2012-03-15 19:51 | 0 kommentarer

Vi hurrar för vår gule riddare Greenbriar Texas "Tex" idag då han fyller 2 år! Tex har redan hunnit med mycket i sitt liv, tagit 1nkl, brutit både klo och tå, blivit pappa till tre kullar men han hade inte ännu fått ta någon Bumperapport. Han har fått se på när Raps och Humlan hämtat en del apporter, efter att hussen fått den lagad. Men idag tänkte jag att han skulle få ta sin första!

Eftersom Anna är till Finland för att ta farväl av sin farmor jobbade jag bara halvdag idag och är ledig imorgon, jag får ensamtid med Melker-guld värt! Idag tog vi en 1½ timmes prommis med hundarna, sen mellemiddag och sen upp med Melker på ryggen, bumper, labbar och apporter och ut i träningsmarkerna för en snabbträning. Satt upp bumpern och Tex fick ta två markeringar, först en halvkort och sen en lång på samma ställe, jag hade då backat bak rätt rejält. Efter det fick Humlan två stycken varav den ena som minnes efter att ha hämtat en linje först. Raps och Tex fick ta linjer åt sidan.

Jag fick med kameran ut och tog lite bilder, en bild på lite grisbök vilket visar att nöffarna blir allt fler även här!

Annars har lugnet infunnit sig i stugan, Melker sover, hundarna är möra, jag har ätit en matlåda och sitter nu framför datorn och plockar med lite av varje, dags att beställa lite hundfoder också!

CSC_0339

CSC_0337

CSC_0341

DSC_0275

CSC_0329

CSC_0333

CSC_0334

CSC_0332

CSC_0335


2012-03-06 07:14 | 0 kommentarer

Igår var jag på kundbesök i Alunda och på väg hem därifrån passade jag på att svänga förbi hos Tex små arvingar hos Birgitta och Folke, kennel Sea-Croft! Där blev alla valparna svarta och så bedårande fina även dom! Sociala, framåt, busiga och superfina!

Tog några bilder på pojkarna, har ingen koll på vilken, men en av dom ska till kompisarna John och Sarah nere i Väderstad!

Mistel med sina små

"Mums"

Sötis

"mums2"

Tryningtime

Sniffsniff

Jösses, jag har hittat nåt så otroligt spännande


2012-03-04 08:36 | 1 kommentarer

Igår for vi till Uppsala med några lådor kött, valptitt och umgänge med goda vänner!

Tex första kull är imorgon 7 veckor gamla och det närmar sig leverans till sina nya hem! Innan de åker vidare passade vi på att åka upp och hälsa på, samtidigt som vi levererade några lådor kött till Uppsala/Knivsta! Kullen hos Birgitta på Sea-Croft, som bara är två dagar yngre hoppas jag att jag kan hälsa på imorgon måndag.

Valparna var superfina, sociala, orädda och mysiga! Melker tyckte att de var helt ok så länge det rörde sig om en i taget inomhus, men när det blev fyra i taget utomhus blev det lite mycket!

Lägger in en bild på Melker bland sina kompisar här hemma också, han myyser med huvudet på Raps med de andra runt sig! Sen är det en hög med bilder på fina Weatexar, med namn som Oscar, Ida, Tazze och Iver :)

Melker myyser med sina polare

Oscar vill nosa Melker i örat

Oscar slappar i sin blivande mattes famn

R. Tex Takida

Valpkull på språng

Fredrik o Helena med sina fina valpar

Svart på språng

Gul hane

Mors på Melle säger valpis

Spanande valp


2012-02-22 06:17 | 0 kommentarer

I helgen födde Sweet på kennel Searover sju fina valpar där vår Tex är pappa. Fördelningen blev 5 hanar och 2 tikar och de bor hos Anki Andersson i Ärla. Se mer på Searover.

Sen har vi fått glädjande besked från Sören som varit på ultraljud med Majja. Även Majja är dräktig och har idag gått fyra veckor sen parning! Se mer på Justlike.


2012-02-10 20:18 | 0 kommentarer

Det är kallt ute och vi har inte ägnat överdrivet mycket tid till hundträning. Förra helgen var vi i Småland, husse på herrklubb och matte o Melle hos Annas föräldrar! Vi åkte hemåt i skaplig tid i söndags för att Tex hade en bokad date i trädgården kl.18.00. Tiken kommer från kennel Zetastar och kallas Zelma. Vill ni veta mer gå in på Suzi Sundbergs kennel Zetastar!

Tex två första kullar hos Reedsweepers och Sea-Croft mår alla toppen, växer och är så himla fina. Första kullen blev ju blandade färger och den andra helsvart! Kika in på Reedsweeper och Sea-Croft för att se mer!

Vår lille söte son Melker utvecklas mycket hela tiden tycker vi. När han nu lärt sig att krypa, drygt 10 dagar sen, har han inte pratat så mycket. Men nu när han "kan" krypa har han kommit igång att prata, typiskt manligt antar jag, gör bara en sak åt gången ;) Han gick från att bara ta nåt kryptag till att nu krypa hyffsat snabbt från rum till rum på bara några dagar!

Nu väntar en härlig helg innehållande kurerande från förkylning, långpromenader, lite hundträning och kalvmys på Knutsta!!

Tex och Zelma

Melker sorterar kastruller

Jag bara över lite...

Hello buddies!!

Har hundarna vatten kvar?

Melker kollar vattennivån


2012-01-29 16:06 | 1 kommentarer

Trots söndag gick vi inte till kyrkan utan tog en långprommis på förmiddagen och en sväng ner till sjön på eftermiddagen. Vi kollade isen, kikade hålen som bävern håller öppna, fotade lite hundar och tränade lite hundar. Fick till en jäkligt ball bild på Tex när han kommer hoppandes genom vassen-rätt nöjd själv! När vi tränade la vi ut ett antal dummies på en liten kulle i skogen och skickade hundarna från två olika håll. Vid andra skicket kastade vi en markering utåt men innan den hunden skulle ta den markeringen fick en annan ta en linje mot området. Hundarna skötte sig fint och är nu rätt nöjda. Passade även på att inviga bärselen ErgoBaby med Melker däri, han trivdes kanon och somnade till och med!

Raps o Ivar

Texskrutt

Hundbus på isen

Hundbus på isen 2

Nasse har traskat på isen även han

Den flygande engelsmannen


2012-01-25 18:30 | 1 kommentarer

I söndags var Sören och Fredrik hit och hämtade Tex, Majja var nämligen lite sen i löpet. Igårkväll åkte jag upp till Sören och idag åkte jag hemåt med Tex i baggaget! Vi väntar nu på en finfin kull med valpar. I söndags hannvi med lite träning med Majja och Tex och nu har jag träffat Majja i vardagen-hon är en riktigt trevlig tik med spännande stam!

På vägen hem passade jag på att ta en snabbkopp hos Helena och då titta på första kullen som tittade ut för en dryg vecka sen. Så underbart fina små puppiesar. Tog några bilder med Annas Iphone, inte bästa kvalitén men desto bättre kvalité på valparna :) Är snart uppe i Uppsalafaggorna och levererar kött, då besöker jag både Sea-Croft och Reedsweepers!

Fick med ett par bilder på Melker nu också, kunde inte låta bli..

 Majja och Tex

Majja

Weaselvalp1

Weaselvalp2

Weaselvalp3

DSC_0481

Melker


2012-01-20 22:12 | 0 kommentarer

Vår kära Tex har haft jobbigt, ja jösses, han har hunnit bli pappa till två kullar de gångna dagarna!!

Första kullen fick han hos Helena och Fredrik Lindström på kennel Reedsweepers. Weasel som valpade fick sju fina valpar av både hanar och tikar och både gula och svarta valpar!! Vill ni veta mer om kullen har Helena och Fredrik dragit igång en valpblogg där nyfikna valpköpare och hängivna anhängar kan följa de små liven de första veckorna i livet!!

Ett par dagar efter den kullen valpade Mistel hos Birgitta Bernadotte på kennel Sea-Croft. Föga förvånande då Tex parat dessa tikar fyra gånger på fyra dagar, de borde komma med kort mellanrum :) Även Mistel fick en fin kull med valpar, bara svarta valpar med övervägande del tikar. Kika in på Sea-Crots  hemsida för att hitta information om kullen och kontakt till Birgitta.

När vi ändå är inne på valptemat kan vi även berätta att kennel Searover ser att Anki Anderssons Sweet är dräktig och valpar väntas där med Tex under andra hälften av februari. Tex och Sweet hade en sweet stund da´n före doppareda´n.

Och på söndag kommer Sören från kennel Justlike nersusande med fina Maja för parning. Majja började löpa förra måndagen och bör närma sig parning på söndag. Ev är det lite tidigt och då blir nog Tex med Sören i några dagar tills älskog uppstått!

Men innan Sören kommer på söndag ska vi hinna med ett dop i Småland, därför bör vi snart träffa kudden! Tex ska käka ägg och beställa hem mer cigarrer!

Fick förresten hem filmen från IGL 2011, ja jäklar, den som inte har den och gillar bra hundjobb beställ den från Paul French Video!!!

Take good care folks!

 


2012-01-11 06:47 | 0 kommentarer

Fick häromdagen sista numret för 2011 och första numret för 2012 av Shooting Times. Den första av dom två hade ett fyra sidor långt reportage från IGL 2011 och det var med en klump i halsen jag lästa referatet från jakten och tävlingen. Jag måste bara referera några meningar som skrevs om Carole Clarke och FTCH Adorade Izzy at Greenbriar som är Tex mamma.

Under kapitlet "Day two" fanns följande att läsa;

"The judges used cross retrieves to test the dogs when feasible, and inevitalby this led to a few casualites. There were two failures on runners, and five dogs were eyewiped. Most notably Carole Clarke´s yellow bitch FTCH Adoraden Izzy at Greenbriar achieved a double eywipe, putting out David Latham and Billy Steel Senior."

Under kapitlet "Day three - a close call" fanns följande två stycken skrivna om Carole och Izzy;

"The round ended with succes for Carole Clarke, her yellow bitch Izzy showed pace and accurate marking on its sixth retrieve, and then showed handling and good nose to eyewipe Mrk Demaine´s FTCH Calderhey Adder"

"Sent second dog down, Adoraden Izzy, had a chance to clinch the Championship for Carole Clarke, But she also failed. However, these two hade done so well that the were still asked to sit the final drive, with the seven that had completeed eight retrieves."

Allt slutade alltså med ett Diplom of Merit för Izzy, inte illa!

Tidningen som innehåller artikeln pryds på omslaget av "han med västen" som Anna kallar John Halsted Junior. Den som vill läsa hela artikeln så kommer jag att scanna in den och kunna maila den som pdf till den som så önskar! Bifogar en bild på fina FTCH Adoraden Izzy at Greenbriar, tagen under ett 2 Day Open Trial som vi såg november 2010. Samt en bild på henne när vi hämtade Tex i maj 2010. Nu väntar vi på den DVD som vi beställt från Paul French Video som filmat IGL 2011, vi vet utgången men det ska ändå bli grymt kul att se den!

Lizzie med fasan

Texas mamma Lizzie (Adoraden Izzy at Greenbriar)


2012-01-08 19:06 | 0 kommentarer

Då var de tre helgerna förbi, den senaste gick rätt lugnt tillväga. Vi har varit hemma, tagit långpromenader, tränat lite hund, tittat på isen och kört vår kökssoffa på tillfällig förvaring! Jag har lämnat Bumperboyen till Pontus för lagning också, jag hoppas han hittar felet så att vi kan börja träna med den snart!

Igår tog vi en långpromenad med en timmes träning i en hage när sonen sov i vagnen. Alla hundarna fick var sin genomkörare vilket alla behövde! Idag gick vi ner och besiktade isen, den höll men vi vågade oss inte så långt ut! Väderlelksrapporten visar minusgrader imorgon också, sen plusgrader till fredag sen kallgrader igen, jag håller tummarna att det blir en rejäl tjäle innan eventuell snö kommer!

Daflock på isen

Raps på isen

Tex

Anna lurar i busken

Anna med hundarna

Östra Hjälmaren ligger blank

Ivar

En flock mufflonfår

Två dovhjortar

Stora Sundby slott


«  03  04  05  06  07  08  09  10  11  12  13  »
«april 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930