. Det är mycket fokus på kalvningar, barn och jobb just nu! MEN, jag torr inte att hundarna mår dåligt av att vila från träning heller. Ticki tränas i grunder så som att hålla fast, stadga och fot. Finesse börjar slipas i stopp, höger och vänster. De andra hänger med!

Vi planerar så smått inför träningshelgen med Tomi, det ska bli jättekul. Fredagen innan själva träningen håller vi en kullträff för alla valpar ur Brackens kull, ska bli så kul att se alla när de då är hela 10 månader gamla!

Varken Finesse eller Bracken har börjat löpa än vilket känns bra, då blir höstens löp inte så tidigt heller. Det är det löpet vi planerar att para Bracken på. Valparna lär anlända runt jul om allt går som vi tänkt. Hör av er om ni är intresserade av planerna.

Vårvinterhälsningar från oss på Wijmas


2013-12-10 07:20 | 2 kommentarer

Vi har nu bokat Tomi Sarkkinen för en träningshelg 10-11 maj 2014.

Upplägget är en grupp med 6 hundar på förmiddagen för 3 timmars träning och en ny grupp med  6 hundar på eftermiddagen. Nivå blir antingen nybörjare eller mer avancerat. Tomi börjar helst med nybörjarnivå på förmiddagarna för att ha de mer tränade hundarna på eftermiddagarna för att på så sätt hålla den röda tråden från morgon till kväll!

Tomi Sarkkinen

Tomi Sarkkinen har med sin hund INT FTCH Blackthorn Bion varit oerhört framgångsrik. Väldigt ofta placerar de sig högt upp på A-prov/field trials. De vann 2011 Field Trial Cup i Finland, 2012 kom de fyra individuellt på Nordiska Mästerkskapet samt vann Retrievermästerskapet i Sverige. 2013 fick de ett förstapris på Retrievermästerskapet i Sverige och kom Fjärdeplacerad på Elitpröve i Danmark. Tomi har en filosofi han tränar efter och delar gärna med sig av sina tankegångar och träningssätt! Tomi är sen ett tag tillbaka professionell hundtränare och livnär sig på att dela med sig till andra intresserade!

Läs mer om Tomi på hans hemsida Tompan Gundogs

Kostnad 500kr per hund. Det är då 6 hundar i gruppen och tiden 3 timmar.

Åskådarplats kommer att erbjudas - återkommer med pris.

Boende går att boka i närområdet för er som är långväga, finns campingplatser för husvagn, campingstugor mm att boka.

Maila mig på gm.wistrand@gmail.com eller mobil 0706946384


2013-11-12 07:22 | 0 kommentarer

Först började Finesse att löpa och när hon hade varit igång en vecka åkte Anna med pojkarna och Finesse till svärföräldrarna i Småland-smidigt tyckte vi! Samma dag som hon åkte började Bracken att löpa, dagen innan Retrievermästerskapet! Nu har det gått ett par veckor och Finesse är tillbaka och Bracken är precis ur löp. Så nu kan vi äntligen rasta alla hundarna tillsammans och ha alla i hundgården och alla i hundrummet utan att riskera valpar!

Vi har även funderat på parning av Bracken! Allt lutar nu åt att vi parar henne på höstlöpet nästa år. Nyparad typ nu om ett år, då dimper valparna ner vid nyår och leverans februari/mars! Det blir fint det, då får vi en hel säsong med prov och jakt - toppen det! Men det är inte utan att man ser fram mot nästa kull valpar!

Den kulle vi haft i sommar ser riktigt lovande ut så här långt. Trevliga valpar som alla är nöjda med. Anita sa just att den vikten de har vid fyra månaders ålder är halva vuxenvikten. De valpar som är vägda ligger på 11,8-14kg med Ticki som tyngst :) På bilden Ticki som hänger i vår kalvvåg och en flytväst, i brist på vanlig våg!

Ticki 14kg


«  01  02  03  04  05  06  07  »
«maj 2021»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31