2012-12-25 16:39 | 1 kommentarer

Nu är det jul igen och den varar ända till påska!

I fredags firade vi jul hos mina föräldrar i deras nya hus i Bondeka, Lista. Så himla fint får de och så himla fint får vi när vi flyttar till Knutsta på fredag! Från årsskiftet tar vi över Knutsta, både ägande och drift av allt, ska bli så kul!

Nu är vi hos Annas föräldrar i Angelstad utanför Ljungby. Långpromenader på isiga vägar, lite hundträning i gles skog och mycket god mat!

Och igår började Bracken att löpa vilket var väldigt roligt, och i sommar blir det än mer spännande!! :) Får se när Finesse drar igång, kan väl komma när som helst det med, nu är hon ju 9 månader!

Julfamiljen 2012


2012-12-02 20:19 | 0 kommentarer

Det var inte länge sen vi var på kennelträff hos Sören, en månad sen. Om en månad fram i tiden har vi firat vårt första nyår på Knutsta. Tiden bara rusar fram!!

Hade besök av Maria Söder och Marie Ahlgren för nån vecka sen. Tränade genom hundarna lite, kul att se deras hundar och snacka lite hund med tjejerna!!

Helgen som passerat har vi först ägnat åt en resa till Itab i Surahammar, varma kläder införskaffades. Idag har vi hämtat ranchgrindar på ett bete, behövs när vi ska verka kor i veckan!

Nästa helg ägnas åt Arboga Julmarknad där vi ska sälja Knutsta Julprins och Knutsta Julvurst, ska bli väldigt kul och se hur mycket vi kommer att sälja. Kommer vi sälja slut?? Som vanligt är det Mälarchark i Eskilstuna som gör korven åt oss!! Den helgen har vi lockat upp Annas föräldrar Eva och Ismo som får se efter vår son medans vi står på marknaden!!

Vi har även fått reda på vad Ivars mystiska hälta har berott på, ett blodprov visade borelia. Nu äter han Rimadyl och antibiotika - snart frisk!!

Vinter har vi fått också, från regn och rusk till -15 och 5cm snö på bara några dagar! Hoppas vädret kan hålla i sig och att det inte blir en massa snö som isolerar marken. Det vore trevligt med en vit vinter men ännu trevligare om det kunde bli 50cm tjäle under snön först!!

Melker har ju blivit 1½ år också, firades lite hos farmor och farfar idag, finaste gossen!!

Tog även några bilder i eftermiddag när hundarna rastades på vallen, vi är så stolta över våra fina hundar!!

Keith Mathews har till slut fått klart sin DVD, en box med fyra DVD´s fullspäckad med hundträning!

Vill ni se klipp från den boxen kan ni klicka på länken här, vår fina Bracken är med ganska mycket. Hon med ca 58sek in i filmen, hon skickas ner i en ravin. I "Promo 2" som finns på Facebook är hon med två gånger, först när hon skickas ut i vattnet, sen när hon får tecken över en bäck och genom ett staket. Hon är så fin vår Bracken!!

http://www.youtube.com/watch?v=js2WnJMEfik

Tex, Humlan, Finesse, Bracken och Ivar

Ivar på inkallning

Finesse på inkallning

Bracken på inkallning

Tex

Finesse

Far och dotter-Tex och Finesse

Bracken

Ivar och Finesse busar

Farfar och Melker

Farfar och Melker läsar Max Potta


2012-11-17 21:08 | 1 kommentarer

Idag fasanjakt på schemat, fortfarande plusgrader och snöfritt vid Hjälmarens norra strand så det blev en härlig dag ute! Med i bilen var de tre gula labradårarna; Humlan, Tex och Bracken! Detta var första jakten då Bracken skulle med ut, inte för att apportera men för att se hur hon skulle reagera och sköta sig! Innan lunch var bara Humlan och Bracken med och efter lunch var alla tre med! Bracken skötte sig med den äran, först med koppel runt halsen, mest för att inte riskera en gul raket rakt in i drevet med skräckslagna fasaner som resultat.. Efter lunch var Tex och Bracken med utan koppel, håller sig fint runt mig både i skog och på fält, under både lugnare och hetare tempo. Humlan var med och då med koppel runt halsen-inte riktigt stadig ;) Vi var trevligt nog väldigt många hundförare idag vilet gör att itne alla kunde vräka in apporter, kanon för oss-Humlan fick en dirigering ut i vattnet, i övrigt träning i uppförande!

En trevlig avslutning blev det när Bolly fick utskriften som hans fru Katarina beställt genom mig.. Fotot som jag låtit skriva ut på canvas med kilram hos Jill&Peter är taget av mig från NM den sk "Sjätte apporten". Bilden blev helt sjukt grymt bra och Bolly blev nog rörd och överraskad!

Lindbloms pojkar, den till vänster irländaren Whiz med kul stam och den till höger välmeriterade Spike

Vad skådar mitt högra öga? NM-vinnaren tillika RM-knallaren :D

Katarina och Jenny håller ett öga på Bolly

och Tito levererar en skammad fasan från vassviken

Martin och Jenny under transport

Fina fina Humlan spanar efter gråsparvar

Humlan inför indrev till tredje såten

Humlan med vattenfasan

Fina Bracken

Martin

Martin tackar för en fin jaktdag

NM-Vinnaren Bolly med bilden


2012-11-04 09:56 | 1 kommentarer

Igår hade vi första träffen med Tex barn hos kennel Justlike-Sören Noréns uppfödning!

Alla valparna var på plats, tyvärr inte mamma Majja, så vi fick tillfälle att se alla fem bröderna både i arbete och passivitet. Måste säga att alla var väldigt lika både utseende och till sätt. Ett par av hanarna hade lite mer tryck. Och alla valparna hade en väldigt tydlig avknapp när de inte skulle göra något, fint fotgående och väldigt tysta.

Först tränade de för Helena Lindström som gick genom lite fotgående och kontakt för att sen köra nån enkel markering eller lite närsök, beroende på vilken hund som var på tur. De flesta hundar hade inte tränat så mycket utan mest ägnat träningen åt kontakt, följsamhet mm.

Efter Helena tränade de ett par timmar för Marie Ahlgren och där stod det markering och minnesmarkering samt markering med knipa, kricka och kanin (flying rabbit ;). Alla valparna visade härlig stadga, viltspontana och trevlig attityd, orädda, lugna, följsamma och föriga!

Eftermiddagen avslutades med att vi som hade föräldrarna till kullarna fick visa upp dom. Tex var ju enda föräldern till Majja/Tex-kullen. Den andra kullen som också hade träff hade båda sina föräldrar Tee och Kenzo på plats. Vi la ut ett litet område plus att vi fick en lång och en kortare markering. Tänkte först att stackars Tex knappt aldrig tagit någon markering likt denna förut. Markeringen var ca 120m lång och kastades precis bakom en stor sten och på vägen dit var det en snårigt hallonsnår och lite annat högt gräs att ta sig genom. Tex överaskade sin husse genom att gå som en kanonkul ut och spika knipan!! Tog sen dirigeringen lite snett till höger. Efter det fick de varsin markering på halva avståndet i hallonsnåret, där övermarkerade Tex rätt rejält, fick därmed lite möjlighet att visa dirigerbarhet. Tex har efter höstens jakter styrts upp de senaste veckorna och tagit pardon riktigt bra!

Efter en lång förmiddag tog vi middag hemma hos Sören vid 16-tiden!

En riktigt trevlig dag, jättekul att träffa alla valpköpare, valpar och självklart upphovsmannen Sören Norén! Tack Sören för en trevlig dag samt hans medhjälpare Helena och Marie som höll i själva träningen och Märta och Ann som stod för bakandet-det får vi göra om!!!

Tog lite bilder under dagen, tyvärr inget under viltapporteringen vilket var lite synd men jag hade Melker att underhålla också, inte bara kameran. La in bilderna i ett nytt Picasa-klicka på länken här under!!

BILDER FRÅN KULLTRÄFFEN KLICKA HÄR!!


2012-10-26 21:27 | 1 kommentarer

För två veckor sedan hämtade vi vår fina Bracken på Arlanda.

Bracken är en tik av kanonstam och med den gyllene gula färgen :) Hon är inte köpt för att i första hand tävlas med, utan att vara en god grund i vår framtida kennel! Hennes hälsostatus är bra. Hennes höfter är röntgade i UK med resultatet 5+3, samma plåtar lästes till HD-A förra sommaren. Hon är fri från PRA och CNM och fungerar i aveln.

Bracken är startad två gånger i Novice-stake på Field Trial i Irland och fick på första starten en fjärdeplacering vilket ger henne den oficiella titeln FTAW (Field Trial Award Winner).

Bracken kom till vår flock och fann sig direkt till rätta, hon är en supersnäll tik som utan minsta knorr är med bland våra hundar och med oss i huset. Vi har så smått börjat träna henne med linjer mm och hon går fint! Hon har fullt tryck och är väldigt arbetsglad. När vi är ute och promenerar är hon mer i buskarna bredvid vägen än på själva vägen!

DSC_05981

DSC_1170

DSC_1175

CSC_1205


2012-10-23 13:16 | 2 kommentarer

Då var alla bilderna genomgågna..

Eftersom det var suveränt gåsväder i lördags, hällregn nästan hela tiden, så var jag något återhållsam med skyttet med kameran, fick till några ok foton...

Av nån anledning har några foton hoppat runt lite, ska fixa till det med tiden, bli inte förvånade om det kommer en bild som inte alls hör hemma i just det ögonblicket!

Klicka på länken nedan för att se bilderna, var ödmjuk, jag är en högst amatörmässig fotograf!!

https://picasaweb.google.com/108312907782857939688/NordiskaMasterskapet2021Oktober2012?authkey=Gv1sRgCNCDt-DE6KG9bg


2012-10-22 20:27 | 0 kommentarer

Då ändå Tomi Sarkkinen ändå var i krokarna efter helgens Nordiska och i väntan på nästa helgs RM bjöd jag in han och hans fina hund Blackthorn Bion "Laslo" på lite träning och fika! Jag har ju ändå "ledigt" i fem timmar mitt på dagen nu när Melker skolas in på dagis..

Tomi hade bara med sig sin tävlingshund, den sjukt duktiga Laslo, en femårig hane från Rita´s kennel Blackthorn i Ungern. Han är meriterad som få med väldigt många framskjutande placeringar på A-prov i Finland, Sverige och Danmark! I helgen var han med "til the bitter end" och fick en fin fjärde placering med enda belastning när han lite olyckligt skickades på en höna som kutade från nedslaget, och när han var ute sköts det ett antal fasaner, vilket de flesta hundar får problem med!

Jag tog med mina två gula hundar, ev av varje kön, Tex gick fint och jag fick med mig lite bra tips från Tomi. Det lilla jag sett av Tomi säger mig att han är väldigt duktig förare och läsare av hund. Väldigt duktig tränare och lämnar lite åt slumpen.

Nu när den här helgen passerat, och mitt jaktkonto så smått övertrasserats, blir det inte så mycket jagande/apporterande i höst. Helt ok tycker jag såklart, umgås med min underbara familj, träna Tex då mycket ledig tid använts till jakt, lära känna och träna en ny superfin tik vi fick hem förra torsdagen samt förebereda oss för flytt till Knutsta!!

Gul fin tik

Tex med Öja kyrka i bakgrunden

guling

Tex

Blackthorn Bion "Laslo"

Tomi med sin bredvid och mina framför


2012-10-22 19:30 | 1 kommentarer

Helgen tillbringades som skytt mm på Nordiska Mästerskapen som gick av stapeln på ett gods i närheten av Eskilstuna

Samling 8.30 i lördags, två dammar med änder och med danskarna som segrare i lagtävlingen.

Samling 9.00 i söndags, sex hundar vidare för enskild uppgörelse, efter lite drivna fasaner var det fyra hundar vidare, en från varje land; Norge med Trond och Dog, Finland med Tomi och Laslo, Danmark med Charlotte och Acer och till slut Sverige med Bolly och Tito. Efter lite resultatlös roughshooting avslutades det hela med varsin apport från drivna fasaner och efter lunchen presenterades Bolly och Tito som vinnare då de presterat bäst på de 8 apporter de totalt fick under helgen. Helt galet kul att Bolly och Tito klapp hem hela skiten!! Så himla kul att Sverige är med i toppen, speciellt när det pratas en del om att Sverige ligger efter ex Finland och Danmark när det kommer till A-prov!

Har en del bilder tagna, lägger in de i Picasa vad det lider, här kommer bara ett litet smakprov!

Moormans T Oak med sin sjätte apport

Vinnarna

DSC_1117


2012-10-07 20:14 | 1 kommentarer

Helgen har tyvärr inte ägnats åt familjen, inte dagtid iaf, synd för helgen är den bästa på väldigt länge!!!

I lördags ägnades tiden i det fina vädret åt hundträningsjakt och idag söndag åt tackjakt på godset!

Hundträningsjakten var roughshooting med två spaniels i linjen efter fasan!! Jakten bedrevs med hjälp av två spanielförare, fem skyttar, två picking-up och sex träningshundar! Fåglar fanns det med lagom avstånd och lagom mängd som flög fint för skyttarna. Även några flockar rapphöns lyckades flyga framför skyttarnas pipor vilket självklart förgyller dagen. Dagen var helt underbar med härligt väder, bra fåglar, fint skytte med ett jättebra bakomliggande arrangemang av Martin som driver gården och jakterna.

Själv är jag jättenöjd med Tex, han uppför sig som jag önskar, markerar bra, sorterar bra, det som ska slipas på är dirigeringar. Tex fick under dagen ta fyra fasaner, en markering på en runnder på andra sidan staketet ner i ett vattenfyllt dike, den andra en fasan vi lät ligga som Tex tog bakåt efter att fågel fallit framåt, den tredje en lång och svår markering som han fick hjälp på och den fjärde en fasan som hamnade i vattenbrynet som en dirigering. 80% av fågeln som föll fall när vi gick på linjen. Dagen avslutades dock när vi ställde upp i en halvmåne ner mot sjön och ett område med enbuskar motades av och fasaner sköts som drivna fåglar, bra stadgeträning då fåglar ramlar lite överallt.

Idag söndag var det då tackjakt på änder på godset vi apporterar på. Även idag var vädret på vår sida, ibland en nackdel då solen har en tendens att lysa rakt i ögonen, men det gör inte så mycket!! Även idag var Tex med, fick åka bil med storstjärnor som Pondus som är både A- och B-provschampino, hoppas han smittade av sig lite :) Skyttet är jag hyggligt nöjd med, ett par doubléer fick jag till, avslutade tyvärr med kass skytte på de änder jag fick över mig på finaldrevet "Viken".. Tex som var med mig på pass, okopplad hela tiden, skötte sig med den äran. Tex fick en fin markering in i ett buskage på första såten, plus en kort dirigering, sen fick han ett närsök var på de nästföljande två såtarna!!

När det nu går som det går börjar man såklart fundera på KKL, men eftersom det inte är så brådis väntar vi till nästa år... Sen är det lite läskigt att det skiljer så som det gör mellan domarna, gigantisk skillnad mellan domare både på det praktiska provet och kkl, hur kan det vara så? Tanken på kkl ska visst vara att hunden ska vara så pass redo att den ska vara bra nog för pris på A-prov Elit!

Tog en del bilder på träningsjakten, lite rasistisk är jag, fotar mest min egen hund såklart.. Fick även in en ball sekvens på AnneCharlottes hane Solo som gick på en dirigering mot oss efter sista driven, han fick typ syn/doft på fasanhönan samtidigt som matte blåste stopp!

Linjen

Tex med sina första fasan

Tex med sin andra fasan

Vad gör Jenny med Oban?

Vincent med fasan

Marcus visar AnneCharlotte vart fågeln bör ligga

Soya med fasan

Två hönor och en tupp ;)

Anne och Susa

Husse och Tex

Solo på väg ut

WTF-där är den ju

På väg hem

Kattis och Soya

Martin stöter de sista fåglarna

Tex med hämtad fasanhöna

Jag och Tex under skytte-foto Katarina Ågren


2012-09-30 13:43 | 1 kommentarer

Igår hade vi hundträningsjakt på Gårdhammar!

Det var andra hundträningsjakten för i år men den första var inte vi med på då varje ekipage apporterar på tre av fyra möjliga jakter. De två första jakterna har hållits på änder och rapphöns och de två andra är de första två helgerna i oktober och de hålls framförallt på fasan. De allra flesta fältfåglarna fälls under walkup/roughshooting och vi går alla på linje med skyttarna.

De här jakterna riktar sig till folk som är blåbär på jakt med sin hund och ända till den som siktar på a-prov. Det luriga är dock att se till att hinna gå genom allt innan jakt, så att alla är med på noterna, speciellt när det är folk med för första gången. Att hålla koll på att alla vet vad som gäller, vara rättvisa mot varandra, att nivån är tillämpad åt alla mm mm. Man kan som samordnare bli matt för värre saker kan jag säga! Vissa är glada att hunden går fot och tar rapphöna för första gången, när nästa vill ha apporter över häckar, staket på hyggligt håll.. Oftast går allt detta att tillgodose och alla brukar vara väldigt nöjda när vi står vid paraden och tar en kaffe efter avblåst jakt!!

Vi hade dock skitväder igår, från början till slut, med nån timme med uppehåll! Trots ihärdigt regn fick rapphönsen att flyga väl som erbjöd apporteringstillfällen så att alla blev nöjda. De inledande änderna valde tyvärr att flyga ut där det inte stod några skyttar.

Jag hade med Tex för första gången ensam, perfekt tillfälle att jaga in honom. Tex är fokuserad och kul att ha med hela dagen. Målet var att han skulle gå fint fot och uppföra sig generellt bra på linjen och få en lyckad apport eller två. Strax innan lunch fick vi möjlighet att apportera en rapphöna som föll längst till vänster när vi gick i mitten. Tex gick fint ut i omrdået, sökte och fann hönan, kanon. Den apporten gjorde min dag och jag sökte inga fler apporter.

Idag är det söndag och vi tog med oss hundarna och sonen ut i skogen för an liten Melkerwalk, blev en bild därifrån!

Lena, AnnMargret, Anne och Markus inför änderna

En sammanbiten Anne

Kattis-business as usual :)

Jenny, Pirat och Lots-pickingup

Anna skickar Ärtan

Ärtan väntar på vidare direktiv

Linjen på jakt efter rapphöns

Arbetande springer spaniel

Soya på väg hem med rapphöna

Tex med sin livs första rapphöna-stolt? :)

Husse och Tex på rapphönsjakt-Foto Katarina Ågren

Markus :)

Är dessa med i jakttidtabellen? ;)

Parad

Martin avslutar jaktdagen vid en fin parad

Bara mamman saknas


«  01  02  03  04  05  06  07  08  09  10  »
«maj 2021»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31