2012-07-06 07:41 | 1 kommentarer

Då var vårt kennelnamn klart!!

Vi har funderat, tittat på SKK, tittat på FCI och återigen funderat vad vi skulle hitta för lämpligt namn! Många kennelnamn finns det, det insåg vi när vi tittade lista upp och lista ner på FCI, jösses!!

Till slut fick vi fram fyra namn som vi trodde skulle kunna passa och då stod Wijmas som Nr.1.

Först godkändes tre av namnen av SKK som då skickade de vidare till FCI för godkännande och till slut publicerades Wijmas i Hundsport Nr.6, alltså typ nu! Skulle ingen protest inkomma före 1 juli skulle kennelnamnet vara godkänt! Ingen protest har kommit och vi har nu ett prefix för framtida uppfödning!!

Ni som undrar hur vi har kommit fram till Wijmas kan vi säga att det är tre-fyra bakomliggande faktorer. Wij heter en by (vid Hjälmarens norra strand strax väster om där vi bor) där Wistrand är taget från för nåt hundratal års sedan. M kommer från Mattias och A från Anna och då blev det Wijmas.

När nu vår första kull föds får framtiden utvisa!?  Ibland undrar man om man över huvud taget ska pyssla med uppfödning och istället ägna sig åt frimärkssamling.. Men avel är kul oavsett om det rör sig om att få fram funktionsstarka vita kossor eller arbetsmässigt kanonfina labbar!

Jag, Mattis, har varit gräsänkling i snart en vecka. Anna, Melker, Finesse och Ivar har varit hos mina svärföräldrar i Angelstad utanför Ljungby. Då har jag passat på att slå lite gräs till korna som pressades i onsdags, 65 balar kofoder, kanon. En kväll tränade jag hund med AnnMargret och Maud på betet utanför Torshälla, trevligt med lite sällskap. En annan kväll provtränade jag i en ny skogssjö jag hittat bara 1 mil hemifrån, helt suverän sjö, där lär vi träna mycket framöver. Igår körde jag ut lite kött som vi fick hem. Den som är intressserad av att köpa prima köttlådor lagom till sommarens högsässong vid grillen, gå in på EKOBIFF eller maila mig direkt på gm.wistrand@gmail.com vi har 10kg köttlådor i lager för omgående leverans! Om två veckor har vi även färsk grillkorv innehållande 100% nötkött från våra egna djur! Korven som är vår egen uppfinning och som legotillverkas på Mälarchark här i Eskilstuna, har visat sig vara rikigt populär och älskas av såväl stor som liten!

Imorgon drar vi till Falköping för två dagars sommarträff med Svenska Charolaisföreningen!

Over and out!

Mattis

AnnMargret skickar Biggles

Maud tar emot Rhea

Den nyfunna skogssjön

Gul hund hämtar gul markering :)


2012-06-27 20:35 | 0 kommentarer

Det var ett tag sen jag uppdaterade, så nu är det väl hög tid!

Att ta kort på lilla underbara Finesse är inte lätt, men ett par bilder har vi lagt in, inga minutfärska men rätt fina. Vi gör egentligen inte så mycket med henne, men hon har fått kela lite med en nötskrika och en kaja!

Tog en bild när vi ger hundarna mat nu ikväll, Melker får vara på ryggen-annars blir även han utfodrad ;) Nu när Finesse blivit en månad äldre får även hon vara med och äta ute bland de andra hundarna i sin aldeles egna nya fina skål!

Den gule pojken slipas nu i Keith´s kors som vi satt upp på vallen vi tog ensilage på för tre veckor sen. Detta för att nöta in ut/hö/vä och stoppsignal/inkallning, ett väldigt bra sätt tycker jag!

Juni FialottaFinessemajpärlan

Junie Fialottafinesse tar vilt

Junie 6 hundar får mat

Junie FluffIvar

Juni Lova

Juni Tex stopp

Juni Tex från pinne

Juni tex hemåt


2012-05-31 17:34 | 1 kommentarer

För ett år sen satt jag och Anna framför TV´n, jag planerade att slå förstaskörden efterföljande dag och Anna med putande basketbollmage. Planerna att slå vallen ändrades framåt morgonkvisten då Melker knackade på och ville ut, 9 dagar sent. Imorgon fyller vår älskade Melker 1 år, tänk vad tiden går. Just nu laddar han batterierna för att bli firad av sina föräldrar imorgon och mor- och farföräldrar på lördag!

Tog lite bilder ikväll, både Melker och våra fina hundar Tex och Finesse-far och dotter!

Te Melker

Te Finesse2

Te Finesse1

Te Finesse

Tex och Finesse


2012-05-22 21:15 | 2 kommentarer

I söndags fick vi med oss Micke som funktionär så vi fick lyxa till det med en hjälpreda på andra sidan dammen! Körde nån dubbel, samt linjer på samma ställe där enkelmarkering tagits in! Hundarna skötte sig bra, trots att längderna är betydligt längre än vad vi kört hittills i vattnet!

Lilla Finesse är en härlig liten krabat, men fortsätter hon som hon gör på bilden, dvs kör ner skallen i husses känga och sover, lär hon inte bli gammal...

T7

T5

T6

T2

T3

T4

T1


2012-05-20 08:38 | 0 kommentarer

Finesse har funnit sig väl tillrätta, hon sover på våra fötter, tar korrigeringar från Humlan på ett bra sätt, kissar&bajsar och sover om nätterna! En himla fin valp har vi fått hem, ska bli så kul att följa hennes utveckling här hos oss!!

Igårkväll när Finesse vilade tog vi Melker på ryggen och hundarna vid våra sidor och gick ner och körde årets första vattenträning. Inget märkvärdigt, vi stod ca 15 meter upp från vattnet, kastade en markering och smög ut en andra dummy som linje när markeringen var på väg hem!

Jag rekade även ett kanonvattenstället igår när jag åkte en eftermiddagslurtur med Melker, ett sånt jäkla fint vatten som ligger på Stora Sundbys marker, hoppas det är tomt på änder även i år!!

F1

F2

F3

F4

F5

F6

F7

F9

F10

F8


2012-05-18 10:10 | 2 kommentarer

Med Finesse!!!

Vår nya pärla heter Justlike Maypearl och kommer till vardags att kallas Finesse!

Hon är efter vår egna hane Tex efter Sörens unga tik Maja som i sin tur kommer ur Sörens framgångsrika Lotten och är efter Blackthorn Albireo, en hane boende i Holland. I våra ögon har hon en kanonstam, vilket bådar gott! De kullar vi sett efter Tex gjorde att vi hämtade en liten fin tik hos Sören. Kullen var till sättet väldigt jämna, jättefina, framåt och glada valpar.

Vår Finesse fann sig snart hemmstadd och myser just nu i matte knä, hon ska bli Annas hund vilket blir toppen!! I eftermiddag blir det långa linjer, ikväll dubbelmarkeringar och imorgon vattenträning....

Tack Sören för denna pärla-vi ska göra vårt bästa att förvalta henne väl!!

Justlike Maypearl Finesse

Anna myser

Maja med sina barn

Sören med Finesse

Vi med vår nya pärla


2012-04-27 22:21 | 0 kommentarer

Idag stod det köttleverans och besök hos Sören på kennel Justlike på schemat. Vi hämtade korven direkt hos tillverkaren imorse och for sedan till Sören strax norr om Uppsala! Vi kikade på Tex kull han har med Majja. Valparna är idag fem veckor gamla och väldigt fina! Kullen består av sex hanar och två tikar och vi tittade lite extra på de två tikarna eftersom en av dom åker med oss hem om tre veckor! :) Valparna var framåt, sociala, orädda och urgulliga såklart. Melker utbrast i ett litet glädjetjut när han fick se valparna, han tycker nog att det ska bli kul med en till kompis! Valparna ska döpas efter städer i delstaten Texas, men vi överlåter valet till Sören då Texas innehåller tämligen många städer!! Vi hann även med en snabbtitt på Sörens andra kull undan Tee och Kenzo, även de sociala och framåt!

Vi hade först inte tänkt att behålla någon parningsvalp efter Tex, men till slut kunde vi inte hålla oss längre och nu känns det bara så bra! De valpar vi sett efter Tex nu, fyra av hans hittills fem kullar, visar på väldigt sociala, framåt och trevliga valpar! Sörens kull med Majja och Tex har en väldigt snarlik stam som Helena och Fredriks kull med Weasel och Tex, en morfar som skiljer!!

Daganra som kommer är fyllda med kojobb dvs kolla beten, fixa det sista på nytt bete och köra ut djur på beten, en härlig tid!!

Melker och valparna

Anna, Melker och Sören myser med de två tikvalparna

Melker i täten sen de två små flickorna

Jag tar och baxar runt den här kameraväskan-så det så

Anna med de två tikvalparna


2012-04-15 17:40 | 0 kommentarer

Tränade i eftermiddags med Lena & Co och deras Combine-goldens! Men innan vi träffade dom blev det en snabbräff med AnnMargret och hennes Tex-son Tasse från kennel Reedsweepers! Tasse och Tex fick nosa lite på varandra innan vi var tvugna att fara iväg och träna! Tasse var en riktigt trevlig valp, fin färg och fina pigment och ett jättefint sätt! Ska bli kul att se vad det blir av honom, vi lär ses en del framöver-de bor inte så långt bort :)

Sen blev det träning på ängarna med Lena och Linda Widebeck, Mille och Anna och deras respektive Combine-golden! Linjetag och linjetag med störning som var en markering över en å. Hundarna skötte sig bra i stora drag, Humlan var med och tog såna apporter som andra hundar inte klarade av.

Wistrand mnr

Vad är det här för lattjo liten pryl

Nåt är bekant med den är lilla gossen

Tasse och Tex

Bäst jag följer efter farsan

Tex lämnar av

Mille skickar sin Berta

Anna är redo med Raps

Shootmaster Lena

Linda med Tino och Toddy (Teddy ;)

Anna får hem dummyn av Hera


2012-04-05 21:50 | 0 kommentarer

Igår blev vår Tex pappa till en kull med fina valpar hos Suzi Sundberg på kennel Zetastar. Kullen är blandat gula och svarta valpar, fem tikar och en hane. Ni som vill veta mer kontakta Suzi på Zetastar! Detta är alltså Tex femte och den sist parade. När vi summerar de fem kullar han nu är pappa till har han gett kullstorlekar på mellan sex och åtta valpar, och lite mer hanar än tikar!

I eftermiddags besökte vi Tex kull nr 3 hemma hos Anki Andersson på Searover. Ankis tik Searover Kellys Sweet födde för snart sju veckor sedan en kull bestående av sju valpar; två svarta hanar, tre gula hanar, en gul tik och en svart tik, exakt samma fördelning som hos kennel Reedsweepers! Valparna hos Anki var som de tidigare kullarna vi besökt nämligen framåt, trevliga, nyfikna, orädda och sociala! Ni som vill veta mer om de valpar får vända er till kennel Searover!

CSC_04221

DSC_0477

DSC_0482

DSC_0486

DSC_0492

DSC_0498

DSC_0517


2012-03-29 21:00 | 0 kommentarer

I fredags blev vår Tex pappa till sin fjärde kull med valpar. Den här gången var det Majja hos kennel Justlike; Sören Norén som valpade. Kullen var rejäl och bestod av 6 hanar och 2 tikar, alla svarta! Så om några veckor åker vi upp och tittar till dom! Och i nästa vecka ska vi hälsa på Tex tredje kull hos Anki Andersson på kennel Searover, ska bli spännande att träffa dom små liven!

Helgen som gick var otroligt mysig och avslappnande! Anna som går en kvällskurs med mål att hantera vår systemdigitalkamera bättre ville fota actionbilder. Så vi packade oss in i bilen och begav oss ut i hagmarken både lördag och söndag. Jag passade på att öva lite inför uppkörningen för motorsågskörkortet och slog ikull två björkar, övade lite aptering och instick! Sen tränade vi hundarna på linjer med och utan störning, Anna fotade för glatta livet, Melker hängde på min rygg och styrde hundarna efter bästa förmåga och hundarna visste precis vad de skulle göra!

Fick med en bild på en väldigt färsk tjurkalv som föddes i lördags, nu har vi bara tre kor kvar att kalva, snart klart. Men det är inte bara tamdjuren som får smått nu, även mufflonfåren i Stora Sundbys hägn får smått, supersöta små lamm!

 

 

 

Raps

Tex

Lova

Raps

Melle får mellis

Tex

Ivar

Humlan

Apteringsträning

hussen

Färsk kalv

Grågäss på flykt

Fårskallar med bebis


«  02  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12  »
«april 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930