2012-01-05 20:19 | 0 kommentarer

Jobbade halvdag idag och då passade vi på att gå ut och träna en sväng med hundarna innan det mörknade för mycket!

Vi kastade markeringar åt varandra, la lite linjer bakåt, inget avancerat men det räckte för att den gule skulle ta lite egna initiativ.. Den svarte gicks om spjutet nu när matte höll i tömmarna! Lärde mig en sak-att vi måste kaste mer markeringar åt varandra.. När jag är ute själv har jag ofta med apportkastaren och då är Tex fastare än fastast. Men när Anna kastar tycker han tydligen att han har företräde, speciellt när jag väntar med att skicka-något vi snart botar!

Melker var med och coachade från vagnen, ibland skrek han "KASTA HÖGRE OCH LÄNGRE MORSAN"

DSC_0291

DSC_0292

DSC_0293

DSC_0294

DSC_0302


2012-01-05 05:53 | 0 kommentarer

Tex har fått en till bokning och inte vilken som helst!

Sören Norén har valt att använda Tex till sin yngre tik "Maja" Justlike Albireos Breeze vilket känns väldigt roligt! För att läsa mer om kullen kika på kennel Justlike.


2012-01-01 15:42 | 0 kommentarer

I tisdags for vi söderöver för att fira jul i mellandagarna hos Annas föräldrar i Angelstad och sen fira nyår hos Annas bror med familj utanför Vetlanda. Planen höll hyffsat ända tills jag blev krasslig med lite feber, huvudvärk och havererad kista.. Men vi hann med att fira jul, träna hund en dag, promenera, jaga älg o gris hos Annas bror men när det kom till Nyårsafton gick det lite snett.. Istället för att packa bilen och åka till Tåndemåla för nyårsfirande packade vi bilen och åkte hem. Med tanke på trafik, väder mm var det nog ganska klokt. Idag har det varit snöoväder och troligen rätt tung trafik, mot gårdagens torra vägbanor och glesa trafik. Men det var tråkigt att missa nyårsfirandet med Annas släkt!

Tanken var att vi skulle släppa taxarna en dag i skogarna utanför Angelstad men då var det halvstorm och inte alls trevligt jaktväder, då ställde vi in jakten. I torsdags åkte vi dock på jakt efter älgkalv och gris hos Annas bror Fredrik utanför Vetlanda. Två hundförare med varsin spetskorsning skulle hålla i hundjobbet vilket började väldigt fint med att ena hunden presenterade en kviga för mig, tyvärr ville den hunden hålla på med den hela dagen och älgen ville inte skena så att hunden skulle släppa. Den andra hunden var inte alls lika bra men fick fart på lite älg den med. I andra storsåten hade vi ko med två kalvar inne som gick förbi en passkytt på 30 meter men utan att ge skottchans på bara en av kalvarna, surt. Totalt hade vi sex älgar och inga grisar med, jämfört med förra jakten de hade då de sköt tre grisar och såg betydligt fler.

Nu är vi iaf hemma i Stora Sundby igen, har inte orkat packa upp än. Anna fick äta micrad mat från frysen igår på Nyårsafton, iof andgryta men ändå. Jag skålade in tolvslaget med vätskeersättning, inget hit direkt! Idag har vi orkat oss med en långpromenad med hundarna och jag får fortsatt "snälldiet" men kunde inte hålla mig borta från en halv kopp nybryggt kaffe ur premiärbryggningen med vår nya Moccamaster som vi fick i julklapp av svärföräldrarna!

Idag är vår lille Melker 7 månader, gud va tiden går! På bilden nedan är han iklädd en body från Södra, så klart när ena morbrorn jobbar åt Södra, den andra kör skördare och morfar är mycket i egen skog och handlar mycket med Södra!

Gott Nytt År alla vi känner och inte känner - 2012 blir ett kanonår!!

Sixten

Humlan pratar hundspråk med Sixten

Älgkviga kommer på gångstånd

Ståndskall

Melker leker i sin skogsbody

Premiärbrygger med Moccamaster


2011-12-26 20:06 | 0 kommentarer

Lagom när jul närmade sig som mest var Anki Anderssons tik, Searover Kellys Sweet, i höglöp. Tex och hon hade en fin hägning och nu hoppas vi på fina valpar hos Searover, den som vill veta mer om den kullen får klicka här.

Sen har vi firat jul här hemma i Sörmland, mest på Knutsta med mina föräldrar, syrran och hennes man Jacques med deras son Gustaf samt Jacques föräldrar från Sydafrika Dreis och Jenny. Trevliga dagar med god mat, julklappar, juldagsgrillning uppe i hagen samt lite mys hemma i vår stuga har det blivit. Lite hundträning har också hunnits med mellan varven!

Ikväll fick även Tex en supertrevlig bokning, väntar med att gå ut med det så att tikägaren hinner före!

Ikväll åkte takboxen på och imorgon drar vi till Småland för att fira jul med Annas släkt och sen nyårsfirande! Lite jakt med tax och gris lär också hinnas med!

Det följer några bilder inkluderande en orgie i Melkerbilder, men vi tycker väldigt mycket om våran lilla prins! :)

Over and out for now

Sweet o Tex

Pillimarisk Melker

Tjuvstartar jag nu?

Jaqcues med kusinerna Melker o Gustaf

Anna o Melker

Melker med paket

Lillryssen grillar korv

Anna grillar korv

Melker på juldagen

Melker gosar med nya kossan

 


2011-12-18 15:56 | 0 kommentarer

Helgen har bjudit på en slöardag igår och en tackjakt på "granngården" idag! Jag kollade helgens väder i torsdags, snöslask 10-13mm nederbörd både lördag och söndag och för en gångs skull hade vackertväder.se rätt-fast helt fel så klart.. Vi hade ju beställt en fin helg, gärna lite frost och solsken. Istället blev det riktigt sketväder, speciellt igår men även hyffsat kass idag. MEN, trots det har helgen varit väldigt bra. Igår pysslade vi inne, njöt av vår son och hade det rätt gött i köket! Idag var det tackjakt på fasan på schemat och det var väldigt trevligt, ingen stress utan en trevlig jaktdag som var lagom lång med avslutande fika/lunch i smedjan. Vi lyckades även med bedriften att hitta en tupp som godsherren nog inte trodde skulle hittas och blev därav belönade med en flaska äkta Champange - inte illa!

Sen har vi fått rapporter om att båda Tex´s "two night stands" blir tjockare. Helena tycker sig se en märkar förändring på Weasel och Birigtta känner blåsor i magen på Mistel. De är nu halvgågna och om ytterligare ca fyra veckor bör det ploppa ut små Texar på två sidor om Uppsala! Så himla kul ska det bli, vi lär åka upp och hälsa på när de växit på sig lite!

Nisse o Helena

Mats med Pondus o Johan med Tootsie

Raps med fälld fasan

Melker

Melker

Fotomontage


2011-12-11 22:30 | 0 kommentarer

Fin och skön helg har vi haft! Gårdagen bjöd ex på en tripp till Arbogas julmarknad där jag fick det nödvändiga, en strut med brända mandlar, men även lite getost och gott hjälmarknäcke införskaffade!

Båda dagarna har jag tränat vänstertecken med Tex, snart dags att börja blanda höger- och vänsterskick. Sen tog vi tillfället i akt och tände en brasa nere vid sjön för att provgrilla våra nya grillkorvar gjorda av vårt egna kött. Den här testomgången gjorde vi ca 11kg grillkorv och 11kg påläggskorv. Kryddningen till båda korvarna var buljong, salt och peppar. Påläggskorven är perfekt på mackan eller på julbordet, grillkorven är kanon i stekpannan eller på grillpinnen! I februari planerar vi en sats med Knutstagrillare och en sats med Knutstachorizo-ska bli spännande! För att läsa mer om vårt kött och korv klicka häääär!

Melker växer som bara den, från att vara en halvmeter lång och rymmas på en underarm kan han nu sitt själv och åka kundvagn i sittstället!

Början på slutet för ett paket Knutstagrillare

Gäddan (Tex) lurar i vassen ;)

En inkräktare - Honken

Det tar sig

The pack

Förstärkningen Anna o Melker

Melker Ryssen Wistrand

Ett paket Knutstagrillare, 5-pack ca 410gram

Nu börjar de bil fina!

Husse med Tex o Raps

Melle käkar gröt till frukost


2011-12-07 19:16 | 0 kommentarer

Ja jösses vilken nagelbitare..

Hundar föll ifrån på löpande band, till slut åkte Lizzie och John jnr´s ena hund ut på Judges Eyewipe, men kom sedan tillbaka in på linjen på Run-offen där åtta hundar fick ta varsin apport. Av alla dom åtta blev fyra placerade och de andra fyra fick utmärkelsen Diploma of Merit av domarna. Det kändes som att Carole och Lizzie låg riktigt bra till, fina apporter inklusive ett par eyewipes idag och de var sååå nära, ända tills de sista apporterna innan runoffen! Carole är jätteglad men sa att hon var väääldigt nära men att hon är jättenöjd med Lizzies superrena dagar, inte illa!!!!! Tex är stolt som en tupp-en sån fin morsa!

Den slutliga placeringen blev som följer;

1st. 5. Kaliture Black Spruce (LD, 05/01/09) - Mr K Broomfield
(by FTCH Mavericks Goose X Druimmuir Diva)

2nd. 8. F.T.Ch.Cherwood Ace of Spades (LDB, 25/08/05), John Halstead Jr (Handler) / Cherry Finlan (Owner)
... ... (by FT.Ch Scolopax Joe of Tagabea ex Cherwood Bracken)

3rd. 19. Fernshot Optimist of Driftway (LB, 23/03/07) - Sam Rowe
(by FT. Ch Fernshot Comet ex Edenbrook

4th 12. F.T.Ch Braidenvale Spinnaker (LDY, 10/03/05)- Linda Partridge
(by FT.Ch Endacott Stoer of Quabrook ex Barweston Ebb of Braidenvale)

COM's:

F.T.Ch Adoraden Izzy at Greenbriar (LB) - Carol Clarke
(by FT.Ch Eastdale Guss ex Greenbriar Arrieta)

F.T.Ch Jagdens Gander (LDB, 04/06/07) - Tess Lawrence
(by FT.Ch Willowyck Ruff ex Jagdens Solitare)

Tweedshot Thistle of Levenghyl (LDY,) - Philippa Williams
(by Tasco Brimstone ex Tweedshot Mango)

F.T.Ch Whitesmiths Widgeon (LDB, 01/11/06) - Jamie Bettinson
(by Masengreen Diesel of Birdsgreen ex Opel Lady of Whitesmiths


2011-12-07 05:57 | 0 kommentarer

Saxat från ett forum:

Viewing is not to bad but not consistent sometimes gallery are behind the line and apart from distance the action can be seen however when gallery is held to the right ( or) left and 4 birds are shot the other end of the line down a hill all you can see is the dog being sent ( sometimes) other time just a change of number board.
People I have spoken to put Carol Clarke forward as consistent good work and an eye wipe there are also some dogs that have had five very straight forward bread and butter retrieves that when stretched will either raise to the occasion or flounder

Gud vad jag håller tummar och tår!!

Spänningen är helg galen, hade varit så sjukt kul att vara där nu....


2011-12-06 22:23 | 0 kommentarer

Så där ja, imorgon är det dags för finaldagen och jösses vad jag hade velat vara där.. men nä, vi ska på kick off med jobbet!

Och dagen på Nevill Holt har slagit ut några hundar! När dagen började var det 27 förare med armbindel kvar i leken. Nu när finalisterna är uttagna är det 16st kvar och av dessa är Tex mamma FTCH Adoraden Izzy at Greenbriar en! Även Tex morbror FTCH Adoraden Quinn är vidare. Så brutalt spännande och jäkligt fina hundar är vidare, och så klart är många bra utslagna ex FTCH Copperbirch Paddy of Leadburn och FTCH Shadowbrae Druid of Oakshot. Men kvar är ex Tess Lawrence som 2007 vann med FTCH Willowyck Ruff, nu är hon vidare med hans son FTCH Jagdens Gander. John Halstead Jnr är vidare med två av sina tre kvalade hundar, inte illa! En anna fin hund är Alan Schofield´s Viper-son Eastdale Harry. Harry såg vi på två open-trials i november 2010, samma år var han med på IGL för första gången och gick hela vägen att bli placerad, precis som FTCH Adoraden Quinn, två unga duktiga hundar som båda är vidare till morgondagens final!

Enligt källa är det tre hundar som glänst lite utöver de andra genom att eyewipa andra hundar. Dessa hundar med stjärna i kanten är Fernshot Optimist of Driftway-en eyewipe, den andra är FTCH Emmanygan Rocket of Chatsworth med två eyewipe´s och den tredje är (tjoho) Carole Clarke med Tex mamma FTCH Adoraden Izzy at Greenbriar, även hon med två eyewipe´s. Lizzie lyckades med bedriften att eyewipa Tex halvmorbrors son FTCH Copperbirch Paddy of Leadburn och förra årets vinnare FTCH Dellfleet Neon of Fendawood på en fågel som landat bakom linjen! Nu håller vi tummar och tår att apporterna och turen går Lizzies väg imorgon då vinnaren ska koras!

De som är vidare är;


3 F.T.Ch Adoraden Quinn
5 Kaliture Black Spruce
8 F.T.Ch.Cherwood Ace of Spades
9 F.T.Ch Eastdale Harry
11 F.T.Ch Gortons Red Ruby Rascal
12 F.T.Ch Braidenvale Spinnaker
19 Fernshot Optimist of Driftway
24 F.T.Ch Emmanygan Rocket of Chatsworth
29 F.T.Ch Whitesmiths Widgeon
30 F.T.Ch Jagdens Gander
32 Quabrook Keava
35 Tweedshot Thistle of Levenghyl
43 F.T.Ch Levenghyl Bee of Featherfly
44 F.T.Ch Heathergaye Hundall
45 F.T.Ch Adoraden Izzy at Greenbriar
46 F.T.Ch Caldehey Adder


2011-12-05 20:14 | 0 kommentarer

Idag har första av de tre dagarna av IGL 2011 hållts på Nevil Holt i England! Enligt en del forum har vittringsförhållanden varit svåra, ex har hundar blivit eyewipade av domarna när de inte hittade en kanin/hare endast ett 50-tal meter framför linjen..

Det finns några hundar vi håller tummarna lite extra hårt för och då är så klart Tex mamma FTCH Adoraden Izzy at Greenbriar som förs av Carole Clarke den vi håller först. Sen finns det ett par andra, ex Adoraden Quinn som är Tex morbror. Den hunden som Billy Steel Snr gjorde till FTCH i år och som är efter Tex halvfarbror Greenbriar Falkland, är Copperbirch Paddy of Leadburn, som är uppfödd av Keith Mathews ur hans FTCH-tik Beau! Alla dom är kvar till dag 2-nu håller vi tummarna för imorgon OCH onsdag!! :)

Sen finns det självklart ett hope andra BRA hundar, ex är Diana Harrison som dömde RM2011 med i hetluften med en avkomma till hennes egenuppfödda Hatchfield Feargal! Svenskkända Jamie Bettinson är också med med en hane vi såg förra året när vi var i England. Raps halvbror och förra årets mästare är också med och fortfarande med i hetluften-vinner han för andra året i rad?

Så här ser det ut efter dag 1

Out

2 > Mr R S King > F.T.Ch Saxaphone Brown Ale of Lincswolds
13 > Mrs H Sully > F.T.Ch Braidenvale Spieran of Quabrook
14 > Mr C Halliday > F.T.Ch Craighorn Pete
15 > Mr P Holmes > Jodies Star
16 > Mr G Cox > Holway Martina of Wydcombe
17 > Mr D Brown > F.T.Ch. Hamford Wigg
18 > Mrs S Halstead > F.T.Ch Levenghyl Silvercloud of Drakeshead
20 > Mr L McLean > F.T.Ch Denbrig MacAllan at Aithness
25 > Mr G Wood > F.T.Ch Rizzaro Brimstone
26 > Miss A Faulds > F.T.Ch Abbotsross Jet of Warroch
27 > Mr L Hartis > F.T.Ch Lowforge Aragon of Leacaz
33 > Mrs C Winfield > Jobeshill Valfrid of Avonford
38 > Mr R Hinks > F.T.Ch Garronpoint Till
39 > Mrs D Avery > F.T.ChTarrantsway Echo
40 > Mr John Halstead jnr > F.T.Ch Emmanygan Ramble
41 > Mr P Parkins > F.T.Ch Twixwood Shooting Star of Fernshot
42 > Mrs J White > F.T.Ch Labdom Lewis of Minstead

In

1 > Mrs V Pritchard > F.T.Ch Vamp Parsley Potage
3 > Mr J Swindlehurst > F.T.Ch Adoraden Quinn
4 > Mr M Brown > Longcopse Bertie
5 > Mr K Broomfield > Kaliture Black Spruce
6 > Mr G Slater > F.T.Ch Shadowbrae Druid of Oakshot
7 > Mrs D Harrison > Yettolley Inca of Hatchfield
8 > Mrs C Finlan > F.T.Ch.Cherwood Ace of Spades
9 > Mr A Schofield > F.T.Ch Eastdale Harry
11 > Miss K Cousins > F.T.Ch Gortons Red Ruby Rascal
12 > Mrs L Partridge > F.T.Ch Braidenvale Spinnaker
19 > Mrs S Rowe > Fernshot Optimist of Driftway
21 > Mr S Richardson > F.T.Ch Levenghyl Sun Dancer
22 > Mr R Moloney > Dovepark Hawk of Ribblesdale
23 > Mrs G Butcher > Yettolley Maple
24 > Lady C Carter > F.T.Ch Emmanygan Rocket of Chatsworth
28 > Mr D Latham > F.T.Ch Delfleet Neon of Fendawood
29 > Mr J Bettinson > F.T.Ch Whitesmiths Widgeon
30 > Mrs T Lawrence > F.T.Ch Jagdens Gander
31 > Mr W L Steel > F.T.Ch Copperbirch Paddy of Leadburn
32 > Mrs H Sully > Quabrook Keava
34 > Mr D Marx > Lockthorn Tara
35 > Mrs P Williams > Tweedshot Thistle of Levenghyl
36 > Mr C Maddison > Yarrow Georgio of Claybeck
43 > Mr P Highfield > F.T.Ch Levenghyl Bee of Featherfly
44 > Mrs H Bradley > F.T.Ch Heathergaye Hundall
45 > Mrs C Clarke > F.T.Ch Adoraden Izzy at Greenbriar
46 > Mr M Demaine > F.T.Ch Caldehey Adder


«  04  05  06  07  08  09  10  11  12  13  14  »
«april 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930