2013-11-04 20:04 | 0 kommentarer

Idag var årets sista planerade jakt, har ju varit rätt många för vår del i år så jag tror att det får bli den sista.. Om det nu inte blir nån mysig tackjakt man inte kan tacka nej till

Ticki och Bracken fick vara med i bilen, Bracken löper och Ticki är liten, så Humlan fick jobba!!

Förmiddagen bjöd på ett halvdussin med fasandrev och eftermiddagen på två anddrev. Väldigt gott om fasaner men lite glest med änder så här på övertid!

Tog några bilder med Iphonen, inte den bästa kvalitén men ändå..

Och på onsdag blir Humlan 9 år - vart har åren tagit vägen??

nov 1

nov 2

nov 4


2013-10-20 21:14 | 0 kommentarer

Förra helgen var det för oss premiär på fasan! Kan egentligen inte riktigt förstå denna iver att få apportera fasan..?? Man går och driver varannan såt, får inte apportera hur som helst mm mm.. Jaja, omväxling förnöjer och man slipper de gyttjiga andvattnen ;)

Dagen började iaf med två anddrev där vi tog hand om efterapporteringen på båda vilket jag gillar!! Efter en stressig lunch anslöt då vi fasanjakten, drev några såtar och stod några, stötte lite och apporterade lite. Avslutade sedan dagen med final på änder! En fin höstdag med våra hundar. Anna och Finesse var med på ena andvattnet och det är så kul att se Finesse. Nu kan hon liggar ute länge trots att hon inte hittar men till slut levererar hon, skadat eller dött spelar ingen roll-känns riktigt bra inför framtiden! Anna var även på kurs hos Maria Sundberg förra söndagen och de har jakterna som hon varit med på sen sista kurstillfället har verkligen gjort susen på många sätt!!

På jakten förra helgen hade jag för en gångs skull kameran med och fick till några bra bilder!

Nästa helg är det RM som iaf jag ska titta på. Brackens kille Laslo ska försvara sin titel från förra året hoppas vi-inleder det hela med lite preRM-duckshooting på fredag

Här hemma har Finesse börjat att löpa, så nästa helg får hon följa med Anna och pojkarna till Småland, hon blir då borta efterföljande vecka med höglöp vilket är skönt!!

Slottet

Bracken som stopp

fasan över linjen

Träffad tocke

som går mot backen...

mot backen....

Fallen tocke

Träffa höna

som går mot backen även den

Fasanhöna i luften

master of the pack-a dane? ;)

Blåa tuppar :)

Bracken och Humlan på pass

Humlan markerar nästa apport

Bracken med funnen and som tog sig upp på andra sidan

Bracken med fin vattenapport

Paradski


2013-09-29 22:18 | 1 kommentarer

Igår lördag var det tackjakt på ena stället vi hjälper till på. Jag missar ibland tackjakterna då de ofta kolliderar med annat som ex korvförsäljing på torget i Arboga eller annan apportering.. Igår var vi dock på plats, ett gigantiskt viltvatten med fina fåglar och trevligt umgänge! Jakten inleds oftast med uppflogsjakt som håller i en bra stund och avslutas med kvällsstreck vid samma vatten! Igår var Anna och Finesse med och höll mig och Bracken sällskap! Husse fick ju lite press på sig att prestera lite apporter. Inledde bra när ljuset var ok men avslutade med bedrövlig skytte! Både Finesse och Bracken fick några fina apporter. Kul att se Finesse som nu tar fågel utan minsta tvekan, lite skilnad mot hennes första jakt för en månad sen!

Även idag var det jakt på ett av de mindre ställena, eftermiddagsjakt på änder med efterföljande kvällsstreck. Duktiga Bracken var med på eftermiddagsjakten och Humlan var med på strecket. Och döm om min förvåning när hussen lyckades klämma ner några änder även idag, fler än igår  . Det är även så himla skönt att se att Bracken börjar spela ihop med mig på allvar nu, känns grymt bra att ha en pålitlig apportör till både apportering under skytte och till eftersök! Humlan är ju ändå 8 år och 11 månader och jag lär väl inte kunna lite på henne som huvudapportör mer än i år...

Anna och Finesse med apporterad and

Bracken med and

Anna och Finesse väntar på att husse ska träffa nåt..

Bracken

Bracken vid passet


2013-09-25 22:56 | 0 kommentarer

Första frostnatten har varit och vi insuper nu hög frisk luft om dagarna!

Jakterna avlöser varandra både egna och som apportör! Tiden bara flyger iväg och lilla Ticki ska imorgon vaccineras - hon är alltså redan 12 veckor gammal!

Vi har varit iväg på några olika ställen och apporterat. Då vi bor nära det stora slottet passar vi där på att introducera Anna och Finesse för efterapporterandets ädla konst :) Finesse börjar fatta vad det handlar om och har nu tagit sin första skadade and! Hon har även varit med på gåsjakt och där tagit sin första gås (inte den sista ;) På lördag är det åretes första tackjakt och då ska Anna och Finesse med igen! Kul att se en unghund utvecklas och växa med uppgiften. Förhoppningen är att Finesse startas på prov under 2014!

De andra hundarna har fått jobba på i vanlig ordning, Lova som är vår eftersöksspecialist sköter sitt jobb vilket är kul!

Lägger nedan in lite blandade bilder från septemberjakterna, har inte haft stora kamerna med så ofta men den smarta telefonen är ofta med och därifrån bilderna!

anna finesse 2

Finesse3

Anna Finesse

Bracken Humlan

Finesse

Gåsparad kvällsstreck

Hundarna efter gåsjakt

Lova

Årstidskojan

Bracken

Tex

Yellow

Ticki


2013-09-05 20:36 | 0 kommentarer

Galet vad tiden går, valparna är snart nio veckor och alla som ska lämna boet har gjort det!

Valparna veterinärbesiktades i fredags -  alla UA. Redan på fredag kväll hämtades Sniff och sen åkte Tove och Harry på lördagen, Berta på söndagen och finlandsresenärerna åkte i måndags och den sista att levereras var Sickan i tisdags. Kvar hemma hos oss blir lilla Ticki.

Vi är så glada för vår första kull, den känns riktgt bra och lovande. Det ska bli så spännande att följa utvecklingen!

Alla valparna verkar ha haft en bra första tid i sina nya hem! Nedan följer alla valpar med sina nya mattar och hussar samt en beskrivning vart de finns och vad de heter.

Valpköpare Sniff

Wijmas Sniff "Sniff" kommer att bo hos Anna och Micke tillsammans med två barn och en labbetik i Stora Sundby.

Valpköpare Lilla My

Wijmas Lilla My "Tove" kommer att bo hos Anita och Jörgen tillsammans med deras alla labbar och taxen Valsa utanför Enköping.

Valpköpare Snusmumriiken

Wijmas Snusmumriken "Harry" kommer att bo hos Maria och Henrik och deras två barn utanför Skänninge.

Valpköpare Snorkfröken

Wijmas Snorkfröken "Berta" kommer att bo  hos Kattis och Per (med på bilden Markus) och deras två söner och labradorer utanför Uppsala.

Valpköpare Mumin

Wijmas Mumin "Urpo" kommer att bo hos Tomi och Annicka och deras dotter och labradorer utanför Helsingfors, Finland.

Valpköpare Mymlan

Wijmas Mymlan "Reina" kommer att bo hos Krista och hennes labrador "Rico" i Hämeenlinna, Finland.

Valpköpare Filifjonkan

Wijmas Filifjonkan "Sickan" kommer att bo hos Håkan och Lotta tillsammans med taxen Hekla utanför Vadstena. Hos Mattias morbror och moster mao.

Valpköpare Too-Ticki ;)

Wijmas Too-Ticki "Ticki" bor kvar hos oss på Knutsta, här i knäet på minihusse Algot!


2013-08-25 08:14 | 1 kommentarer

Valparna är nu drygt 7 veckor gamla - snart flyttar dom till sina nya hem!! Det är fantastiskt att föda upp en valpkull men det ska bli ganska skönt när 8 blir till en!

Förutom valpar har vi den senaste veckan hunnit med några jakter... Först var det gåspremiär, sen duvpremiär, andpremiär och igår igen gåsjakt!! Jakten igår går till min historia till bland det mäktigaste i jakt- och apporteringsväg! Vid årets gåspremiär var jag ensam ut utan bulvaner och lyckades fälla 10 grågäss. Duvpremiären med Micke gav ca 50 fågel så länge jag var med. Andjakten där vi var apportörer på gav 1 (!!!) and.

Igår när vi var tre jägare, 50-60 bulvaner och en Humlan till apportör lyckades vi med bedriften att fälla 43 grågäss, 5 kanadagäss, 13 gräsänder och en kråka! Efter att ha rekat marken på fredagkvällen och sett tusentals gäss hade vi hyggliga förhoppningar! Vi samlades kl.04.30 och hade allt på plats vid 5-tiden. Strax därefter började gässen segla in och dunsa ner. Vi satt vid en kornstubbåker med skydd i en trädesremiss. Uppskattar att 75% av fåglarna landade på stubben i eller i anslutning till bulanbilden. Den apporteringen är relativt enkel. När däremot fåglarna landar i remissen som består av typ savanngräs och prästlöss ställer det betydligt högre krav på apportören och hunden. Vis av erfarenhet är det bäst att apportera allt efterhand, det blir annars näst intill omöjligt att hålla koll på tre skyttars fåglar som landar lite hullerombuller! Då Bracken hade en väldigt dålig mage innan jag for blev Humlan enda apportör och jag kan lugnt säga att hon fick bekänna färg!! Måste passa på att överösa lite beröm till denna helt underbara hund Humlan. Hon är min första hund men oj vilken hund. Humlan är snart 9 år gammal och sliter och levererar fortfarande som om hon vore 5!!! Nu får hon vila i ett par dagar innan de stora andjakterna sätter igång!!

Igår var kameran med och jag fick till några fina bilder!!

Rekning kvällen innan-mkt gäss på fältet

Rekning kvällen innan-mkt gäss i luften

Grågäss

Good Mooooorning

CSC_0453

CSC_0455

and

CSC_0457

CSC_0458

Bogsering av kanadagås

DSC_0409

Humlan hämtar gås i dimman

CSC_0460

ny färg-melerad gul labbe

JAG hämtade faktiskt ALLA ;)

h

Micke och Peter

Jag, Humlan och paraden


2013-08-17 22:07 | 0 kommentarer

Valparna har nu hunnit bli sex veckor gamla, galet vad tiden går! Det är full fart och de är inte lätta att få med på bild.

Vi börjar så smått att placera valparna men det är inte lätt när de är så jämna! Vi behåller själva en liten Too-Ticki, dock inte helt klart vilken som är hon.

Bracken börjar så smått att dammas av, känns så himla kul, både att börja träna henne och jaga med henne och att sen behålla en av hennes döttrar!

Valp 6v 06

Valp 6v 11

Valp 6v 12

Valp 6v 26

Valp 6v 58

Valp 6v 59

Valp 6v 60

Valp 6v 93


2013-08-03 23:23 | 1 kommentarer

Äntligen har tiden kommit för matte och Finesse att få lite egentid så tisdagseftermiddagarna tillbringas med fyra andra mattar med hundar hos Maria Sundberg i Ärla medan de tre "pojkarna" umgås med varandra. Träningstid kan verkligen behövas efter graviditet och spädbarn så det känns fantastiskt roligt att komma igång. 

Den här veckan fick vi en hemläxa av Maria: TRÄNA VATTEN! Detta efter att Finesse inte alltför gärna ville gå i vattnet. Det är väl bara att erkänna att vi varit dåliga på det i år. Förut bodde vi bara några hundra meter från Hjälmaren så då var det så enkelt att ta sig ner, men sedan vi flyttat till Knutsta har det blivit ett väldigt stort projekt att packa in hundar och barn i bilen för att träna vatten och följaktligen har det inte blivit av. Så sagt och gjort. I förrgår tog vi med barn och hundar till sjön så Finesse och de andra fick ha lite "plask och lek". Finesse, som är en väldigt följsam hund, gjorde som de andra och hade inga större svårigheter att gå i vattnet och simma med. En enkel markering på vattnet avslutade passet och den hämtades och lämnades av utan problem. 

Idag hade vi kvalitetsträningstid med hundarna. Tex, Humlan och Finesse fick följa med till ett litet vatten inne i skogen. Melker och Algot fick vara hos farmor och farfar under tiden, tack för det! Vi ställde oss på varsin sida om vattnet. Tex och Humlan fick varsin enkelmarkering över vattnet följt av ett lnjetag till samma ställe. Båda klarade uppgiften galant. Finesse fick därefter två enkelmarkeringar på vattnet. Hon gick i vattnet utan att tveka och hämtade hem båda två med fina avlämningar i handen utan att skaka sig. Under de andra hundarnas arbete satt hon tyst vid sidan och hade fullt fokus på det som försiggick. Efter en fin dubbelmarkering av Tex avslutade vi träningen med en övning som Maria visade i tisdags. Vi satte alla hundarna på ena sidan vattnet och gick själva över och ställde oss på andra sidan. Därefter kallade vi in hundarna i tur och ordning och alla hundarna valde vägen över vattnet 

Så nu kan vi komma till kursen på tisdag med en väl genomgången läxa!

Och som ett extra bevis på att tiden kommit för mig och Finesse har jag nu äntligen skrivit mitt första (men definitvt inte sista) blogg-inlägg här på hemsidan!!!

Husse skickar Tex på ett linjetag

Finesse på väg in efter en markering

Finesse tränar avlämning

Fina Finesse

Inkallning från andra sidan


2013-08-01 23:27 | 0 kommentarer

Hua vad tiden går fort när man har roligt!!

Valparna är nu 4 veckor gamla och om lika lång tid är de utflugna och redo för sina nya hem!!

Första två veckorna var det små korvar som sov, åt och gjorde ifrån sig. När de var 10-14 dygn öppnade de ögonen och efter det har de utvecklats mycket. Nu far det runt rätt ordentligt och valplådan är snart utflyttad.

I måndags var distriktsveterinär Sofia Larsson här och chipmärkte dom, så nu kan vi hålla koll på vilken parvel som är vilken! Lägger här nedan ut en bild på var valp som är tagen ikväll när vi klippte klorna på alla de små grynen!

Valp 06 hane

Valp 11 tik

Valp 12 tik

Valp 26 tik

Valp 58 tik

Valp 59 tik

Valp 60 hane

Valp 93 hane


2013-07-15 21:20 | 0 kommentarer

Hej vad tiden går och valparna mår fint och har hunnit bli 10 dygn!

Det lustiga är att en av valparna har genomgått en könsoperation, jättekonstigt! När de föddes var där 6 tikar och 2 hanar - inget konstigt med det. När jag sen på söndagen några dagar efter födseln gick genom valparna var där 5 tikar och 3 hanar, alltså hade en valp skiftat kön! Det medförde att en av valpköparna fick en tik tilldelad i några dagar och fick sen tänka sig tillbaka till en liten gosse 8 veckor senare :) Skämt o sido - inte så noga ägare tittade inte tillräckligt noga när de föddes. Efter födseln fick Bracken sköta valparna utan så mycket inblandning av oss.. Men så en kväll tänkte vi att vi kunde ägna dom lite uppmärksamhet och upptäckte då att det var fem tikar och tre hanar, efter typ tre extrakollar!..

En växande skara :)

Valpar2

Valpar3

En stolt mor Bracken med sina åtta telningar


«  01  02  03  04  05  06  07  08  »
«maj 2021»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31